Auringonlasku Ao Nangissa

Nähtävyyksiä ja ostoksia

Yksi Krabin upeimmista nähtävyyksistä on ihana auringonlasku rannalla, mutta Krabin alueelta löytyy myös monia muita nähtävyyksiä. Koe upeat temppelit, markkinat ja autenttinen pikkukaupungin elämä – näitä kokemuksia et takuulla unohda!

Tiikeriluolan temppeli

Jos haluat vierailla jossakin Ao Nangin temppeleistä, suosittelemme siihen Wat Tham Suania – Tiikeriluolan temppeliä. Temppelin alue koostuu suuren metsän lisäksi upeista luolista ja taloista, joissa asuu munkkeja ja nunnia. Mutta onko se todella sen arvoista kävellä 1237 epätasaista porrasta huipulle saakka? Ehdottomasti! Perillä sinua odottavat henkeäsalpaavat näköalat, ja kirkkaina päivinä näet useiden kymmenien kilometrien päähän. Wat Tham Suan temppeliä ei kuitenkaan kannata sekoittaa ''Tiikeritemppeliin'' jossa voit nähdä oikeita tiikereitä – se sijaitsee Kanchanaburin provinssissa Bangkokin koillispuolella. Wat Tham Suaan pääset helpoiten taxilla.  

Tiikeriluolan temppeli Krabilla

Iltamarkkinat joella 

Koe aito Krabi ja vieraile Krabin kaupungin iltamarkkinoilla. Paikalliset saapuvat markkinoille hoitamaan ostoksia kotiin ja omiin ravintoloihinsa. Markkinoilta löydät esimerkiksi eksoottisia hedelmiä, joita et välttämättä ole koskaan ennen edes nähnyt, ja voitkin maistella paikallisia erikoisuuksia kaikessa rauhassa. Joka ilta kadut täyttyvät katukeittiöistä metallisine lautasineen ja muovituoleineen. Täältä löydät takuulla alueen parasta ”Som Tamia” ja thaimaalaista pannukakkua nimeltä ”roti”. Istuudu yhdelle pienistä kojuista, seuraa ohikulkevien ihmisten menoa ja nauti ilmapiiristä. 

Markkinat sijaitsevat osoitteessa Thanon Maharat soi 10, lähellä Krabin kaupungin jokea. Markkinat ovat avoinna perjantaista sunnuntaihin klo 17.00–22.00.

Paikallismarkkinat

Suuren moskeijan luona, joka sijaitsee matkalla Noppharatharaan, järjestetään joka viikko paikalliset muslimimarkkinat. Täydellinen tilaisuus tutustua paikallisiin tuotteisiin paremmin! Täällä pääset maistamaan thaimaalaisia erikoisuuksia – jos uskallat. Jos innostut markkinoista, paluumatkalla Ao Nangiin järjestetään kerran viikossa myös toiset markkinat. Löydät paikalle kun ajat kohti läheistä McDonaldsia ja jatkat kävellen noin 20 minuuttia. 

Markkinat Krabilla

Krabin kaupunki

Koe tyypillinen thaimaalainen pikkukaupunki, joka on myös Krabin provinssin pääkaupunki. Pienet putiikit sijaitsevat suurempien kauppakeskusten välissä, ja voit helpost viettää tunnin jos toisenkin kävellen pitkin kaupungin katuja nauttien ilmapiiristä. Lapsiperheille Thanon Maharatista löytyy myös monia lelukauppoja.

Liikennevalot kuuluvat harvoin nähtävyyksien listalle, mutta Krabilla ne ovat todella näkemisen arvoisia. Thanon Maharatin ja Thanon Sukhonin risteyksessä liikennevalot ovat luolamiehiä muistuttavia patsaita, jotka kantavat liikennemerkkejä kuin isoja ostoskasseja.

Krabilta et ehkä löydä Pariisin muotiviikkojen viimeisimpiä luomuksia, mutta pienistä putiikeista voit tehdä todellisia löytöjä. Kadut ovat täynnä pieniä kauppoja, joissa myydään kaikkea laukuista vaatteisiin ja kengistä kodin sisustukseen. Krabin kaupungin ja lentokentän välisellä alueella on kolme suurta kauppakeskusta: Big C, Tesco Lotus ja Outlet Village. Erityisesti Outlet Villagesta löytyy suuri valikoima merkkivaatteita, golf-tarvikkeita ja uima-asuja.