9 parasta rantaa Algarven rannikolla

Auringon ja rantojen ystäville Algarve ja Algarven rannikko ovat todellinen paratiisi. Algarvesta löytyy noin 200 kilometria rantaviivaa, yli 100 hienoa hiekkarantaa sekä lukuisia uimapoukamia kalliomuodostelmien keskeltä, joten löydät varmasti oman suosikkirantasi - halusitpa sitten olla omassa rauhassasi tai lähellä ravintoloita ja baareja. 

Praia da Marinha

Praia da Marinha

Tämä Algarven keskustassa sijaitseva ranta tarjoaa kaiken mitä toivoa voi; kristallinkirkasta vettä, kultaisena hohtavaa hiekkaa, dramaattisia kallioita, vuoria ja luolia. Ranta on todella suosittu, joten kannattaa suunnata paikalle ajoissa! 

Praia do Barril

Pienestä Pedras d'El Rein kylästä Taviran läheltä lähtee pieni juna, joka vie sinut Praia do Barrilin rannalle. Rannalle pääset myös kävellen, jolloin matkaa kertyy noin 1,5 kilometria. Suurelta rannalta löytyy tilaa kaikille ja myös useita ravintoloita, joten ranta sopii täydellisesti koko päivän aktiviteetiksi.

Praia de Vale do Lobo

Pulahda kristallinkirkkaaseen veteen, jota ympäröi kultainen hiekka ja okranväriset kivet. Tällä rannalla pääset nauttimaan kauniista luonnosta, sekä hyvästä rantabaarien ja ravintoloiden valikoimasta.

Praia Grande

Praia Grande

Tämä suuri ranta sijaitsee Ferragudossa Algarven keskustassa, ja rannan toisella puolella kulkee Arade-joki. Tyyni ranta sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Rannalla on myös leikkipuisto, urheilualue ja valikoima hyviä rantaravintoloita.

Praia da Armona

Praia da Armona on täydellinen valinta seikkailunhaluisille! Rannalle pääset lautalla Olhãon kylästä Armonan saarelle, jossa on useita rantoja. Pieni saari on vain yhdeksän kilometriä pitkä ja kilometri leveä. Saarella on useita ravintoloita ja baareja, joissa kannattaa vierailla – mutta älä unohda tarkistaa, milloin viimeinen lautta takaisin mantereelle lähtee!

Praia de Monte Gordo

Pieni merenrantakohde Monte Gordo sijaitsee lähellä Espanjan rajaa ja on melko tyypillinen ranta tällä alueella. Ranta on loputtoman pitkä ja leveä ja sitä kehystävät useat mäntypuut. Lisäksi vesi on täällä usein lämpimämpää kuin monissa muissa paikoissa Portugalissa.

Praia da Falésia

Praia de Galè

Muutaman kilometrin päässä Albufeirasta länteen sijaitsee tämä upea hienohiekkainen ranta, jota ympäröivät kultaiset kalliot ja kauniit kalliomuodostelmat. Rannan molemmissa päissä on ravintoloita ja wc:itä. Rannan itäosa soveltuu parhaiten lapsiperheille.

Praia da Falésia

Praia da Falésia on noin 50 metriä leveä hiekkaranta Olhos de Aguan ja Vilamouran kylien välissä. Rantaa reunustavat jyrkät punakiviset rinteet, joista rannan nimi tuleekin: falésia tarkoittaa nimittäin kalliota.

Praia Dona Ana

Tämä pieni hiekkaranta sijaitsee aivan Lagosin kaupungin reunamilla. Rantaa reunustavat jyrkät, okranväriset kalliot, jotka laskeutuvat suoraan mereen. Ranta on suosittu, varsinkin tuulisina päivinä, sillä rantaa ympäröivät suojaavat kivet. Voit lähteä myös veneretkelle Ponta da Piedaden niemen kauniisiin luoliin ja kalliomuodostelmiin.