Näkymät leijonakalliolta Sri Lankassa

Sri Lankan nähtävyydet

- 3 paikkaa, joita et halua jättää välistä!

Näitä nähtävyyksiä ei kannata jättää väliin Sri Lankan lomallasi. Maan trooppiset rannat ovat upeita - mutta Sri Lankassa on niin paljon muutakin nähtävää!

Tandtemplet i Kandy

1. Sigiriya - Leijonakallio

Sigiriyassa, Habaranan kaupungin lähellä, pari kalliota kohoaa korkealle trooppisen viidakkomaiseman yläpuolelle. Kallioista suurin, Sigiriya Rock, on yksi Sri Lankan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kuningas Kashyapa rakennutti kallion huipulle palatsin 500-luvulla. Nykyään palatsista ja maisemoidusta puutarhasta on jäljellä vain rauniot. Huipulle on noin 1200 askelmaa - hikistä menoa on siis luvassa, mutta matkan varrella on runsaasti levähdyspaikkoja. Huipulla avautuvat näkymät ja rauniot tekevät siitä vaivan arvoisen! Ylöspäin mentäessä portaat tekevät pienen kiertotien suojaisalle kallioseinustalle, jossa voit nähdä kauniita freskoja, jotka on maalattu suoraan kallioseinään.

Viimeisellä reunalla ennen huippua on Leijonaportti. Tästä syystä Sigiriya-kallio tunnetaan myös nimellä Leijonakallio. Alun perin se koostui neljästä tassusta ja valtavasta leijonan päästä, joiden välissä oleva aukko oli sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin. Nykyään leijonan valtavista tassuista on jäljellä vain kaksi - niiden välissä on viimeiset portaat huipulle.

2. Kandy ja Hammastemppeli

Sri Lankan keskellä sijaitseva Kandy on maan toiseksi suurin kaupunki, jossa sijaitsee yksi buddhalaisuuden pyhimmistä paikoista eli Sri Dalada Maligawa, Pyhän hampaan temppeli. Temppelin sisällä kultaisessa pyhäkössä säilytetään pyhää jäännöstä - hammasta, jonka uskotaan olevan Buddhan vasen kulmahammas. Temppelin vieressä on Sri Lankan viimeinen kuninkaallinen palatsi ja Kandyn kansallismuseo.

Buddhalaiset kaikkialta maailmasta kokoontuvat hammastemppeliin. Muista, että temppelissä on tiukka pukukoodi, joka tulee ottaa huomioon. Olkapäät on peitettävä ja hameiden/housujen on mentävä polven alapuolelle. Kengät jätetään sisäänkäynnin yhteydessä olevaan eteiseen.

Kandy sijaitsee Sri Lankan keskiosassa, 500 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunkia ympäröivät teeviljelmät ja vehreät kukkulat. Vieraile täällä ollessasi teeviljelmillä ja maista korkealaatuista, paikallisesti kasvatettua teetä. Aivan kaupungin ulkopuolella on Peradaniyan kasvitieteellinen puutarha, jossa on orkideataloja ja tuhansia kasvilajeja.

Galle_Fort_Sri_Lanka

3. Gallen linnoitus

Galle Fort ei ole pelkkä linnoitus, vaan kokonainen kaupunginosa meren rannalla olevalla niemellä. Hollantilaiset rakensivat sen 1600-luvulla, ja se on nykyään maailmanperintökohde. Täällä voit kuljeskella ja ihailla kiehtovaa siirtomaa-arkkitehtuuria ja vanhoja muureja, ennen kuin istahdat johonkin kaupungin ravintoloista. Tunnelma on paljon rauhallisempi kuin Gallen nykyaikaisessa osassa, mutta linnoitus on silti vilkas kaupunginosa, jossa on paljon työpaikkoja ja pieniä kauppoja.

Sri Lankan lounaiskärjessä sijaitseva Galle oli tärkeä satamakaupunki jo kauan ennen hollantilaisten, portugalilaisten ja brittiläisten siirtomaaherrojen saapumista. Kaupunki sopii erinomaisesti päiväretkelle Colombon eteläpuolella sijaitsevista rantalomakohteista. Hikkaduwasta Galleen pääsee autolla vain puolessa tunnissa. Bentotasta matka kestää noin 1 tunti ja 15 minuuttia.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Sri Lankan lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Sri Lankan matkavinkit

Tutustu Sri Lankan matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit lomallesi!

Tutustu matkavinkkeihin

Sri Lanka

  • Upeaa luontoa
  • Ihania hiekkarantoja
  • Trooppinen ilmasto ympäri vuoden
Katso kaikki Sri Lankan matkat

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä