Nicosia

Lähde retkelle viihtyisiin kyliin ja kaupunkeihin

Kyprokselta löytyy monipuolisesti viihtyisiä vuoristokyliä sekä satama- ja suurkaupunkeja. Voit liikkua omatoimisesti tai osallistua johonkin retkistämme ja tutustua Kyprokseen lomasi aikana.

Paphos

Pafos

Pafoksen kauniissa satamassa sijaitsee Pafoksen linnoitus, joka on rakennettu vuonna 1592. Linnoitusta on vuosien varrella käytetty moniin eri tarkoituksiin - se on esimerkiksi toiminut sekä vartiotornina että suolavarastona. Nykyään se on tyhjillään, mutta näkymät katolta ovat upeat. Sataman lähellä on ulkoilmamuseo, jossa on kauniisti säilyneitä mosaiikkeja. Tunnetuimpia motiiveja ovat Dionysoksen huvila ja Aionin talo, jotka molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita.

Paralimni

Ayia Napan ja Fig Tree Bayn välissä on Paralimnin pikkukaupunki, joka on mukava retkikohde. Kun suuntaat kaupungintalolle, valitse katu, jota pitkin voit kävellä. Sen varrella voit istahtaa viihtyisään kahvilaan juomaan kupin kahvia tai käydä ostoksilla. Helpoiten pääset tänne bussilla tai pyörällä.

Larnaca

Larnaka

Larnaka on säilyttänyt autenttisen viehätyksensä vilkkaasta matkailusta huolimatta, ja kyproslaiset tulevat tänne mm. ostoksille.  Moniin Larnakan nähtävyyksiin voi tutustua rantakadulta lähtien kävellen.  Voit vierailla vanhassa linnakkeessa, jonka Ranskan kuningas Jaakko rakensi 1300-luvulla. Suuressa satamassa voit kävellä ympäriinsä ja tutkia ympäristöä. 

Nikosia

Noin puolentoista tunnin bussimatkan päässä Ayia Napasta sijaitsee pääkaupunki Nikosia, joka on maailman ainoa jaettu pääkaupunki. Makarious Avenuen ja Stasikratousin ympäristössä on paljon kauppoja ja kahviloita. Voit myös kävellä rajan yli Turkin puolelle, joten muista ottaa passi mukaan!

Famagusta

Kyproksen turkkilaisella puolella on kiehtova historia. Aavekaupunkina tunnetussa Famagustassa tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt Turkin vuonna 1974 tekemän hyökkäyksen jälkeen. Vieraile myös Salamisin arkeologisella alueella, josta on säilynyt mm. kymnaasi ja amfiteatteri. Muista ottaa passi mukaan!