Riisipelto Vietnamissa

Miksi valita Vietnam?

Vietnam on noussut yhdeksi talvimatkakohteiden suosikiksi. Vietnamissa on kiinnostavaa sen valkoiset rannat, hulmuavat palmupuut ja kristallin kirkkaat vedet upeiden hotellien läheisyydessä. 

Vietnam on kuitenkin vielä enemmän – kuuluisa metropolikaupunki Saigon, hienot nähtävyydet, edullinen ruoka ja ostokset. Tälle sivulle olemme koonneet yhteen Vietnamia koskevat yleiset kysymykset ja vastaukset. Löydä myös viisi syytä matkustaa Vietnamiin. 

5 syytä matkustaa Vietnamiin

  1. Suurkaupunki ja rantaelämä
  2. Edullinen ruoka ja ostokset
  3. Upeat nähtävyydet
  4. Vahva historia
  5. Hyvätasoiset hotellit

Millainen on Vietnam?

Vietnam tunnettaan eri asioista. Toiset ajattelevat valkoisia rantoja, hulmuavia palmupuita, kristallinkirkasta vettä ja loputtomia riisipeltoja. Toiset taas ajattelevat isoja suurkaupunkeja, joissa vilisee paljon ihmisiä, mopoja, ääniä ja katukeittiön tuoksuja. Vietnamilla on vahva historia. Vietnamin sota jätti jälkensä koko maahan. Toisin sanoen maan kontrasti on valtava. Löydä suurkaupungit kuten Saigon ja Hanoi tai paratiisilomakohteet Phan Thiet ja Phu Quoc.

Veneretki Vietnamissa

Milloin tulisi matkustaa Vietnamiin?

Vietnamin lämpötila pysyy korkealla koko vuoden ympäri. Lämpimintä on kuivan kauden aikaan. Tähän aikaan on myös paras aika matkustaa Vietnamiin välttääkseen sadekausi. Apollomatkojen kautta matkustusaika Vietnamiin on lokakuusta huhtikuuhun, jolloin sademäärä on vähäistä ja lämpötila pysyy 29°C.

Vietnam joulukuussa

Suosittu matkustusaika Vietnamiin on joulukuussa joulun ja uudenvuoden yli. Mikä olisikaan ihanampaa, kun viettää uutta vuotta paratiisirannalla. Useissa hotelleissa on tarjolla sekä joulun että uudenvuoden aterioita esimerkiksi Bamboo Village Resort, Romana Resort, Blue Ocean Resort ja Sailing Club Mui Ne Resort.

Vietnamilaiset viettävät uutta vuotta 25. tammikuuta 2020. Vietnamilaista uutta vuotta kutsutaan nimellä Tết tai koko nimeltään Tết Nguyên Đán. Juhlat kestävät keskimäärin kolmesta päivästä viikkoon, mutta voivat kestää jopa yhdeksän päivää. Juhlat päättyvät upeaan leijaparaatiin. 

Saigon

Mihin matkustaa Vietnamissa?

Apollomatkojen kautta pääset suosittuihin matkakohteisiin kuten Saigon, Phan Thiet, Phu Quoc ja Da Nang. Phan Thiet ja Saigon ovat valmismatkakohteita. Phu Quoc ja Da Nang ovat omatoimimatkakohteita. Vinkkimme on, että valitset yhdistelmäloman. Koe sekä suurkaupunki että rantaelämä kahdessa viikossa. Voit aloittaa 11 päivän reissun Phan Thietista ja lopettaa loman kolmen päivän reissuun vilkkaassa Saigonissa. 

Vietnamiin lennämme Qatar Airwaysin siivin.

Onko Vietnam edullinen maa?

Vietnam on edullinen talvimatkakohde. Liput ja hotelli maksavat tietysti enemmän, mutta syöminen ja shoppailu on halpaa, jos suosit paikallisia palveluita. Maksutapana toimii käteinen ja Vietnamin valuutta on Vietnamin dong. Valuuttaa pystyy vaihtamaan Suomessa. On kuitenkin edullisempaa nostaa rahaa automaatista tai vaihtaa valuuttaa paikan päällä. 

Isoissa kaupungeissa kuten Saigon brändimyymälät ovat samoissa hinnoissa kuin kotimaassakin. Jos etsit kansainvälisiä kauppoja tai brändejä esimerkiksi Gucci, Christian Dior ja Lacoste, löydät nämä kaikki kaupat Dong Khoi -ostoskadulta.

Mitä Vietnamissa voi nähdä?

Vietnamissa on paljon tekemistä ja nähtävää! Saigonissa tunnettuja nähtävyyksiä ovat Sotamuseo, War Remnants Museum, Mekong Delta -joki tai Cu Chi -tunnelit. Apollomatkat tekevät retkiä näistä kahteen viimeiseen kohteeseen. Phan Thietin nähtävyyksistä ehdottomasti Taku Mountain ja makaava buddha-patsas ovat näkemisen arvoisia! Kaupungin ulkopuolella Mui Ne:ssa sinua odottavat punaiset hiekkadyynit - käy täällä auringonlaskun aikaan, jolloin on uskomattoman kaunista. Ehkä uskallat kokeilla laskettelua dyyneillä?

Jos haluat nähdä jotain epätavallista, käy katsomassa Golden Bridge Da Nangissa. Se mikä tekee tästä sillasta uskomattoman eivät ole pelkästään upea näköala ja maisemat, vaan jättimäiset kädet, jotka pitävät siltaa paikallaan. 

Phu Quoc paratiisisaarella on viehättävä kallio Dinh Cau. Siihen liittyvä rakennus toimii osittain majakkana ja osittain buddhalaisena temppelinä. Monet paikalliset kalastajat tulevat tänne toivomaan hyvää kalaonnea ja turvaa merelle.

Missä majoittua Saigonissa?

Jos haluat majoittua Saigonin keskustassa ja lähellä ravintoloita, ostoksia ja nähtävyyksiä kuten Ben Than Market, Notre Damen katedraali, sijaitsevat kaikki Apollomatkojen hotellit näiden vieressä. Tutustu tarkemmin hotelleihin Liberty Central Saigon Point ja Northern Saigon.

Missä majoittua Phan Thietissa?

Kaunis Phan Thiet sijaitsee rannalla Mui Ne:ssa. Phan Thiet tarjoaa paratiisirantojen ohella snorklaamista meressä ja rauhallisuutta. Kaikki Apollon hotellit Phan Thietissa sijaitsevat rannan vieressä. Tutustu tarkemmin hotelleihin Bamboo Village Resort, Romana Resort ja Oriental Pearl Resort.

Lue Vietnamin matkavinkit

Hotelli Bamboo Village Resort Phan Thiet