Vaella La Gomeralla - matkavinkit apollomatkat.fi

Vaella La Gomeralla

La Gomera on täydellinen lomakohde sinulle, jos haluat harrastaa vaeltamista lomallasi. Saaren miellyttävä ilmasto, sen vulkaaniset ja vaihtelevat maisemat tarjoavat erinomaiset vaellusmahdollisuudet. Jyrkät kalliot, korkeat vuoret, syvät rotkot ja tiheät metsät ovat saaren upeita luontonähtävyyksiä. Lue lisää ja tutustu La Gomeran vaellusmahdollisuuksiin!

La Gomera tarjoaa Kanariansaarista parhaimpia vaellusreittejä – uskomattoman kauniissa maisemissa! La Gomera on tunnettu sen vihreästä luonnostaan. Kasvisto luo kontrastin jylhien vuorten ja turkoosin Atlantin valtameren kanssa. Olet sitten aloittelija tai kokenut vaeltaja, löydät varmasti sopivan vaellusreitin La Gomeralta. 

Helpointa on ottaa bussi ylös keskelle vuorta ja laskeutua täältä vaellusreittiä alas, kun vaellat La Gomeralla. Tietysti voit myös vaeltaa toisin päin. Ensin alhaalta ylös ja sitten laskeutua takaisin ylhäältä alas. Vinkkinä kannattaa tarkistaa bussiaikataulu takaisin hotellille, ennen lähtöä vaellusreitille.

Kansallispuisto Garajonay

Kansallispuisto Garajonay sijaitsee keski- ja pohjoisosassa La Gomeraa ja on saaren tunnetuin nähtävyys sekä luontoelämys – tämä on nähtävä. Garajonay on 40 km2 kokoinen ja ulottuu kaikkiin saaren kuntiin. Kansallispuisto syntyi vuonna 1981 ja pääsi maailmanperintöluetteloon vuonna 1986. Kansallispuiston nimi tulee sen korkeimmasta kohdasta, joka nousee 1484 metriin, Alto de Garajonay. 

Garajonayssa kasvaa yksi maailman vanhimmista aarniometsistä. Metsästä löytyy kanarialaisia kasveja, kuten pajupuita, harvinaisia laakeripuita, ainutlaatuisia jättimäisiä kanervia sekä muita lumoavia vihreitä ja eksoottisia lajeja. Puiden latvoja peittää naava, joka kasvaa ainoastaan siellä, missä ilma on täysin puhdasta. Lisäksi pilvipeite pyyhkäisee mereltä, mikä tekee paikasta erityisen maagisen. 

Garajonaylle pääsee vierailemaan helposti monista eri suunnista. Yksi vinkki on aloittaa vierailu matkailuneuvonnasta Juego de Bolasista ja tutustua siellä lisää, mitä kaikkea kansallispuistossa on nähtävänä. Matkailuneuvonta sijaisee 50 minuutin ajomatkan päässä San Sebastiánista. Se on ilmainen ja sieltä saa parhaimman mahdollisen infopaketin kansallispuistoon liittyen. Matkailuneuvonnasta saat tietoa myös esimerkiksi muista vaellusreiteistä ja tietoa saaren asukkaista. 

4 vaellusreittiä La Gomeralla

1. Valle Gran Rey/La Calera

Valle Gran Rey/La Calera on yksi tunnetuimmista vaellusreiteistä. Reitti alkaa Valle Gran Reysta ja vie rannikkoalueiden läpi, saarten keskellä olevien kylien läpi ja palmulaakson läpi, jossa alkuperäiskansat asuivat. Vaellusreitillä voit nähdä kasvilajeja kuten aeonium ja verode. Jos olet onnekas saatat kuulla talonpoikien omaa vihellyskieltä El Silboa, jota käytetään viestimiseen laaksojen yli. 

Vaellusreitti on noin 8 kilometeriä pitkä ja noin 1000 metriä korkea. Vaelluksen kesto on noin 3-4 tuntia.

2. Contadero-El Cedro

Vaellusreitti Contadero-El Cedro sijaitsee Hermiguassa. Täällä vaelletaan läpi tuulen muodostaman sumulaakson. Korkean kosteusasteen vuoksi kasvisto on täynnä vehreitä kasveja, kuten esimerkiksi Myrica faya, laurisilva ja lehtipuiden kuorta. Syvällä metsässä on mahonkipuita, laakeripuita ja limepuita – kaikki ovat tyypillisiä Garajonayssa. Vaellusreitti päättyy upealle 150 metriä korkealle vesiputoukselle Cedro-joesta.

Vaellusreitti on noin 6 kilometriä pitkä. Reitillä on korkeuseroja, joista korkein kohta on 551 metriä. Vaelluksen kesto on noin 3,5 tuntia.

Vaella La Gomeralla - matkavinkit apollomatkat.fi
Vaella Playa de Santiagolla - matkavinkit apollomatkat.fi

3. Vallehermoso

Vaellusreitti Vallehermoso sijaitsee La Gomeran länsiosassa ja vie sinut yhden Kanariansaarten kauneimman metsän läpi. Vaellusreitillä näet upeita maisemia, jossa on erilaisia kasvistoja ja siellä lentelee petolintuja kuten haukkoja ja kotkia. Lisäksi ohitat Santa Clara ja Virgen del Coromoto -kappelit ja kappelin, joka kuului Virgen de Candelarialle.

Vaellusreitti on noin 12 kilometrin pituinen ja noin 680 metriä korkea. Vaelluksen kesto on noin 5 tuntia.

4. Playa Santiago-Benchijigua

Vaellusreitti lähtee San Sebastiánista ja vie sinut Agandon vihreän vuoristoalueen, laaksojen, palmulehtojen ja piikkäiden kasvien läpi. Vaellusreitti kulkee myös maatilojen, San Juan Bautista -kappelin ja vanhan vesimyllyn ohi Pastranassa.

Vaellusreitti on noin 12 kilometriä pitkä ja noin 1000 metriä korkea. Vaelluksen kesto on noin 3-4 tuntia.