Tietoa sinulle, jolla on matkavaraus Braathensin lennoin


Turkkilainen ruoka

Turkkilaisia makuja

Tervetuloa Turkkiin - kebabin kotimaahan! Tämän herkullisen ruokalajin lisäksi täältä löytyy useita muita ihania makuja. Mikset kokeilisi Turkin kansallisjuomaa, chee köfteä tai gözlemeä? Täältä voit lukea lisää kaikista herkullisista turkkilaisista ruoista, joita sinun on ehdottomasti kokeiltava!

Kebabin kotimaa

Kun olet lomalla Turkissa, sinun on ehdottomasti kokeiltava aitoa turkkilaista kebabia. Turkkilainen vastine makkaralle ja sitä on saatavilla monissa eri muodoissa ja sitä tarjoillaan lähes kaikkialla. Entäpä jos kokeilisit Adana-kebabia (chilillä maustettua jauhelihaa pitaleivän, paprikan ja persiljan kera) tai Testi-kebabia (kanaa tai lammasta kypsennettynä saviruukussa tomaatin, munakoison, perunoiden, paprikan ja sipulin kera). Jos haluat "tavallisen" kebabin, tilaa döner-kebab – ohuita lihaviipaleita leivässä salaatin, sipulin ja tomaatin kera.

Turkin kansallisjuoma

Turkkilaiset juovat teetä kuten me skandinaavit kahvia, mutta enemmän! Mieluiten tulppaaninmuotoisista laseista ja sokeria kera. Istu alas lähimpään kahvilaan ja kokeile sitä.

Hyvää lattea

Jos kaipaat todella hyvää kansainvälistä kahvia, suuntaa Roberts Coffeeen Manavgatissa tai Alanyassa. Latte, espresso tai mikä tahansa muu kahvi – kaikki on täällä.

Kebab

Maukas ruoka

Turkin ruoka on yleensä hyvin maustettua, mutta ei yhtä tulista kuin esimerkiksi Aasiassa. Kebab on klassikko, jota valmistetaan monella eri tavalla ja voittaa Suomessa valmistetun kebabin helposti.

Paras janonsammuttaja

Ayran viilentää kuumina kesäpäivinä. Juoma valmistetaan jogurtista, vedestä ja ripauksesta suolaa, jotka sekoitetaan kuohkeaksi. Se sopii täydellisesti mausteisten liharuokien kanssa ja sammuttaa janon paremmin kuin olut tai vesi. Saatavilla ravintoloista ja ruokakaupoista.

Chee Köfte - herkullinen ja mausteinen

Jos haluat maistaa turkkilaista erikoisuutta, sinun kannattaa tilata Chee Köfte. Se on raakaa naudanlihaa, joka sekoitetaan mausteiden, yrttien, sipulin ja bulgurin kanssa ja annetaan sitten seistä ja liota, jotta maut pääsevät rekeytymään. Lihaseos tarjoillaan sitten salaatinlehdissä. Erilaista, mutta erittäin hyvää!

Meze

Pide

Pideä voidaan verrata puolivalmiiseen calzoneen, ja se on tyypillinen turkkilainen ruokalaji. Täyte voi koostua esimerkiksi juustosta, lihasta, munista ja kasviksista. Useimmat pienemmät ravintolat Alanyan, Siden ja Antalyan ympäristössä tarjoilevat pideä.

Muhammara

Turkkilaisessa keittiössä on vaikutteita eri puolilta maailmaa, ja aivan kuten Kreikassa ja Lähi-idässä, alkupalaksi tarjoillaan usein useita pieniä ruokia, mezeä. Tarjolla on usein useita erilaisia dippikastikkeita. Kauniin punainen muhammara-dippi valmistetaan paprikoista ja saksanpähkinöistä, joihin on sekoitettu valkosipulia, sitruunaa ja herkullisia mausteita. Pieni polte tulee ripauksesta chiliä. Hyödynnä tilaisuus ostaa mausteita mukaasi Turkin-matkallasi, niin omat meze-annoksesi maistuvat lomalta, kun valmistat ne kotona omassa keittiössäsi.

