Mallorcan nähtävyydet

Mallorcan nähtävyydet

Mallorca on monipuolinen saari, josta löytyy paljon hienoja nähtävyyksiä, kaunista luontoa ja retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin. Mallorcalta ja varsinkin Palmasta ja sen läheisyydestä löytyy paljon hyviä ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Tekemistä ja aktiviteetteja Mallorcalla on paljon ja saari soveltuu erinomaisesti esimerkiksi pyöräilyyn, golfiin, ratsastukseen tai tenniksen pelaamiseen. Upeat rannat tarjoavat mahdollisuuksia vaikkapa sukeltamiseen, purjehtimiseen ja tietenkin perinteiseen auringonottoon. 


Mallorcan nähtävyyksiä

Palman katedraali

Upea goottilaiskatedraali La Seu sijaitsee Palman Vanhassa kaupungissa. Jylhien ja korkeiden goottilaistorniensa ansiosta La Seu erottuu komeasti Palman kaupunkikuvasta. Katedraalin sisäosissa voi nähdä myös kuuluisan katalonialaisarkkitehdin Antoni Gaudin taidetta 1900-luvun alkupuolelta.

Bellverin linna

Yli 700 vuotta vanha Bellverin kuninkaanlinna on yksi hienoimmista nähtävyyksistä Palman kaupungissa. Linnan näköalapaikalta avautuu upea näkymä Palmanlahdelle ja linnan yhteydessä voit tutustua myös kaupunginmuseoon.

Joan Mirón taidetta

Joan Mirón töille omistetussa museossa on nähtävillä katalonialaistaitelijan itsensä lahjoittamia taideteoksia, kuten maalauksia, piirustuksia ja veistoksia.

Mallorcan tippukiviluolat

Mallorcan kuuluisin luonnonnähtävyys on rannikoille muodostuneet hienonnäköiset tippikiviluolat, joita saarelta löytyy useampia. Kuulusimpia näistä Porto Criston kaupungissa sijaitsevat Coves del Drac -luolat.  Itärannikolla sijaitsevat Lohikäärmeluolat (Drachin luolat), Artán luolat ja Els Hamsin luolat, joissa on useita kammioita ja vedenalaisia järviä. Luoliin pääsee tutustumaan opastetuilla retkillä tai oman auton vuokraamalla. Muutamiin luoliin voi päästä myös kävellen tai veneellä.

Ostokset ja shoppailu

Mallorcalta löytyy hyvät ostosmahdollisuudet. Lähes kaikista kylistä ja kaupungeista löytyy ainakin vaatekauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Kansainvälisten ketjujen vaateliikkeitä löytyy eniten Palmasta, mutta myös Alcúdiasta, Pollençan satama-alueilta ja Ca’n Picafortista löytyy joitakin liikkeitä.

Palmassa on koko Baleaarisaarten parhaat ostosmahdollisuudet. Palman vanha kaupunki on täynnä sekä kansainvälisiä että paikallisia myymälöitä. Kaupungista löytyy niin viimeisintä huippumuotia ja design-merkkejä kuin halvempia espanjalaisia ketjuliikkeitä ja paikallisia käsitöitä. Designer-tuotteita kannattaa katsella Avinguda Jaume III -kadun varrelta, joka on Palman tunnetuin ostoskatu. Kansainvälisiä ketjuliikkeitä löytyy muun muassa Juan Carlosilta sekä Placa Espanan läheisyydestä, josta löytyy myös tunnettu tavaratalo El Corte Inglés. Muutaman kilometrin päässä Palman keskustasta, lähellä Palman satamaa, sijaitsee suuri ostoskeskus nimeltä Porto Pi, jossa on laaja valikoima tunnettuja liikkeitä sekä ravintoloita.

Tarjousten ja edullisten löytöjen ystäville sekä koko perheen voimin matkustaville suosittelemme vierailua Festival Parkissa. Alcúdian ja Palman väliin sijoittuvasta Incan kaupungista löytyvä Festival Park on täynnä esimerkiksi nimekkäiden vaateketjujen outlet-myymälöitä, ravintoloita sekä lasten leikkipaikkoja. Incasta löytyvät myös Mallorcan suurimmat markkinat, joista voi ostaa paikallisia käsitöitä ja ruokia.

Vinkkejä Mallorcalle:

  • Salbufera-luonnonpuisto
  • Maista katalonialaista herkkua "Pa amb oli:a"
  • Tee junaretki Sólleriin