Kauniit kaupungit & viihtyisät kylät

Tauon paikka rantaelämästä? Tee retki yhteen Gran Canarian ihanista kaupungeista – täältä löydät parhaat vinkkimme! Vuokraa auto ja lähde tutustumaan Gran Canarian eri osiin. Saarelta löytyy monia viehättäviä kyliä ja kauniita kaupunkeja, jotka odottavat löytämistään. Tutustu vinkkeihimme ja nappaa parhaat palat tulevalle Gran Canarian lomallesi!

Las Palmas Värikkäitä taloja Las Palmasissa

Puerto de las Nieves & Agaete

Länsirannikolta löytyy viehättäviä kyliä ja pikkukaupunkeja. Puerto de las Nievesissä voit syödä saaren parhaista kalaravintoloissa, ja jos menet vielä pidemmälle laaksoon, saavut Agaeteen, 500 vuotta vanhaan kaupunkiin, jota ympäröivät kauniit jyrkät rinteet ja värikäs kasvillisuus. Täydellinen paikka valokuvauspysäkille!

Aldea de San Nicolás

Jatkamalla rannikkotietä Aldea de San Nicolásiin asti, joka on tunnettu kasvitieteellisestä puutarhastaan, voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä, jota tähdittävät jyrkät kalliot ja kiviset maisemat. Maisemat nähdessäsi ymmärrät varmasti, miksi monet lännenelokuvat kuvattiin täällä Gran Canarialla.

Las Palmas

Las Palmas on saaren pääkaupunki ja itse asiassa myös Espanjan yhdeksänneksi suurin kaupunki. Kaupungissa sinua odottaa yhdistelmä ihanaa rantaelämää ja kaupungin sykettä trendikkäiden tapas-baarien, putiikien ja vehreiden puistojen kanssa. Kaupunkia ei turhaan ole kutsuttu Espanjan vastineeksi Rio de Janeirosta!

Lue lisää Las Palmasista

Kaunis Fataga tuhansine palmuineen Kaunis Fataga tuhansine palmuineen

Telde

Telde on saaren toisiksi suurin kaupunki, ja se on rakennettu siirtomaatyyliseksi. Ennen kuin espanjalaiset valloittivat saaren, oli kaupunki alkuperäisväestö guanchernojen pääkaupunki. Kaupungin tärkein nähtävyys on San Juan de Bautistan kirkko, jonka espanjalaiset valloittajat rakensivat heti saarelle tultuaan, ja kirkko onkin yksi saaren vanhimpia. 

Cruz de Tejeda

Gran Canarian sydämessä, huikeat 1560 metriä merenpinnan yläpuolella, sijaitsee Cruz de Tejeda männyn peittämien vuorenhuippujen ja vehreiden laaksojen keskellä. Cruz tarkoittaa espanjaksi ristiä ja kylästä löytyy kiviristi, jonka sanotaan olevan saaren maantieteellinen keskus. Näkymät ovat upeat - kirkkaana päivänä voit nähdä jopa vilauksen naapurisaari Teneriffalle ja lumihuippuisen Teiden korkeimmalle kohdalle. Kylästä löytyy monia vaellusreittejä. Jotkut reiteistä ovat uusia, mutta suurin osa ovat niin sanottuja caminos reales (kuninkaallisia polkuja), joita guantsit - saaren alkuperäisväestö – aikoinaan ovat kulkeneet.

Fataga

Fataga on pittoreski vuoristokylä kivenheiton päässä El Valle de las Mil Palmeras -nimisestä paikasta, eli tuhansien palmujen laaksosta. Täällä kadut ovat täynnä ihmisiä, talot hyvinsäilyneitä ja ympäristö vehreää. Kylässä on pieniä putiikkeja, joissa myydään erilaisia käsitöitä kuten huiveja ja keramiikkaesineitä. Fatagassa on myös mukava ravintola ja kahvila. 

Arucas Arucas - kuuluisa katedraalistaan ​​ja rommistaan

Artenara

Osa Artenaran asukkaista asuvat yhä luolissa, tai asunnoissa jotka ovat kytkettä suoraan luoliin. Asuminen ei ole yhtä askeettista kun voisi kuvitella, ja muistuttaa hyvin paljon normaalia asumista. Artenarassa on myös kiinnostava pieni kivikirkko ja ravintola loistavalla näköalalla. Artenara sijaitsee aivan saaren toisiksi korkeimman vuorenhuipun, Roque Nublon, vieressä. Tänne pääset helpoiten vuokra-autolla.  

Arucas

Arucas Las Palmasin pohjoispuolella on saaren kolmanneksi suurin kaupunki, joka on tunnettu Barcelonan katedraalia muistuttavasta katedraalistaan. Arucas on myös tunnettu rommistaan, Arehucasista, ja monista banaaniplantaaseistaan. 

Teror

Teror on Gran Canarian uskonnollinen keskus. Täällä voit nähtä saaren suojeluspyhimyksen, Pinja-madonna, uusklassisessa 1700-luvun kirkossa. Legendan mukaan madonna nähtiin ensimmäistä kertaa pinjapuussa vuonna 1481, ja pian sen jälkeen alkoi tapahtua ihmeitä. Joidenkin mukaan ihmeitä tapahtuu yhä... 

Galdár Galdár - kaupunki, jossa alkuperäiskansojen päälliköt asuivat

Galdár

Galdárin kaupunki Montaña de Galdárin tulivuoren lähellä muistuttaa guanchernojen ajasta saarella. Mielenkiintoisessa museossa voit tutustua paremmin alkuperäisasukkaiden kulttuuriin. Kaupungintalon edustalla kasvaa suuri ja vanha lohikäärmepuu. 

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, tai pieni venetsia, on täydellinen paikka romanttiselle iltapäivälle tai retkelle. Pieni kalastajakylä ei ole kärsinyt turismista, ja sen aito tunnelma ja rustiikkinen viehätys näkyvät vielä tänäkin päivänä. Kävele pitkin pieniä kujia, tutustu mielenkiintoiseen satamaan ja tee virkistävä pulahdus veteen pienellä rannalla. Kalanrakastajille tämä on oikea paikka – satama on täynnä kalaravintoloita, joista saat tuoretta kalaa joka päivä. Suosittelemme erityisesti käymään ravintola Patio Canariossa. 


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Gran Canarian lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Löydä oma Gran Canariasi

Gran Canarialta löytyy jokaiselle jotakin, keräsimme yhteen kaikkien kohteiden parhaat puolet. Tutustu ja löydä oma suosikkisi! 

Tutustu kohteisiin

Gran Canarian matkavinkit

Gran Canaria on täynnä elämyksiä.  Lue parhaat matkavinkkimme Gran Canarian lomallesi ja inspiroidu! 

Gran Canarian matkavinkit

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä