Virkistäviä juomia

Thaimaan trooppisessa lämmössä on tärkeä muistaa juoda paljon. Pulloveden lisäksi kannattaa kokeilla myös ihanan virkistäviä tuoremehuja tai esimerkiksi paikallisia oluita. 

Paras janonsammuttaja

Paras janonsammuttaja Thaimaassa on aivan varmasti ”watermelon shake” – vesimelonia, jäätä ja pieni lusikallinen sokeria tai suolaa sekoitettuna. Sopii täydellisesti aurinkoisen rantapäivän virkistykseksi! Valikoimasta löytyy myös muita hyviä hedelmäsekoituksia. 

Jos mielesi tekee kahvia vaikka ilma on lämmin, kannattaa kokeilla paikallista jääkahvia. Jääkahvia saat pienistä kahvivaunuista, paikallisista kahvibaareista sekä ravintoloista. Vahvaan kahviin sekoitetaan hieman sokeria, kondensoitua maitoaa sekä kaardemummaa. Tarjoillaan lasista tai mukista, joka täytetään jäällä. 

Olutta ja viiniä

Singha, leijonaolut, on yksi Thaimaan vanhimmista olutlajeista ja monien mielestä thaimaalaisin olut kaikista. Olut on hieman hapanta, joka sopii täydellisesti yhteen lämpimän ilman kanssa. Chang -olut, joka tarkoittaa elefanttia, on yksi Singhan pahimmista kilpailijoista. Leo taas on yleisempi maaseudulla, mutta myös kokeilemisen arvoinen! 

Hyvä tietää: Thaimaassa olut tarjotaan aina jäiden kanssa, joten muista sanoa henkilökunnalle jos et tahdo jäitä. Oluita on saatavilla kahdessa eri koossa: 33 cl ja 63-64 cl.

Kun näet jonkun laittavan jääpaloja punaviinin joukkoon, ymmärrät, että hieno viinikulttuuri ei ole peräisin Thaimaasta. Viinijuonti on kuitenkin lisääntynyt Thaimaassa, ja useissa maakunnissa on jo omat viinitarhansa. Useimmat viinit ovat melko hyviä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia – yksi hyvä esimerkki on Nakara. 

Hemlig whiskey

Mehkong whiskey on myyttinen juoma, joka on suosittua niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Se tuotetaan 95 prosenttisesti sokeriruo'osta ja 5 prosenttisesti riisistä. Tislausprosessin jälkeen juomaan lisätään salainen yrttien ja mausteiden sekoitus. Juoman alkoholiprosentti on 35, ja nimestään huolimatta se muistuttaa enemmän rommia kuin viskiä. Monet thaimaalaiset juovatkin Mehkongia jäiden ja soodaveden tai colan kanssa.