Viisi parasta matkakohdetta yksin matkustaville

Onko suunnitelmissasi tai haaveissasi matka vain oman itsesi seurassa? Mitkä matkakohteet sopivat parhaiten nimenomaan yksin reissaaville? Tai miltä kuulostaisi esimerkiksi treeniloma, jossa voit nauttia omasta ajastasi, mutta halutessasi pääset kuitenkin tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä yhteisten treenien kautta?  Täältä löydät meidän parhaat vinkkimme yksin matkustavilla! Soolomatkojen suosio on noussut huimasti viime vuosien aikana, ja yhä useampi valitseekin lähteä matkalle yksin. Yksin matkustamisessa on monia etuja - päätät itse omat aikataulusi, suunnitelmasi ja saat hyvällä omalla tunnolla olla täysin itsekäs!

Salaisuudet onnistuneeseen soolomatkaan

Tänä päivänä monia kiinnostaa lähteä matkalle yksin, mutta asiat kuten hinta, yksin pärjääminen ja yksinäisyyden tunne mietityttävät monia. Soolomatkailun ei kuitenkaan tarvitse olla kallista tai täysin yksinäistä - se vaatii vain hieman enemmän suunnittelua ja ennakointia. 

Kun suunnittelet ensimmäistä soolomatkaasi, voi olla hyvä valita jokin tuttu kohde, jossa olet kenties jo aiemmin lomaillut. Silloin tunnet kohteen jo osittain, ja voit seikkailla siellä hyvillä mielin. Hotellia valitessa kannattaa valita sellainen hotelli, jossa on saatavilla yhden hengen huoneita, jolloin et joudu maksamaan lisähintaan kahden hengen huoneessa majoittumisesta. 

Apollomatkojen kanssa matkustaessasi voit luottaa siihen että olet aina turvassa, mutta jos kiertelet kohteessa itseksesi, kannattaa välttää yöaikoja. Tutustu myös jo etukäteen paikallisiin tapoihin ja sääntöihin ja tee lista niistä asioista mitä haluaisit lomallasi kokea - nyt on täydellinen aika kokeilla lajia, josta olet aina haaveillut, tilata ravintolan listalta kaikki ne ruoat, joita sinun tekee juuri sillä hetkellä mieli, tai viettää koko päivä rannalla nauttien laatuajasta itsesi kanssa. 

5 parasta matkakohdetta yksinmatkustaville

Gran Canaria

Kanariansaarten suosikki Gran Canaria on yksi suosituimmista matkakohteista soolomatkaajille. Saarella on upeaa luontoa, erinomaiset vaellusreitit ja lukuisia rantoja. Paikalliset ovat avoimia ja ystävällisiä ja ottavat matkailijat aina avosylin vastaan. 

Lue lisää ja varaa

 

Bali

Hyvää oloa, paratiisirantoja, viidakkomaisemia, kulttuuria ja meditaatiota - Balilla on tätä kaikkea ja vielä vähän enemmän. Bali on maailmanlaajuinen surffareiden ja reppureissaajien suosikki, ja monien mielestä myös maailman paras matkakohde erityisesti yksinmatkaaville naisille. 

Lue lisää ja varaa

Algarven rannikko

Algarven rannikolta, joka sijaitsee Portugalissa, löytyy uutta tekemistä viikon jokaiselle päivälle - golfia, ratsastusta, surffausta, ruoanlaittokursseja, kulttuuria ja yöelämää. Kulman takaa saatat löytää myös piilotetun rantaparatiisin vain itsellesi.

Lue lisää ja varaa

Palma

Mallorcan pääkaupunki on täynnä loputtoman pitkiä rantoja, ihania tapas-ravintoloita ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Palma on suosittu kohde yksinmatkaajien keskuudessa, joten voit helposti tavata uusia ihmisiä ja löytää ehkä jopa koko loppuelämän ystäviä lomasi aikana. 

Lue lisää ja varaa

Reykjavik

Jos kilpailtaisiin maailman ystävällisimmän kansan tittelistä, islantilaiset olisivat varmasti kärjessä. Islanti on yksi maailman turvallisimmista matkakohteista, jossa on äärimmäisen vähän rikollisuutta. Sen lisäksi Islanti hurmaa upealla luonnollaan ja luontoelämyksillään. 

Lue lisää ja varaa

​​​​​


Vinkkejä yksinmatkustavilla

  1. Valitse tuttu matkakohde, jossa tunnet olosi turvalliseksi. 

  1. Varaa majoitus etukäteen, ja etsi erityisesti yhden hengen huoneita tarjoavia hotelleita. 

  1. Älä huolehdi siitä, että olisit yksinäinen. Matkusta avoimin mielin ja tutustu muihin matkailijoihin iloisella asenteella.

  1. Ota kaikki irti siitä, että saat kerrankin päättää omat aikataulusi! Kysy paikallisilta vinkkejä ja seikkaile oman mielesi mukaan. 

  1. Suunnittele, mutta ole myös spontaani - niin saatat päätyä kaikkein parhaimmille seikkailuille.