Koe Thaimaa

Thaimaa on muutakin kuin vain kauniita rantoja. Huolehdi henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistasi rentouttavan hieronnan tai thaiboxing -tunnin kanssa. Tutustu myös buddhalaisuuteen, näkyy joka päiväisessä elämässä, joka tuo kontrastia shoppailuun ja ostoskulttuuriin. 

Temppeleitä ja henkien taloja

''Wat'' on alue, jossa miehet tai naiset voivat tulla vihtyiksi munkeiksi tai nunniksi. Käytännössä se toimii temppelinä buddhalaisille juhlallisuuksille, päivittäisille kokoontumisille tai uskonnollisten kirjoitusten säilytyspaikaksi. Kaikilla Thaimaan maakunnilla on oma ''wat'' -alueensa. Festivaalit järjestetään temppelialueella, jossa munkit voivat myös toimia opettajina ja ohikulkijat voivat yöpyä. Suosittelemme käymään pienemmissä, paikallisissa temppeleissä suurien ja tunnetuimpien sijasta. Muista nämä säännöt temppelivierailulla: 

  • Temppeleihin ei ole yleensä sisäänpääsymaksua, mutta useimmat vierailijat lahjoittavat temppelille silti n. 20-50 bahtia. 
  • Ennen temppeliin menoa on riisuttava kengät. Kynnyksellä seisomista pidetään epäkunnioittavana, joten vältä sitä.
  • Pukeudu oikein: polvet peittävät housut ja olkapäät peittävä paita ovat suositeltuja.

Olet varmasti nähnyt näitä – pienoiskokoisia taloja hotellien puutarhoissa tai poliisiasemilla. Lähes kaikki thaimaalaiset laittavat pienen henkien talon uuden rakennuksen yhteyteen. Mitä hienompi henkien talo on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä talolle siunaantuu onnea. Jotta henget pysyvät tyytyväisinä, niille uhrataan erilaisia lahjoja – riisiviskiä, kukkia, savukkeita, makeisia ja juomia. Jos tahdot tutkia henkien taloa lähempää, kysy hotellisi vastaanotosta. 

Thaimaalaiset uskovat erilaisiin onnenamuletteihin, ja suurella osasta väestöstä on oma amulettinsa. Niiden sanotaan torjuvat sairauksia, pahaa onnea, ilkeitä henkiä ja jopa luoteja. Amuletteja on saatavilla eri kokoisina, ja ne edustavat usein Buddhaa. Amuletit voidaan tehdä eri materiaaleista, mutta savi on kaikista yleisin. Huomioithan, että amulettejen vietin Thaimaasta on kiellettyä, jonka vuoksi emme suosittele ostamaan amuletteja. 

Huolehdi sielusta ja ruumiista

Thai-hieronta, Nuad Bo´Ran, on vanha thaiperinne, jonka tarkoituksena on hoitaa sielua ja ruumista venyttelyn, syvähieronnan ja akupunktion kautta. Perinteinen thai-hieronta on pitkäkestoinen, ja usein koko vartalon läpikäymisessä kestää useita tunteja. Nuad Bo´Ran sisältää itse hieronnan lisäksi myös joogaa, meditaatiota ja elementtejä kiinalaisista ja intialaisista lääkeyrteistä. 

Hammashuolto Thaimaassa on korkealaatuista, ja usein halvempaa kuin kotimaassa. Täällä voit huoletta paikata hampaasi tai käydä vain rutiinikontrollissa. Suuria klinikoita löytyy ympäri maata. 

Olisiko aika hankkia uudet silmälasit? Tee se Thaimaassa! Silmälasit täällä ovat huippuluokkaa, ja huomattavasti edullisempia kuin kotimaassa, ja jopa tehostetut aurinkolasit ovat edullisempia. Voit käydä myös tarkastuttamassa näkösi hyvään hintaan. 

Thaiboxing

Opi thaiboxingin salat paikan päällä! Kaikissa kohteissa on useita areenoita ja otteluita useita kertoja viikossa. Tutustu myös kansallisurheilu Muay Thain mystiseen tunnelmaan. Usein aloitetaan junioreiden otteluista, joissa nuoret eri paikkakunnilta kohtaavat toisensa. Illan kohokohta on pääottelu, jossa usein kaksi nyrkkeilijää eri maakunnista kohtaavat – silloin sekä raha että kunnia odottavat voittajaa! 

Haluatko kokeilla thaiboxningia itse? Pysy kehässä ja opi perusteet! Muay Thai -harjoittelua voit kokeilla useimmissa matkakohteissa, kuten Krabilla, Hua Hinissä, Phuketissa och Koh Lantalla.