Manti

Tämä on turkkilainen ravioli-variaatio, joka koostuu pienistä pastatyynyistä, joissa on maukas lihatäyte. Manti tarjoillaan jogurtin, tomaattikastikkeen ja kolmen eri mausteen kanssa. Maistuu herkulliselta ja on erittäin täyttävä.

Meze

Meze on joukko pieniä annoksia, joita tarjoillaan useimmissa ravintoloissa. Useiden ruokien tilaaminen ja niiden jakaminen pöydän ääressä on mukava tapa viettää aikaa. Joitakin suosikkeja ovat valkosipuliwokki nimeltä hay dari, mausteinen tomaattiwokki valkosipulilla nimeltä antep ezme, oliivit, juustot, sienet, kala, simpukat ja kasvisruoat.

Baklava

Suosittu jälkiruoka Turkissa on baklava, makea herkku, joka on valmistettu filotaikinasta, kerrostettu pähkinöillä ja maustettu siirapilla. Täydellinen kupillisen turkkilaisen kahvia tai teen kanssa!

Baklava

Gözleme

Gözleme on rapea ja maukas pannukakku, joka paistetaan avotulella suurella pyöreällä uunipellillä. Pannukakut täytetään yleensä perunoilla, pinaatilla ja tuorejuustolla, mutta ne sopivat erinomaisesti myös jälkiruoaksi, mieluiten suklaan, hillon tai sokerin kanssa.

Hedelmien maa

Turkissa olosuhteet ovat ihanteelliset hedelmien kasvattamiseen, ja se näkyy. Täällä voit nauttia paikallisesti viljellyistä banaaneista, appelsiineista, granaattiomenoista, mansikoista, viikunoista, meloneista, pähkinöistä ja paljon muusta. Erityinen Alanyan banaani on pienempi, makeampi ja kierompi kuin tavalliset banaanit. Banaanin nopean kypsymisprosessin vuoksi sitä ei voida kuljettaa pitkiä matkoja, joten sitä voidaan syödä vain Turkissa.

Turkish delight

Turkish delight on turkkilaisten omien makeisten nimi. Saatavilla useilla eri mauilla ja täytteillä, kuten kookoksella tai pähkinöillä. Sitä voi verrata kotona tehtyihin marmeladikarkkeihin. Todella hyvä!

Edullinen ruoka

Paljonko ruoka maksaa Turkissa? Yleisesti ottaen hinnat Turkissa ovat alhaisemmat kuin useimmissa muissa Etelä-Euroopan lomamaissa, ja tämä näkyy myös monissa ravintoloissa. Ravintoloissa ja baareissa virvoitusjuoma maksaa noin 1,5 euroa ja paikallinen olut 2,5 euroa. Lasillinen maan viinejä maksaa noin 4 euroa, ja kuppi höyryävän kuumaa teetä (kansallisjuoma ylitse muiden) ei maksa edes euroa. Kebab maksaa noin 5 euroa ja annos kuuluisaa ottomaanien muhennosta noin 6 euroa.


Vinkkejä & Inspiraatiota

Lue lisää Turkin matkavinkeistä, etsi ja varaa matka Turkkiin tai tilaa uutiskirjeemme.

Turkki alanyan rannikolla

Kaikki matkavinkit Turkkiin

Täältä löydät parhaat vinkkimme parhaista rannoista, parhaista luontoelämyksistä, edullisimmista ostoksista ja paljon muusta!

Katso kaikki matkavinkkimme Turkkiin


Antalya

Turkki

  • Hienot rannat

  • Historiallisia nähtävyyksiä

  • Edullisia ostoksia

Katso kaikki matkat Turkkiin


Lapset uima-altaassa

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat inspiroivia matkavinkkejä ja tarjouksia seuraavaa matkaasi varten.