Aktiviteetit Phuketissa

Aktiviteetit Phuketissa

Jos tahdot viettää aktiivisen loman, on Phuket erinomainen vaihtoehto sille. Erinomaiset snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet, golf-radat ja vesipuistot ovat esimerkkejä Phuketin monista aktiviteeteista. Sporttihotelli Thanyapura ja sen ympäristön hyvät lenkkipolut sopivat myös aktiiviselle lomailijalle. Voit tutkia kaunista luontoa myös pyöräillen, kajakkiretkillä tai vaelluksilla viidakossa. 

Sukella, surfaa ja kalasta

Phuket sopii erinomaisesti snorklaukseen ja sukeltamiseen. Täällä odottavat koralliriutat, yösukeltaminen ja jännittävät hylyt. Racha Yain tai Racha Noin luona, jotka sijaitsevat noin 2 tunnin päässä Phuketista etelään, on todella hienoja sukelluspaikkoja. 

Snorklaa Phuketissa

Käy myös Similan Islandsilla, joka on maailmalla tunnettu sukelluskohde kirkkaan vetensä ansiosta. Sukellusyritys Kon-Tikin kautta voit saada neljässä päivässä ”Open Water Certificate” -todistuksen. Jos sinulla on jo sertifikaatti, mutta et ole täysin varma taidoistasi, voit harjoitella myös merialtaissa. 

Kun ilma ja tuuli ovat sopivassa suhteessa, löytyy Katalta hyvät surffausmahdollisuudet erityisesti aloittelijoille. Täällä aallot eivät yleensä nouse liian korkeiksi, ja voit vuokrata surffilaudan Surf Housesta. Jos et ole koskaan kokeillut surffausta, voit ottaa myös yksityistunteja. 

Phuketin alueella on myös mahdollista kokeilla syvänmerenkalastusta. Suurin osa retkistä tehdään Racha-saaren alueella, jossa on hyvät mahdollisuudet saada saaliiksi barracudaa, haita ja tonnikalaa (harvinaiset lajit päästetään tietenkin takaisin vapauteen).

Tekemistä koko perheelle

Hauska dinosaurusteemainen minigolf -rata Dino Park sijaitsee vuorella Karon ja Katan välissä. Puisto on todellinen hitti lasten keskuudessa, mutta sopii hyvin myös aikuisille. Puisto sijaitsee Marina Phuket Resortin vieressä. 

Lentokentän pohjoispuolella sijaitsee Jungle Splash -vesipuisto. Puistosta löytyy lukuisia vesiliukuja ja altaita, ja sopii niin pienille kuin isoillekin lapsille. Tänne pääset helpoiten tuk tukilla, taksilla tai vuokra-autolla. 

Voit suunnitella aktiviteetit myös kotoa käsin – täältä löydät kaikki retket Phuketiin. 

Juoksureitti Phuketissa

Treenaa Phuketissa

Phuketissa on erinomaiset lenkkeilyreitit, jos tahdot urheilla lomallasi – rantapromenadi Karonissa sopii pidemmille lenkeille, kun taas Katasta löytyy hyviä lyhyempiä reittejä. Nai Harnissa voit lenkkeillä upeissa maisemissa Thai-temppelien ympäristössä.

Jos haluat omistaa koko lomasi urheilulle, suosittelemme Apollo Sports Thanyapura -hotelliamme. Hotellista löytyy olympiamittainen uima-allas, maailmanluokan urheilumahdollisuudet ja suuri valikoima mm. ryhmäliikuntatunteja. Täällä majoitut rauhallisessa ympäristössä viidakon reunalla. 

Haluatko kokeilla jotain uutta? Thaimaan kansallisurheilu muay thai, eli thaiboxing, on hyvä vaihtoehto! Patong Boxing Gym sijaitsee Karonin ja Patongin välisellä tiellä, ja täällä voit ottaa 1,5 tunnin yksityistunnin. Jos tahdot vain katsoa, Jungceylon ostoskeskuksen vastapäätä sijaitsevalla Bangla Boxing Stadiumilla järjestetään otteluita useita kertoja viikossa. 

Thaimaan golfkentät ovat korkealaatuisia, ja monien mielestä Phuketin kentät ovat parhaita. Kaikille tasoille sopivia kenttiä löytyy ympäri saarta.