Ostoskatu Krakovassa

Krakovan ostosvinkit

Krakova on mukava kaupunki, jonka katukuvaa koristavat monet persoonalliset putiikit, joista voit tehdä ainutlaatuisia lomalöytöjä. Kaupungin hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi, joten voit halutessasi laittaa vaikka koko matkagarderoobin uuteen uskoon. Täältä löydät meidän parhaat ostosvinkkimme Krakovaan!

Stare Miasto – Vanha kaupunki

Krakovan parhaat ostoskadut sijaitsevat vanhassa kaupungissa. World of Amber -nimisestä paikasta voit ostaa kauniita koruja ja meripihkaveistoksia. Stary Kleparzin markkinoilla niin paikalliset kuin matkailijatkin tulevat paikalle ostamaan tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kukkia. Kacper Ryx -nimisestä kaupasta voit ostaa historiallisia käsitöitä, joita et luultavasti löydä mistään muualta. Vanhan kaupungin torilta voit ostaa myös paikallisia käsitöitä, sekä matkamuistoja kotiinviemisiksi.

Krakowska Galeria

Krakowska Galerian ostoskeskuksessa on laaja valikoima erilaisia kauppoja – 270 putiikin joukosta löytyy tunnettuja, kansainvälisiä ketjuja ja paikallisia merkkikauppoja. Kauppakeskuksen henkilökunta puhuu englantia, ja paikalla on myös hyviä ravintoloita ja kahviloita. Lue lisää Krakowska Galeriasta.

 

Tyghallen Krakovassa

Kazimierz

Kazimierzin kaupunginosassa sijaitsee vanha juutalainen kortteli, jossa on kauniita rakennuksia ja synagogia. Alueen hinnat ovat hieman edullisempia kuin vanhan kaupungin alueella, ja täältä löydät kaikkea vaatteista matkamuistoihin. Vanhalta markkinapaikalta voit ostaa ruokatarvikkeiden lisäksi myös vaatteita ja käsitöitä. Lauantaisin markkinoilla on myynnissä myös antiikkia. Jos saavut markkinoille aikaisin aamulla, noin 5.30 aamulla, pidetään paikalla astetta erikoisemmat ruokamarkkinat, joissa on tarjolla esimerkiksi pulua. Jos haluat harjoittaa tinkimistaitojasi, tämä on oikea paikka siihen! Markkinoiden jälkeen voit jatkaa matkaasi Galeria Kazimierziin, jossa odottavat 130 eri putiikkia ja jotka ovat avoinna klo 22.00 saakka jokapäivä lukuunottamatta sunnuntaita, jolloin kaupat sulkevat ovensa klo 20.00.

Wawelin linna

Wawelsin linnassa voit tehdä paljon muutakin kuin vain ihailla kaunista rakennusta. Linnan sisäpihalla on myös markkinapaikka, josta voit ostaa aitoa krakovalaista suklaata ja muita matkamuistoja. Myös täällä hinnat ovat alhaisempia kuin vanhassa kaupungissa. 

Joulumarkkinat Krakovassa

Krakovan joulumarkkinat

Jos vierailet Krakovassa marras-joulukuussa, voit käydä tunnetuilla suuren torin joulumarkkinoilla. Torilla on ainutlaatuinen joulun tunnelma, ja markkinat ovat pullollaan jouluaiheisia koristeita ja hyviä joululahjaideoita. Voit ostaa tietysti perinteisiä makeisia, mutta kenties haluat kokeilla myös joitain uusia herkkuja kuten lämmintä vuohenjuustoa, joka tarjotaan suoraan grillistä!

Vinkkejä ennen ostoskierrosta

Aukioloajat Krakovassa vaihtelevat liikekohtaisesti. Kaupat aukeavat usein kello 10-11 välillä ja sulkevat ovensa arkisin kelli 18-20 välillä. Lauantaisin kaupat aukeavat 10-13 välillä ja sunnuntaisin kaupat ovat suurimmilta osin kiinni. Krakowskan ostoskeskus on avoinna 9-22 maanantaista lauantaihin ja 10-21 sunnuntaisin. Pyhinä kaikki kaupat ovat kiinni.

Paikallinen valuutta on nimeltään zloty, ja esimerkiksi kuppi kahvia kahvilassa maksaa n.1,2-1,5 euroa. Illallinen kustantaa noin 10 euroa, ja 50cl olut noin 2 euroa. Markkinoilla ja kaupoissa hinnat ovat vielä edullisemmat. (Hinta-arvioit tehty elokuussa 2015).

Oletko aloittamassa ostoskierrostasi tyhjällä vatsalla? Krakovassa on monia ihania kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia hyvästä ruoasta.

Käytä julkisia! Krakovassa on erinomainen julkinen liikenne, ja kuljet helposti busseilla ja raitiovaunuilla. Myös takseilla on melko edullista kulkea, ja kilometrimaksu on n. 2 zlotya. Jos pidät Prahasta, tulet rakastamaan Krakovaa!