Risteilylle lasten kanssa

Mitä ottaa huomioon kun lähdet risteilylle lasten kanssa? Täältä löydät parhaat vinkkimme! 

Mitä hyviä ja huonoja puolia on lähteä risteilylle lasten kanssa?

Risteily on hyvä matkavaihtoehto lapsiperheille sen helppouden ja mukavuuden vuoksi. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen pääset laivalle valmiiseen pöytään ja ohjelmaa löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Hyvien yöunien jälkeen heti heräämisen jälkeen odottaa uusi päivä ja uusi matkakohde lähes joka päivä - ilman vaivalloisia kuljetuksia ja odottamista.

Yksi haittapuoli on se, että isompia hyttejä on vain rajoitettu määrä. Onkin suositeltavaa yhdistää esimerkiksi ulkohytti ja sisähytti (ilman parveketta tai ikkunaa). 

Suosituksia ja vinkkejä lapsiperheille

Risteilyt ovat monille edelleen uusi ja tuntematon lomamuoto. Perheen kanssa matkustaessa on tärkeä miettiä juuri oman perheen tarpeita, ja vertailla eri laivoja ja niiden tarjontaa. 

  • Tilat - millaiset allasalueet ja ravintolat laivasta löytyy ja onko niissä täyttä
  • Tunnelma - eläväistä menoa ja rauhaa ja hiljaisuutta - kumpi sopii teille?
  • Mitä sisältyy risteilyn hintaan - esimerkiksi soveltuvat juomapaketit, vinkit, aktiviteetit ja viihde
  • Ruoka – millaista ruokaa ja minkä laatuista ruokaa on saatavilla?

Kannattaakin tutustua eri laivayhtiöiden nettisivuihin ja olla yhteydessä matkanjärjestäjiin, joilla on usein kokeneita risteilymyyjiä. Kysy, etsi tietoa ja inspiroidu esimerkiksi vaikuttajien risteilykokemuksista. 

Minkä ikäisille lapsille sopii parhaiten risteilyt?
Kaikki lapset iästä riippumatta nauttivat varmasti risteilystä! Monilla varustamoilla ikäraja on 6 kuukautta ja joillakin pidemmillä reiteillä 12 kuukautta. Kannattaa miettiä matkakohteet tarkkaan, ja sopivatko ne lapsille. Tarvitseeko teidän esimerkiksi lähteä vielä pitkälle bussimatkalle päästäksenne tiettyyn? Viihtyvätkö lapset opastetulla retkellä, vai olisiko parempi viettää rento rantapäivä ilman aikatauluja? 

Risteily on mukava tapa lomailla perheen pienimpienkin kanssa. Laivalta löytyy loputtomasti ohjelmaa ja viihdettä kaiken ikäisille, ja samalla pääsette myös kokemaan useita eri matkakohteita loman aikana. Välimeren risteilyllä pääset helposti käymään kolmessa eri maassa ja kuudessa kohteessa yhden viikon aikana. Itse laivallakin on jo niin paljon tekemistä, että lapsia voi olla hankala houkutella poistumaan laivasta - joten onneksi lähes kaikilla laivayhtiöillä on vähintään yksi kokonainen päivä merellä. 

Mitä tekemistä laivalla on lapsille (ja aikuisille)?
Kysymys kuuluu lähinnä että mitä tekemistä laivalta ei löydy? Kannattaa kuitenkin vertailla eri laivoja, jotta löydätte varmasti juuri teidän perheellenne sopivimmat vaihtoehdot. Laivoilla voi olla kaikkea kiipeilyseinistä surffisimulaattoreihin ja vesipuistoihin, sekä Broadway-esityksistä liveorkestereihin ja paljon muuta.