Algarven parhaat surffirannat

Algarven rannikolla on taianomaisia kullankeltaisia hiekkarantoja, joita ympäröivät mahtavat kalliomuodostelmat. Etsitkö ensiluokkaisia rantoja surffausta ajatellen? Silloin kannattaa ehdottomasti suunnata Algarven rannikolle, josta löytyy Euroopan parhaita surffirantoja! 

5 surffauspaikkaa Algarven rannikolla

  1. Sagres
  2. Arrifana
  3. Albufeira
  4. Beliche
  5. Amado

 

170 kilometriä pitkältä Algarven rannikolta löytyy pitkiä ja kauniita rantoja, jotka tarjoavat erinomaiset olosuhteet surffaukseen ympäri vuoden! Rannikolta löytyy hyviä rantoja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin surffareille. Jos haluat kokea useita rantoja lomasi aikana, suosittelemme vuokraamaan auton, jonka avulla pääset helposti eri rannoille omatoimisesti ja löydät omat suosikkirantasi. Kesäkuukausina aallot ovat yleensä pienempiä kuin talvikuukausina.

Beliche Beach, Algarve

Sagres

Algarven lounaiskärjen perimmäisessä päässä sijaitsee viehättävä Sagresin kalastajakylä, joka on yksi suosituimmista surffauspaikoista koko Algarven rannikolla. Rannalla on erinomaiset mahdollisuudet surffaukseen, ja se sopii sekä kokeneille että aloitteleville surffaajille. Sagresista löytyy kävelyetäisyydellä neljä rantaa, joista kaksi parasta surffareita ajatellen ovat Praia da Mareta ja Praia do Tonel.

Arrifana

Kauniilla lahdella sijaitseva Praia Arrifana on täydellinen aloitteleville surffareille, varsinkin jos tulet tänne kesällä, jolloin aallot ovat huomattavasti pienempiä kuin talvella. Rannalla on aina mukava tunnelma, ja kannattaa ehdottomasti surffailla auringonlaskuun asti - et tule katumaan!

Albufeira

Albufeira on suosittu lomakohde erityisesti kesäkuukausina ja on monien aloittelevien surffareiden suosikki. Albufeiran Praia Falesian ranta on hiekkapohjainen, ja jossa aallot ovat kohtalaisen kokoisia. Jos olet kokeneempi surffari, ja kaipaat haasteita, kannattaa tänne suunnata talvikuukausina. Alueen lähistöltä löytyy myös hyviä ja haastavampia surffausrantoja.

Beliche

Etsitkö upeaa ympäristöä ja maailmanluokan aaltoja? Silloin sinun kannattaa suunnata Belichen rannalle! Suhteellisen lähellä Sagresia, mutta silti kauempana ruuhkaisimmista alueista, löytyy tämä helmi. Ranta on sekä aloittelijoiden että kokeneempien surffaajien suosikki, sillä rannalla on todella haastavia aaltoja mutta myös suosittu surffikoulu aloittelijoille. 

Amado 

Amadon rannalla voit nauttia täydellisistä aalloista. Noin kilometrin mittainen ranta sijaitsee luonnonsuojelualueella, ja lähikaupungeista ja -kylistä löytyy useita surffikouluja. Praia do Amadon ranta on itseasiassa niin hyvä, että joskus siellä järjestetään jopa kansainvälisiä surffauskilpailuja.