Caminito del Rey

Lomavinkki –Caminito del Reyn vaellukset

Caminito del Rey on kenties Euroopan upein vaellusreitti: reitti kulkee jylhän rotkon läpi, joten korkeat vuoret ja mahtavat maisemat ovat läsnä koko vaelluksen ajan. Varaa lennot ja hotelli Málagaan Apollomatkojen kautta, ja koe upea Caminito del Rey. Katso parhaat vinkit Málagan vaellusmatkalle. 

Omatoimimatka!

Räätälöi vaellusloma juuri itsellesi sopivaksi valitsemalla matkan kesto, hotellit ja lennot. Paketin varaat helposti Apollomatkojen sivuilta.

Tietoa Caminito del Reystä

Caminito del Rey sijaitsee noin tunnin päässä Málagasta, ja reitti oli ennen tunnettu yhtenä maailman vaarallisimmista vaellusreiteistä. Neljän vuoden kunnostustöiden jälkeen vuonna 2015 Caminito del Reystä tuli taas turvallinen ja erittäin suosittu reitti matkailijoiden keskuudessa, jotka saapuvat paikalle kaikkailta maailmasta. Reitillä vaellat jylhän El Chorro -nimisen rotkon lävitse. Reitti ei sovi korkeanpaikankammoisille tai henkilöille, jotka kokevat helposti huimausta.

Tietoa reitistä

Caminito del Rey on 7,7 kilometria pitkä. Vaellusreitti alkaa sisäänkäyntipisteeltä, ja reitti on lineaarinen, eli reitin loputtua sinun tulee mennä takaisin sisäänkäyntipisteelle, joka sijaitsee rotkon ulkopuolella. Paikalla on myös bussikuljetus. Koko reittiin kuluu aikaa noin 3-4 tuntia, ja reitin varrella on myös ylämäkiä. Caminito del Rey on avoinna tiistaista sunnuntaihin vuoden ympäri, ja suljettuna maanantaisin sekä jouluna ja uutena vuotena. Jos paikalla tuulee yli 35 km/h, reitti suljetaan turvallisuussyistä.

Kuinka pääset paikalle

Malagasta pääset paikalle junalla tai autolla. Jos tulet paikalle autolla, aja moottoritie A-357 pitkin kohti MA-5403 -tietä. Matka on noin 60 kilometria ja kestää ajomatka on noin tunnin. 

Malaga Zambranon rautatieasemalta kulkee suora yhteys Caminito del Reylle. Junamatka kestää noin 40 minuuttia, ja maksaa muutaman euron. El Chorron rautatieasemalta kulkee bussikuljetus aloituspisteelle. Aikataulut löydät täältä.

Varaa liput Caminito del Reylle

Reitille on syytä varata päivä ja aika hyvissä ajoin etukäteen, sillä paikat varataan usein loppuun. Sisäänpääsy maksaa 10 euroa, ja muutamalla eurolla voit ostaa myös bussikuljetuksen takaisin sisäänpääsypaikalle vaelluksen jälkeen. Varaa liput täältä.

Caminito del Rey

Hyvä tietää

  • Kun on aikasi lähteä vaellukselle, lähdet matkaan 50 muun kanssa, mutta ryhmä hajaantuu hyvinkin nopeasti omille teilleen.
  • Sisäänkäynnillä saat mukaasi kypärän, jota on pidettävä päässä koko matkan ajan.
  • Matkalla ei ole wc:tä, lähin wc löytyy vierailukeskuksesta. 
  • Ota mukaasi ruokaa ja vettä – El Chorron lähellä ei ole monia kauppoja tai ravintoloita. 
  • Ikäraja Camino del Reylle on 8-vuotta, ja alle 18-vuotiailla tulee olla mukanaan huoltaja.
     

Lisää vaellusmatkoja