Koh Lanta kohdetiedot

Kieli:

thai

Valuutta:

Thaimaan baht (THB). Tarkista ajantasainen valuuttakurssi pankista tai valuutavaihtotoimistosta.

Sähkö:

220 V, 50 Hz. Adapteri voi olla tarpeellinen.

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 7 euroa/henkilö. Pullo viiniä maksaa noin 17–22 euroa.

Lentokenttäkuljetus:

Matka Krabin lentokentältä satamaan kestää noin 1,5 tuntia. Lautalla siirrytään noin 15 minuutin matka Lanta Noin saarelle, josta on noin 10 minuutin bussimatka sillalle ja tämän jälkeen noin 5 minuutin ajomatka sillan yli Koh lanta Yaille.

Lautalle pääsyä voi joutua odottamaan. Useimmiten paluukuljetus hotellilta lentokentälle lähtee aamuyöstä. Joskus voit kuitenkin joutua yöpymään Krabissa meno- ja paluumatkalla. Tällöin Koh Lantalta järjestetään kuljetus Krabiin päivää ennen lähtöä.

Rannat:

Kaikki rannat ovat saaren länsiosassa. Kaw Kwang Beach, Khlong Dao Beach ja Pra Ae Beach (Long Beach) ovat pitkiä hienojyväisiä hiekkarantoja. Etelämpänä sijaitsevat rannat ovat hieman kallioisempia ja kivisempiä. Lasku- ja nousuveden välillä on suuri ero.

Iltaelämä:

Monilla rannoilla on pieniä paikallisia ravintoloita ja baareja. Saladan Villagen tarjonta on hieman muita monipuolisempaa. Baareissa on iltaisin viihdykettä.

Julkinen liikenne:

Rajalliset liikenneyhteydet. Tuk tuk -autoon voi hypätä läntisellä pääkadulla. Etelämpänä tuk tuk kannattaa tilata. Joillakin hotelleilla on taksipalvelu.

Aktiviteetit:

Snorklaus- ja sukellusyritysten valikoima on suuri. Thainyrkkeily on Koh Lantalla suosittua, ja lajia voi kokeilla monilla kuntosaleilla. Myös kanootteja on mahdollista vuokrata.

Hyvä tietää:

Thaimaahaan ei ole sallittua tuoda sähkötupakkatuotteita eikä sen käyttö ole myöskään maassa sallittua.