Kyproslainen ruoka

Kyproslainen ruoka

Kyproksella on jännittävä kulttuurien sekoitus, mikä näkyy myös ruoassa: Ateriat koostuvat usein monista pienistä ruokalajeista, mezeistä, jotka vaihtelevat pitaleivästä ja hummuksesta mustekalaan, halloumiin ja moussakaan. Alta löydät yleisimpiä kyproslaisia ruokalajeja - mikä on oma suosikkisi?

Halloumi
  • Halloumi - vuohenmaidosta valmistettu kiinteä juusto, joka tarjoillaan grillattuna.
  • Taramosalata - kalanmädistä valmistettu dippi
  • Dolmades - jauhelihalla ja riisillä täytetyt viiniköynnöksen lehdet
  • Keftedes - mausteiset lihapullat
  • Loukanika - mausteiset makkarat
  • Moussaka - jauhelihaa, perunoita, munakoisoa ja bechamel-kastiketta.
  • Souvlaki - karitsaa, possua tai kanaa vartaassa.
  • Stifado - mausteinen muhennos, jossa on naudanlihaa ja sipulia.
  • Jemista - jauhelihalla täytetyt paistetut paprikat tai tomaatit.
  • Baklava - yufka- eli filotaikinasta valmistettu leivonnainen, jossa on pähkinöitä ja siirappia.
  • Daktyla - pienet mantelipikkuleivät
  • Flaounes - kyproslainen pääsiäiskakku, jossa on juustoa, rusinoita ja mausteita.
  • Glyko - sokeriliemessä säilötyt hedelmät