Strand på Koh Poda, Krabi

Krabin alueen rannat

Kun matkustat Krabille, voit valita useiden ihanien rantojen joukosta oman suosikkisi – Ao Nangin ja Klong Muangin alueiden lisäksi myös Phra Nang Bayn saaristosta löytyy upeita rantoja, joilla voit viettää aurinkoisia päiviä meren äärellä. 

Railay Beach

Railay Westin rannalle pääset pitkähäntäveneellä Ao Nangin rannalta, Ao Nanmaosta, Noppharatharasta tai Krabin kaupungista. Täällä pääset rentoutumaan useita satoja metriä korkeiden kalkkikivikallioiden välissä. Verrattuna Railay Eastiin ja Phra Nangiin, Railay Westin hiekkarannat ovat pisimpiä, leveimpiä ja hienoimpia. Auringon laskiessa voit siirtyä rantaravintoloihin nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta, ja ehkä seurata myös spontaania jalkapallopeliä rannalla.

Railay beach

Niemimaan toisella puolella sijaitsee matala ranta, joka ei ehkä sovellu parhaiten jännittäviin uimaretkiin. Sen sijaan voit nauttia mukavista kävelyistä ja ihastella rantaa reunustavia mangrove-puita. Kun vuorovesi lähtee, koko ranta kuivuu, joten voit siirtyä esimerkiksi johonkin alueen baareista nauttimaan illasta. 

Phra Nang – maailmanluokan ranta

Phra Nangin ranta on valittu yhdeksi maailman hienoimmaksi rannaksi useissa eri opaskirjoissa. Hienohiekkaista rantaa ympäröivät kirkas vesi ja kalkkikivikalliot, jotka kohoavat dramaattisesti useiden satojen metrien korkeuteen. Kun kävelet Railayn ja Phra Nangin välissä, ohitat vaikuttavat luolastot ja kauniit tippukivimuodostelmat. Jos olet onnekas, saatat päästä näkemään myös apinoita, jotka toivovat saavansa osansa lounaastasi. 

Saariston paratiisirannat 

Kauniissa saaristossa, jota ympäröivät alueelle tyypilliset, dramaattiset kalkkikivikaliot, on monia saaria paratiisirantoineen. Suosittuja saaria ovat esimerkiksi Hong, Poda, Tup ja Chicken Island, joka on tunnettu ''kanakalliostaan'', ja jonne pääset helposti veneellä Ao Nangista ja Krabilta. Täällä sinua odottavat kristallinkirkas meri ja mukava, valkoinen hiekka. Saaren lähellä on myös koralliriutta, jossa voit käydä sukeltamassa. Jos haluat lähteä vielä hieman kauemmas, voit suunnata kohti suosittuja Phi phi -saaria. 

Mantereen rannat

Ao Nangin ranta on ehdottomasti alueen suosituin ranta. Tämä johtuu siitä, että monet pitkähäntäveneet lähtevät juuri tältä kyseiseltä rannalta kohti muita saaria. Veneliput ostetaan kiviportaiden yläpuolella olevasta kojusta läheltä rantaa – muista kuitenkin tehdä virkistävä pulahdus veteen ennen lähtöä!

Koh Pak Bia, Koh Hong

Kun olet ohittanut Ao Nangin rannan, saavut rauhalliselle Noppharatharan rannalle. Toisella puolella rantaa on ihania mangrovepuita ja korkeita kalkkikivikallioita. Ranta on suosittu myös paikallisten keskuudessa, ja iltapäivisin monet tulevat tänne kävelylle tai keräämään tuoreita simpukoita illallista varten.