Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Lontoo on monipuolinen kaupunkikohde, jossa on mahdotonta kenenkään tylsistyä, sillä erilaisia aktiviteettejä ja nähtävyyksiä löytyy lukematon määrä. Lontoossa riittää festivaaleja, tapahtumia, konsertteja, urheilua, nähtävyyksiä – tekemistä ja nähtävää Lontoo tarjoaa sekä aikuisille että kaikenikäisille lapsille. Lue lisää Visit London – lippuja Lontoon nähtävyyksiin.


Lontoon nähtävyyksiä

London Eye

London Eye on valtava maailmanpyörä, jonka kyydissä on mahdollista ihailla Lontoon upeita näköaloja yläilmoista. Kirkkaalla säällä, voit nähdä jopa 40 km päähän molempiin suuntiin maailmanpyörästä. Maailmapyörässä on interaktiiviset kosketusnäytöt, joiden avulla saa lisätietoja ympärillä näkyvistä paikoista. Hinta aikuiselle vähän yli 20 €. Lue lisää Visit London - lippuja Lontoon nähtävyyksiin sivuilta.

Big Ben -kello

Big Ben on suuri kellotorni Lontoon keskustassa Westminster Bridgen kupeessa.  Big Ben on maailman suurin neljään suuntaan näkyvä kello. Torni on 96,3 metriä korkea ja tornin ja kellojen tärkein tehtävä on näkyä ja kuulua. Big Beniä pidetään Lontoon ja koko Brittiläisen imperiumin symbolina.

Hyde Park

Valtava puisto keskellä Lontoota on suosittu ajanviettopaikka. Lähde kävelylle tai piknikille Hyde Parkkiin, jossa on suuri järvi, kauniita kukkaistutuksia sekä lasten leikkipaikkoja. Puiston läpi kulkee eripituisia kävelyreittejä ja kesäisin puistossa järjestetään myös suuria konsertteja. Talvella puistosta löytyy myös luistelumahdollisuus.

Madame Tussaudsin vahakabinetti

Madame Tussauds on Lontoossa sijaitseva vahakabinetti, jossa voit nähdä tunnetuimmat julkkikset tarkkoina jäljennöksinä. Mukana on paljon näyttelijöitä, muusikoita, urheilijoita, legendoja ja historiallisia henkilöitä. Voit kuvata itsesi esimerkiksi punaisella matolla Brad Pittin ja Angelina Jolien kanssa tai lavalla Elviksen ja Jimi Hendrixin kanssa. Varaa liput täältä.

Victoria ja Albert museo

Lontoon suurimmasta ja monipuolisimmasta museosta, Victoria ja Albert museosta löydät 145 galleriaa, joissa on uskomaton määrä taidetta, historiaa ja upeita kokoelmia. Museon kokoelmiin on vapaa pääsy, vain muutamat erikoisnäyttelyt voivat olla maksullisia. V&A museo sijaitsee South Kensington -metroaseman ja kahden muun suuren museon vieressä.

Afternoon tea - Englantilainen teehetki

Iltapäivän tee on englantilainen traditio ja hyvä tapa istahtaa alas sekä rauhoittua esimerkiksi pitkän ostosreissun jälkeen.  Tarjolla on yleensä teetä, voileipiä, skonsseja ja valikoima erilaisia leivonnaisia. Suosittuja paikkoja teehetkelle ovat esimerkiksi The Ritz, monet hotellit kuten Hotelli Chesterfield, Hotelli Claridge's, sekä The Lanesborough. Jos hotellien hinnat tuntuvat huokeilta, myös monet kahvilat, kuten Bea's of Bloomsbury tarjoaa teehetken hieman edullisemmin. Varaa teehetki täältä.

Hyvä tietää: Iltapäivän tee tarjoillaan noin klo 15-17.

Jouluostokset ja markkinat Lontoossa

Lontoo on joulushoppailijan paratiisi. Lontoon parhaat tavaratalot huomioivat joulunajan näyttävästi, legendaarinen Harrods avaa joulumaailmansa jo heinäkuussa. Hyde Park Winter Wonderland on täynnä tapahtumia sekä aikuisille että perheen pienimmille.

Tekemistä lapsille Lontoossa:

  • Uusi KidZania, elämysmaailma, jossa lapset voivat kokea millaista on olla poliisi, palomies, lentäjä tai vaikkapa tähtilaulaja. 
  • Marionette Teatteri, Little Angel Theatrer, Islington
  • Lasten taidepaja, National Gallery (sunnuntaisin)