Tekemistä La Gomeralla - matkavinkit apollomatkat.fi

Mitä tehdä La Gomeralla?

La Gomeralta löytyy monenlaista tekemistä. Tutustu pääkaupunki San Sebastiániin ja vieraile paikoissa, joissa Kristoffer Kolumbus on käynyt ennen matkaansa Amerikkaan. Saarella on myös useampia viehättäviä ja pienempiä kyliä, jotka sijaitsevat kauniissa laaksossa. Laaksojen kalliot koostuu upeista vilejyterasseista. Jos pidät golfin pelaamisesta, mene etelään Playa Santiagoon. Täällä ovat Kanariansaarten kauneimmat golfkentät. Olemme koonneet sivulle vierailupaikkoja ja matkavinkkejä La Gomeralla. 

Vieraile San Sebastiánissa

San Sebastián ei ole vain La Gomeran pääkaupunki – se on jopa saaren ainut kaupunki. Kävele kaupungilla ja katsele ympärillä olevia kanarialaistyylisiä rakennuksia, jotka ovat peräisin Kristoffer Kolumbuksen ajalta. Vieraile kauppahallissa ja maistele paikallisia herkkuja tai kulje sataman läpi ja käy jossakin viihtyisässä pienessä ravintolassa. Kaupungilla on useita pikku putiikkeja, joista voit ostaa esimerkiksi paikallisia käsitöitä. 

Käy ehdottomasti Casa Columbina -museossa, joka kertoo Kristoffer Kolumbuksesta ja hänen viimeisistä hetkistään vanhassa maailmassa ennen matkustamistaan Atlantin yli ja löydettyään Amerikan. Myös 1500-luvun kirkko Iglesia de la Asuncion ja kiinnostava linnoitus Torre del Conde 1450-luvulta ovat vierailemisen arvoisia. 

Valle Gran Rey

Apollomatkojen kautta voit valita hotellin, joka sijaitsee viehättävässä pienessä rantakohteessa Valle Gran Reyssa, La Gomeran länsipuolella. Nimi Valle Gran Rey tulee kauniista vihreästä laaksosta, jossa kylä sijaitsee ja se tarkoittaa ”Kuninkaan laaksoa”.

Valle Gran Reyn ranta - matkavinkit apollomatkat.fi

Päästäksesi alas kylään tulee sinun matkustaa mutkikasta tietä jyrkän laakson läpi. Laaksojen kalliot koostuu upeista vilejyterasseista. Oikeastaan Valle Gran Rey koostuu kolmesta eri alueesta, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Yhdestä alueesta löytyvät kirkko, värikkäitä taloja ja muutamia kahviloita. Kaksi muuta aluetta koostuvat pääasiassa hotelleista ja siellä on pienempiä laava- ja pikkukivirantoja. 

La Calera - matkavinkit apollomatkat.fi

La Calera

Banaaniviljelmän ja Valle Gran Reyn mahtavien kallioiden välissä sijaitsee suloinen pieni kylä La Calera. Täällä on useita hyviä ravintoloita ja kilometrin pituinen hiekkaranta, jota voidaan pitää yhtenä La Gomeran parhaimmista rannoista – hienosta hiekasta voi rakentaa hiekkalinnoja. Iltaisin upea auringonlasku luo maagisen hetken. 

Pittoreskinen Agulo

Kaunis Agulo sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä San Sebastiánista ja sitä kutsutaan La Gomeran helmeksi. Täältä löydät viehättävät ja satumaiset talot ja hyvin hoidetut päällystetyt kadut. Pienen kaupungin näköalapaikalta myös pystyy näkemään Teneriffalle asti.

Vaella Hermiguassa

Hermigua on viehättävä kylä, joka sijaitsee sisämaassa La Gomeran pohjoispuolella. Kylä sijaitsee kauniissa rotkossa, jossa on viljelyterasseja rinteiden varrella. Täällä viljellään muun muassa banaaneja. Hermiguasta lähtee useita vaellusreittejä kansallispuisto Garajonayaan.

Playa de Santiago - matkavinkit apollomatkat.fi

Vallehermoso

Vallehermoso sijaitsee La Gomeran luoteisosassa. Nimi tarkoittaa ”kauneinta laaksoa” ja tämä pitää paikkansa! Täällä kasvavat kanarialaiset kanervat. Voit nauttia kahvikupillisesta La Constitucién -aukiolla tai nauttia kylän ilmapiiristä ja ihailla perinteisiä valkoseinäisiä taloja. Vallehermosossa on myös yksi La Gomeran isoimmista kirkoista San Juan Bautista. Jos haluat viedä tuliaisia kotiin, suosittelemme ostamaan makeaa palmuhunajaa. 

Playa Santiago

Playa Santiago sijaitsee La Gomeran eteläosassa. Se on rauhallinen rantalomakohde viihtyisällä rantakadulla. Täällä on pieni satama ja keskusta, josta löydät saaren parhaimpia ravintoloita. Muista vierailla pienessä kirkossa nimeltä El Salvador del Mundo, jossa on puuveistoksia 1500-luvulta. Playa Santiagossa on pitkä ja musta laavakiviranta.

Tähtien katselu La Gomeralla

Tähtien katseleminen on mukavaa ajanviettoa La Gomeralla. Pakkaa mukaan kirja tähdistä La Gomeralle ja nauti yöstä! Helpoiten pääset katselupaikoille autolla. 

Yksi parhaimmista paikoista tähtien katseluun on Las Nievas, joka sijaitsee kansallispuisto Garajonayssa keskellä La Gomeraa. Sen korkein kohta on 1200 metriä ja voit nauttia kirkkaasta tähtitaivaasta usean tunnin ajan. Täältä näkyy muun muassa Polaris, Aurigan ja Kaksoset. Toinen paikka on Alto de Garajonay, jonka korkeus on 1400 metriä. Täältä voit nähdä Milky Wayn, Sagittariuksen ja Skorpionin. 

Valaiden katselu

La Gomeran ja myös muiden Kanariansaarten ympäristössä voi nähdä valaita ja delfiineja. Paras tapa nähdä näitä on osallistua retkille, joissa on mukana asiantuntijoita. He tuntevat valaiden ja delfiinien reitit ja tietävät missä ne liikkuvat. 

Pelaa golfia La Gomeralla

Haluatko pelata golfia La Gomeralla? Täällä siihen on hyvä mahdollisuus. Tecina Golf sijaitsee kauniilla paikalla ja tarjoaa merinäköalan sekä näkymät Teneriffalle ja Teidelle. Golfkentän on suunnitellut kuuluisa suunnittelija Donald Steel. Golfkenttä koostuu korkeuseroista, joista korkein kohta on 175 metriä ja täällä on myös viimeinen reikä 18.

Vieraile Teneriffalla

Käytä tilaisuus hyväksi ja vieraile myös naapurisaari Teneriffalla. San Sebastiánista lähtee päivittäin laivoja muualle Kanariansaarille. Laiva pysähtyy Los Cristianosissa etelä-Teneriffalla, jossa on hienoja hiekkarantoja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.