Portugalin hotellivero

Vuodesta 2019 lähtien joillakin Portugalin alueilla peritään hotelliyöpymisistä hotelli-/turistivero, joka maksetaan paikan päällä suoraan hotellille. Muutoksia voi tapahtua ilman ennakkoilmoitusta, ja Apollo päivittää tiedot heti, kun olemme tietoisia muutoksista. 

Madeira 

Funchal - Tällä hetkellä alueella ei peritä hotelliveroa. 

Santa Cruzin kunnassa, jossa hotelli Sentido GalomarSentido Galosol, Riu Madeira ja The Views Oasis sijaitsevat, sijaitsevien hotellien osalta kaikkien yli 13-vuotiaiden matkailijoiden on maksettava hotelli-/turistivero 1. tammikuuta 2023 alkaen. Vero maksetaan vierasta ja yötä kohti, ja sen enimmäismäärä on 7 yötä. Jos yövyt pidempään, maksat vain 7 ensimmäisestä yöstä. Tällä hetkellä vero on 2 €/yö/henkilö. 

Algarve

Alvor & Portimao - Tällä hetkellä alueella ei peritä hotelliveroa. 

Albufeira - Kaikkien yli 13-vuotiaiden tulee maksaa hotelli/matkailuvero. Vero maksetaan per vieras per yö, enintään 7 yöltä. Jos viivyt pidempään, maksat kuitenkin vain 7 yöltä. Vero peritään huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana, ja se on tällä hetkellä 2 €/hlö/yö.

Vila Real de Santo Antonio - Kaikkien yli 11-vuotiaiden matkailijoiden on maksettava hotelli-/matkailumaksu. Vero maksetaan vierasta ja yötä kohti, ja veron enimmäismäärä on 7 yötä. Jos lomailet pidempään, maksat vain 7 ensimmäisestä yöstä. Tällä hetkellä vero on 1 euro/yö 14 vuotta täyttänyttä henkilöä kohti ja 50 senttiä/yö 11-13-vuotiasta henkilöä kohti.

Tavira - Tällä hetkellä alueella ei peritä hotelliveroa. 

Faro - Kaikkien yli 13-vuotiaiden matkailijoiden on maksettava hotelli-/matkailumaksua. Vero maksetaan per vieras per yö, ja sen enimmäismäärä on 7 yötä. Jos lomailet pidempään, maksat vain 7 ensimmäisestä yöstä. Maaliskuusta lokakuuhun vero on tällä hetkellä 1,50 €/yö yli 13-vuotiasta henkilöä kohti.

Lissabon

Lissabon - Kaikkien yli 13-vuotiaiden matkailijoiden on maksettava hotelli-/turistivero. Vero maksetaan per vieras per yö ja enintään 7 yötä. Jos lomailet pidempään, maksat veron vain seitsemästä ensimmäisestä yöstä. Tällä hetkellä vero on 2 €/yö yli 13-vuotiasta kohti.  

Ericeira

Ericeira - Kaikkien yli 13-vuotiaiden matkailijoiden on maksettava hotelli-/turistivero. Vero maksetaan per vieras per yö, ja enimmäismäärä on 7 yötä. Jos lomailet pidempään, maksat vain seitsemästä ensimmäisestä yöstä. Tällä hetkellä vero on 1,10 €/yö/henkilö marraskuusta huhtikuuhun ja 2,20 €/yö/henkilö toukokuusta lokakuuhun.