Lissabonin nähtävyydet

Lissabonin nähtävyydet

Mitkä Lissabonin nähtävyyksistä on ehdottomasti nähtävä? Listasimme alle omat suosikkimme!

Castelo de Sao Jorge

Castelo de Sao Jorgen linna tarjoaa huikeat maisemat kaupungin ylitse. Maurilainen linna on rakennettu jo 1000-luvulla, ja se sijaitsee korkean kukkulan päällä. Linnan lisällä odottavat suuret puutarhat sekä lukuisat labyrinttimaiset kujat. Voit kokeilla löytää kaikki linnan 18 tornia, tai kiivetä jyrkkiä rappusia pitkin ylös asti ja ottaa parhaat lomakuvat Lissabonin upeasta kaupunfista! Castelo de S. Jorge on avoinna päivittäin ja se sijaitsee Amalfan ulkopuolella. Linnalle pääset bussilla tai kävellen – reitti linnalle on melko jyrkkä, mutta voit pitää hengähdystaukoja tutkien matkan varrella olevia putiikkeja tai nauttia ulkoilmakahviloiden ja ravintoloiden herkuista. 

Mosteiro dos Jerónimos

Yksi Belémin kaupunginosan tunnetuimmista nähtävyyksistä on Mosteiro dos Jerónimoksen luostari, jota kutsutaan myös nimellä Hieronymuksen luostari. Luostari on rakennettu suurimmilta osin 1500-luvulla, ja se on erinomainen esimerkki Kuningas Manuelin rakennustyylistä, josta alettiin myöhemmin puhua emanuelintyylinä. 180 metriä pitkä luostari on todella kaunis rakennus upeine tornineen ja julkisivuineen. 

Castelo de Sao Jorge, Lissabon
Belemin torni Lissabonissa

Belémin torni

Yksi ehdottomasti koko Lissabonin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Belémin torni, joka on seissyt paikallaan jo 1500-luvulta asti, ja siitä tuli maailmanperintökohde vuonna 1983. Aiemmin puolustuslaitoksena toiminut torni on nykyään muistomerkki ja tunnettu nähtävyys matkailijoiden keskuudessa, ja torniin pääset kiipeämään muutaman euron sisäänpääsymaksulla. Torni koostuu viidestä kerroksesta, joita erottavat kapeat spiraaliportaat, ja ylimmässä kerroksessa on myös kattoterassi. Belémin tornille pääset raitiovaunulla (linja numero 15) tai bussilla.

Praça do Comércio

Lissabonin tuurin tori on nimeltään Praça do Comércio. Tori on rakennettu 1755-luvulla, ja tänä päivänä se toimii monien paikallisten tapaamispaikkana. Aikoinaan torilla oli kuninkaanlinna, josta myöhemmin (maanjäristyksen vuoksi) tehtiin palatsi. Torin ympärillä on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia kupin kahvia tai ottaa virkistävän juoman lämpimänä päivänä. 

Marmoripäällystetty Rossion tori

Yksi Lissabonin toreista on nimeltään Rossio, joka on päällystetty mukulakivistä tehdyllä marmorilla. Tori, jonka ''oikea'' nimi on Praça Dom Pedro IV, on ympäröity hienoilla patsailla, ravintoloilla ja kaupoilla. 

Vasco da Gaman silta

Vasco da Gaman silta on Euroopan toisiksi pisin – yli 12 kilometria! Silta ylittää Tejon joen, ja sen näet helposti monista eri kaupunginosista. Silta on nimetty kuuluisan portugalilaisen tutkimusmatkailija Vasco de Gaman mukaan. 

Miradouro de São Pedro de Alcântara

Miradouro de São Pedro de Alcântara on yksi Lissabonin suurimmista ja ikonisimmista näköalapaikoista. Täältä on upeat panoraamamaisemat Lissabonin ylitse, ja paikalta näet myös monia kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Näköalapaikalla on myös puutarha ja kioski.

Lue lisää vinkkejä Lissaboniin

Rossion tori