Prahan kaupunginosat

Prahan kaupunginosat

Prahan keskusta jaetaan viiteen kaupunginosaan: Vanha kaupunki (Stare Mesto), Uusi kaupunki (Nove Mesto), Pieni kaupunki (Malá Strana), Juutalainen kortteli, (Josefov) sekä linnan alue (Hradcany).

Prahan vanha kaupunki – Stare Mesto

Stare Mesto kattaa alueen Vltavan joen, Kaarlensillan ja Vaclacin palatsin välissä. Alueella on pieniä, kapeita kujia kirkkoineen ja palatseineen. Prahan vanhan kaupungin tori, Staromestske namesti, on koko kaupungin vanhin tori. 

Pieni kaupunki – Malá Strana

Malá Strana on alue Prahan linnan ja joen välissä. Naapurustoa pidetään yhtenä Prahan viehättävimpinä pastellinvärisine taloineen, barokki-aikaisine rakennuksineen ja vehreine puutarhoineen. Malá Strana on rakennettu lähes labyrinttimaiseen tapaan. 

Mala Stranan kaupunginosa Prahassa

Prahan keskusta – Nove Mesto

Prahan keskustan uusin alue on nimeltään Nove Mesto, joka tunnetaan paremmin nimellä uusi kaupunki. Nove Mesto on pullollaan ravintoloita, kauppoja ja klubeja. Alueen tunnetuimmat kävelykadut ovat nimeltään Na prikope ja Narodni trida.

Hradcany

Vltava-joen yläpuolella sijaitseva linnan alue on nimeltään Hradcany. Kuninkaanlinna ja St. Veitsin katedraali tarjoavat mahtavat näkymät kaupungin ylitse!

Juutalainen kortteli – Josefov

Yksi Prahan ylellisimmistä kortteleista oli aikoinaan juutalaisten ghetto. Kaupunginosa sijaitsee vanhan kaupungin ja Vltavan joen välissä. Josefov on rakennettu Art Nouveau-tyyliin, ja täältä löydät ylellisiä putiikkeja sekä kauniita taloja. Voit käydä vierailemassa myös vanhalla juutalaisella hautausmaalla ja synagogassa.