Koh Phi Phi

Krabin saaret

Satumaisen kauniin Phra Nang Bay -saariston edessä kohoaa tyypilliset kalkkikivikalliot. Ympärillä on pienempiä saaria paratiisirantoineen. Näitä Krabin maisemia et tule unohtamaan! Muita tunnettuja Krabin saaria ovat Hong, Poda, Tup ja Chicken Island. Kaikki sijaitsevat lyhyen venematkan päässä Ao Nangista ja Krabista.

Koh Phi Phi -saaret

Koh Phi Phi yhdessä Koh Phi Phi Donin ja Phi Phi Lehnin kanssa muodostavat saariryhmän. Nämä saaret ovat Thaimaan tunnetuimpia. Upeat kalkkikivikalliot nousevat ylös turkoosista merestä ja niitä ympäröi valkoinen hiekkaranta. Veden pinnan alla näkyvät kauniit koralliriutat, joiden päällä on uskomattoman upeata snorklata ja sukeltaa. Lisäksi vesi on kristallinkirkasta, jossa uivat sateenkaarenväriset kalat.

Suurin saarista on Koh Phi Phi Don, joka on turistien suosiossa. Saarella sijaitsee monta kahvilaa ja ravintolaa. Pienempi saari on Koh Phi Phi Leh, jossa on kuvattu kuuluisa elokuva The Beach. 

Tutustu Koh Yai Noi -saareen pyörällä

Phuketin ja Krabin välissä sijaitsevat Phang Nga Bayn rauhallisemmat saaret Koh Yao Yai ja Koh Yai Noi. Yai on isompi ja Noi pienempi. Molemmissa saarissa on autenttinen thaimaalainen viehätys.

Sekä Koh Yao Yai että Koh Yai Noi tarjoavat kauniin luonnon upeine maisemineen ja koskemattomine rantoineen. Saaret sopivat hyvin vaeltamiseen tai pyöräilyyn. Saariin tutustuu parhaiten pyöränselästä. Näe matkalla riisipeltoja ja mangrovemetsiä.  

Phran Nang Bay

Krabin neljä saarta Tup, Hong, Poda ja Chicken Island

Koh Poda

Puolen tunnin venematkan päässä Ao Nang -rannalta sijaitsee Koh Poda -saari. Pieni ympyränmuotoinen kalkkikivisaari on halkaisijaltaan noin kilometrin pituinen. Saarta ympäröi kauniit valkoiset hiekkarannat, vehreät puut ja koralliriutta. Lähde Koh Podalle, jos haluat viettää rentouttavan päivän auringossa ja meressä uiden. Saarella on ihanteellista snorklata ja sukeltaa. 

Chicken Island

Chicken Island on saanut nimensä sen kalkkikivikallion mukaan, joka muodostaa kananpään. Oikealta nimeltään saari on Koh Dam Kwan. Saarella on upea valkoinen hiekkaranta ja kaunis koralliriutta vedenpinnan alla. Chicken Island -saarella on pieni ravintola, jossa voit syödä lounasta tai juoda jotain viilentävää. Chicken Island sijaitsee Koh Podan ja Tup Islandin vieressä.

Koh Hong

Koh Hong -saarta kutsutaan Thaimaan viimeiseksi paratiisiksi, totta tai ei. Joka tapauksessa on totta, että saarella on rauhallinen ja rento ilmapiiri. Saari on vehreä ja siellä on suojainen laguuni. Kristallinkirkas vesi tekee saaresta loistavan pysähdyspaikan snorklata, sukeltaa, meloa kanootilla tai ihan vaan nauttia maisemista. Ao Nangista matka kestää noin tunnin Koh Hongiin. Voit varata Apollomatkojen kautta veneretken Koh Hong -saarelle.

Tup Island

Tup Island koostuu kahdesta saaresta. Tup Island sijaitsee Koh Podan ja Chicken Islandin välissä. Saarille pääsee myös Ao Nangista. Iltapäivisin Tup Islandin laskuvesi virtaa Chicken Islandille ja piirtää kapean hiekkarantaviivan saarien väliin. Hiekkarantaviivaa pitkin voit kävellä saarelta saarella. Se on todella näkemisen arvoinen! Matkavinkkinä kannattaa käydä tutustumassa kaikkiin lähisaariin samalla reissulla. 

Koh Haa - viisi saarta

Koh Haa, joka tosiasiassa koostuu kolmesta saaresta ja kahdesta kalliosta eikä viidestä saaresta. Koh Haa sijaitsee Koh Lantasta länteen. Saaret ovat rauhallisia ja muodostuvat kauniista hiekkarannoista ja monista luolista. Koh Haa soveltuu täydellisesti snorklaamiseen, sukeltamiseen ja vedenalaisen maailman tutkimiseen. Merenpohja on 30 metriä syvä. Näe kauniita sinisiä koralleja ja värikkäitä kaloja.  

Koh Haa Yain suurimmalla saarella on useita luolia. Isossa luolahuoneeessa on vedenalainen katedraali, jonne voi sukeltaa.

Voit varata snorklausretken Koh Haalle Apollomatkojen kautta. 

Koh Muk

Koh Muk, jota kutsutaan Koh Mooksi sijaitsee lähellä Krabin mannerosaa. Koh Mook on tasainen saari useilla kauniilla valkoisilla hiekkarannoilla. Jos pidät seikkailusta lomallasi, vieraile Tham Morakotin luolassa eli Emerald Cavessa. Luola on saanut nimensä siitä, kun auringonsäteet osuvat veteen ja värjäävät sen sekä luolan vihreäksi. Emerald Caveen pääsee uimalla 80 meteriä luolan läpi. Luolan päässä näkyy pieni valkoinen hiekkaranta, jota ympäröivät korkeat kalliot ja vehreät kasvit. Koh Mook -saarella on myös asutusta.

Koh Jum

Krabin ja Koh Lantan välissä sijaitsevat saaret Koh Jum ja Koh Phu. Rauhallisia saaria ympäröivät sademetsät ja kumipuuviljelmät. Etelässä Koh Jumilla on monia upeita rantoja. Suosituin ranta on Long Beach, joka on 3,6 kilometrin pituinen. Veden pinnan alla näkyvät kauniit koralliriutat. Saarella voit vuokrata kajakin tai sukellusvälineitä. Koskemattomampi Koh Phu sijaitsee pohjoisessa. Koh Phulla näet uskomattoman hienot auringonlaskut. 

Lue lisää Krabin matkavinkeistä