Gran Canarian parhaat rannat

Gran Canarian 7 parasta rantaa

Kimalteleva meri ja hiekkaa varpaiden välissä – Gran Canarialla on Espanjan parhaita rantoja. Saarelta löytyy niin lapsiystävällisiä rantoja kuin todellisia surffareiden paratiiseja suurine aaltoineen. 

Las Canteras Las Canterasin ranta Las Palmasissa

1. Las Canteras – kaupunkiranta

Las Canteras on leveä, kullanhohtoinen hiekkaranta keskellä Las Palmasia. Ranta on täynnä elämää aamusta iltaan! Suurin osa rannasta on suojassa luonnollisten kivimuodostelmien takana, jotka estävät suuria aaltoja pääsemästä rantaan. Rannan eteläkärjessä riuttojen ulkopuolella viihtyjät purjelautailijat. Uimisen ja auringonoton lomassa voit suunnatta rantapromenaadin kalaravintoloihin, kahviloihin ja baareihin. 

2. Anfi Beach – Gran Canarian vastus Bahamansaarille

Pieni Anfi Beach Arguineguinin ja Puerto Ricon välissä on yksi ehdoton suosikkirantamme Gran Canarialla. Valkoinen hiekka, joka antaa vedelle upean turkoosin värin, on tuotu suoraan Bahamansaarilta. Jos haluat nauttia kylmästä juomasta, suuntaa kohti trendikkäitä rantaklubeja kuten Moroa Club de Mar ja Anfi Beach Club. 

Playa de Amadores Playa de Amadores nära Puerto Rico

3. Playa de Amadores – valkoinen ranta

Amadores on yksi kauneimmista rannoista Puerto Ricon länsipuolella. Valkoinen hiekkaranta on puolen kilometrin pituinen ja leveä kuin jalkapallokenttä. Ranta on rauhallinen ja lapsiystävällinen, ja kaksi laituria toimivat aallonmurtajina ja estävät suuria aaltoja pääsemästä rantaan. Rannan hiekka on tuotu suoraan Karibialta, ja se on aina viileää jopa kaikista aurinkoisimpina päivinä. 

4. Playa del Cura – musta ranta

Kivenheiton päässä Amadoresista sijaitsee pieni ja rauhallinen Playa del Curan ranta. Ranta on mustahiekkainen pikkukiviranta. Rannan vieressä kulkee rantapromenadi, ja hotellit ovat vierivieressä rinteen juurella.

5. Puerto Rico – saaren aurinkoisin ranta

Puolen kilometrin pituinen hiekkaranta Puerto Ricossa on saaren aurinkoisimpia rantoja. Ranta on suojassa aallonmurtajien takana, joten myös lapsiperheet viihtyvät täällä hyvin. Rannalla voit kokeilla myös erilaisia vesiaktiviteetteja – vuokraa polkuvene, jet ski tai kokeile varjoliitoa. 

Hiekkadyynit Maspalomasin kumpuilevat dyynit

6. Maspalomas – ainutlaatuinen aavikkoranta

Maspalomaksen hiekkadyynit ovat jotain todella erityistä. Tämä luonnonsuojelualue omalla lintualtaallaan on loistava retkikohde, mutta kannattaa huomioida että auringon ollessa korkealla lämpötila saattaa nousta hyvinkin korkeaksi. Hiekkadyynien takana odottaa oikea rantaparatiisi. 

7. Playa del Inglés – pitkä, leveä ja aaltoinen

Ranta Playa del Inglésissä ei jätä ketään kylmäksi – varsinkin isommat, uimataitoiset lapset viihtyvät tällä aaltoisella rannalla! Leveä, pehmeä hiekkaranta on lähes 8 kilometria pitkä. Vesiurheilukeskuksesta löyty polkuveneitä ja lautoja vuokrattavaksi, ja täällä pääset kokeilemaan myös klassista banaanivenettä. Jos tahdot olla rauhassa aalloilta, löytyy rannasta myös kolme kylpyvenettä.