Baixa Lissabonissa

Mitä tehdä Lissabonissa?

Lissabonissa on seikkailet kauniilla pikkukujilla, koet uusia elämyksiä ja pääset nauttimaan mitä ihanimmista maisemista. Tutustu vinkkeihimme ja löydä omat suosikkisi!

Lissabonin raitiovaunut

Mitä kannattaa ehdottomasti tehdä Lissabonissa? Hypätä perinteisen raitiovaunun kyytiin! Keltaiset raitiovaunut ovat kaupungin tunnusmerkki, ja niitä käyttävät niin paikalliset kuin matkailijatkin. Suosituin linja on numero 28, joka kulkee pienten katujen läpi, tunnettujen nähtävyyksien ohi ja jatkaa matkaa kohti Castelo de S. Jorge:n linnaa. Haluatko välttää suurimmat ruuhkat? Kyytiin kannattaa silloin hypätä aikaisin aamulla tai myöhään illalla. 

Lissabonin museot

Tunnettujen nähtävyyksien lisäksi Lissabonissa on myös useita taidemuseoita. Niistä tunnetuin on Gulbenkian museo, joka avattiin vuonna 1969. Modernimpaa taidetta löydät MUDE:sta, Museu do Design e da Moda:sta, joka on entinen pankki, mutta joka on nykyään käytössä taidemuseona. Tiesitkö, että Lissabon ja Portugali ovat tunnettuja myös kaakeleistaan? Museu Nacional do Azulejo:sta löydät kokoelman erilaisia kaakeleita, joista vanhimmat ovat jopa 1400-luvulta. Kulttuurihistoriaa taas pääset ihastelemaan Museu do Chiado:sta.

Raitiovaunu Lissabonissa
Elevador de Santa Justa

Ihastele maisemia korkeuksista

Yksi Lissabonin upeimmista kokemuksista on Elevador de Santa Justa:n hissi. 45 metrin korkeuteen kohoavasta hissistä on mitä upeimmat maisemat Lissabonin ylitse, ja voit jopa nauttia pienen kahvilan antimista yläilmoissa. Hissi rakennettiin 1800-luvulla, ja käytössä se on ollut vuodesta 1905. Tänä päivänä se on yksi Lissabonin tunnetuimmista maamerkeistä. 

Lissabonin vanha kaupunki - Alfama

Lissabonin vanhin kaupunginosa, Alfama, on yksi kaupungin kauneimmista ja mukavimmista alueista. Sokkeloisilla ja kapeilla kaduilla uppoudut helposti seikkailemaan, ja pääset nauttimaan ainosta portugalilaisesta tunnelmasta. Vanhassa kaupungissa on useita kirkkoja, mutta suosittelemme vain kävelemään ympäriinsä ja ihmettelemään kaikkea mitä alueelta löytyy ja paikallisten elämänmenoa. Käy myös Miradouro de Santa Luzian näköalapaikalla, josta on mahtavat maisemat kaupungin ylitse.

Tutustu Lissabonin keskustaan

Lissabonin keskusta on nimeltään Baixa, ja se onkin koko Lissabonin sydän. Keskustassa sijaitsevat myös monet Lissabonin tunnetuimmista nähtävyyksistä, sekä Rua da Augustan suuren kävelykadun ja Rossion majasteettisen torin. Toinen suosittu kaupunginosa on nimeltään Bairro Alto, joka sijaitsee kukkulan päällä. Alue on tunnettu yöelämästään, mutta päivisin voit myös tutkia alueen pieniä katuja ja tunnelmaa. Suosittelemme myös käymään kauniissa Jardim São Pedro de Alcântaran puutarhassa!

Koe Lissabonin köysirata

Telecabine Lisboa on Lissabonissa sijaitseva köysirata, jonka kyytiin voit hypätä helposti ja kokea uuden ja ainutlaatuinen lomakokemuksen. Vauhti on maltillista, ja köysirata kulkee kauniin järven ylitse tarjoten upeat näkymät Euroopan pisimmän sillan, Vasco Gaman ylitse. Matka kestää muutaman minuutin, ja maksaa pari euroa. Ehdoton suosikki lasten keskuudessa! Voit hypätä kyytiin Passeio das Tágidesilla tai Passeio de Neptunolla (Oceanariumin vastapäätä). Köysirata on avoinna lähes joka päivä, ja se kulkee n. klo 11-19. Aukioloajat ja hinnat löydät täältä

Lähde retkelle!

Lissabonin lähellä on useita upeita rantoja, uimapaikkoja ja tunnettuja kaupunkeja, joihin teet helposti päiväretkiä. Lue lisää Lissabonin retkistä täältä. 

Köysirata Lissabonissa