Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Huomioithan ennen matkaasi, että alla olevien matkustusvaatimusten on oltava kunnossa kohdemaan ajankohtaisten sääntöjen mukaisesti:

1. Matkustuslomake täytetty määräajassa.

2. Negatiivinen koronatestitulos tai rokotetodistus kohdemaan vaatimusten mukaisesti.

Lisätietoa kohdemaasi vaatimuksista pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta.

Sivu päivitetty 7.9.2021

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 

Kreikka

 

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Kreikkaan matkustamista koskien.
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 

Pohditko, millaista kohteessa on tällä hetkellä? Lue tilannekatsaus Kreetalta täällä. Ajankohtaista kohdekohtaista tietoa saat Kreikan terveysviranomaisten päivittämältä sivulta.

 


Ennen matkaa

 

Matkustuslomake Kreikkaan

 • Matkustuslomake PLF (Passenger Locator Form) tulee täyttää ennen lähtöä.
 • Kaikkien matkaseurueen jäsenten, myös lasten, tiedot tulee olla ilmoitettuna lomakkeeseen. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistuksen, jossa on QR-koodi. Tarkista vahvistussähköpostista että tiedot ovat täytetty oikein, ja että kaikki rekisteröimäsi henkilöt on varmasti rekisteröity.
 • Henkilöiden, jotka eivät kuulu samaan perheeseen/talouteen, tulee täyttää erillinen matkustuslomake. Vastaavalla koronatodistuksella matkustavat, samaan perheeseen/talouteen kuuluvat henkilöt voi olla ilmoitettuna samaan lomakkeeseen (esim. kaikki matkustajat saaneet täyden rokotesarjan).
 • Täytettyäsi lomakkeen saat sähköpostitse QR-koodin, joka tulee ladata puhelimeen tai tulostaa mukaan matkalle. QR-koodi tulee esittää lentokentällä. Ilman QR-koodia koneeseennousu voidaan evätä.
  Jos teet muutoksia matkustustulomakkeeseen, saat uuden QR koodin. Ota matkalle mukaan uusin koodi.
 • Ota matkalle mukaan myös vahvistus matkustuslomakkeen täyttämisestä. Vahvistusviesti on todiste siitä, että olet täyttänyt lomakkeen.
 • Ohjeet lomakkeen täyttöön: Täytä Passenger Locator Form (PLF) -lomake ennen matkalle lähtöä.
 • Lomaketta koskevissa kysymyksissä Kreikan viranomaiset ovat perustaneet englanninkielisen palvelun, johon voi ottaa yhteyttä puhelimitse +30 215 560 5151.
   

Katso matkustuslomakkeen täyttöohje tästä

Huomioithan, että jokaisen matkustajan tiedot tulee olla ilmoitettuna lomakkeeseen. Ilman QR-koodia koneeseennousu voidaan evätä.

Matkustuslomake on otettu käyttöön Kreikan viranomaisten määräyksestä ja virallisia ohjeita voit tiedustella Kreikan viranomaisten tätä tarkoitusta varten perustamasta palvelusta puhelimitse: +30 215 560 5151

Täytä matkustuslomake Kreikkaan tästä

Maahantuloa koskevat vaatimukset

Kaikilta Kreikkaan matkustavilta vaaditaan:

 • Negatiivinen antigeeni-testitulos yli 12-vuotiailta. Testi tulee olla otettuna korkeintaan 48 tuntia ennen Kreikkaan saapumista. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja nimen tulee vastata passia/henkilökorttia.
  TAI
  Negatiivinen PCR-testitulos yli 12-vuotiailta. Testi tulee olla otettuna korkeintaan 72 tuntia ennen Kreikkaan saapumista. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja nimen tulee vastata passia/henkilökorttia.
  TAI
  Englanninkielinen todistus, että olet saanut kaikki vaadittavat rokoteannokset vähintään 14 vuorokautta ennen maahantuloa (mikäli rokote sisältää kaksi annosta, tulee molemmat olla otettuna). Todistuksen on oltava englanninkielinen ja siitä tulee käydä ilmi matkustajan nimi (sama kuin passissa/henkilökortissa), annettu rokote, rokoteannosten lukumäärä, rokotuspäivämäärä ja sen tulee olla viranomaisen myöntämä. Huomioithan, että vain European Medicines Agency (EMA) hyväksymät rokotteet sallittu rokotetodistuksessa: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Lähde: Travel.gov.gr
   
 • Negatiivista testitulosta ei vaadita, mikäli olet saanut positiivisen COVID-19 -testituloksen vähintään 30-180 päivää ennen matkaa. Tämän voi todistaa virallisella, englanninkielisellä positiivisella PCR- tai antigeenitestituloksella tai lääkärintodistuksella, jonka tulee olla kirjattu 30 päivää ensimmäisen positiivisen COVID-19 testin jälkeen ja joka on voimassa 180 päivää sen jälkeen.

 • Kaikkien matkustajien osalta täytetty maahantulolomake

Kreikkaan saapuville matkustajille tehdään lentoasemalla satunnaisia koronatestejä. Testaukseen osallistuminen on pakollista. Testistä kieltäytyminen voi tarkoittaa maahanpääsyn epäämistä. Mikäli testitulos on positiivinen, tulee testatun henkilön matkaseurueineen siirtyä pakolliseen, enintään 10 päivää kestävään karanteeniin erikseen määriteltyyn karanteenihotelliin. Karanteenihotellin majoituskulut kattaa Kreikan valtio.”


Maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla.

Ajankohtaiset tiedot voit käydä tarkistamassa sivustolta Re-Open EU sekä Travel.gov.gr. Hyödyllistä tietoa terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan löydät Kreikan terveysviranomaisten ylläpitämältä sivustolta täältä.


Lentomatkalla

 

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Suosittelemme, että saavut lentoasemalle viimeistään 2 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Saavuthan lentokentälle hyvissä ajoin, sillä tällä hetkellä vaadittavien todistusten ja matkustusasiakirjojen tarkistus voi viedä tavallista pidempään. Matkustusasiakirjat tarkistetaan lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Kasvomaskin käyttö lennolla:

 • Matkustamohenkilökunta käyttöö kasvomaskia koko lennon ajan.
 • Kaikkien matkustajien on käytettävä nenän ja suun peittävää kasvomaskia lennon ajan. Vaatimus ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.
 • Matkustajien omalla vastuulla on ottaa mukaan kasvomaskeja. Lennon lähtöaika saattaa viivästyä, mikäli kaikilla matkustajilla ei ole mukana kasvomaskeja.
 • Kasvomaskia on käytettävä myös siinä tapauksessa, mikäli käytät visiiriä.
 • Kasvomaskin käytöstä ei ole mahdollista saada vapautusta.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

 

Kuljetukset kohteessa

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, mitkä voivat tarkoittaa esimerkiksi rajoituksia matkustajamäärissä sekä vaatimuksen käyttää kasvomaskia kuljetusten aikana. Päivitämme lisätietoja mahdollisimman pian.

 • Lentokenttäkuljetuksissa matkustajamäärän maksimikapasiteetti on rajoitettu 85 % normaalista
 • Lentokenttäkuljetusten aikana pakollista käyttää kasvomaskia
 • Kreikan saarten välisessä liikenteessa saatetaan vaatia negatiivista testitulosta. Saat tarvittaessa lisätietoa oppailtamme paikan päällä.

Muut rajoitukset Kreikassa

 

 • Kasvomaskin käyttö ei ole pakollista ulkotiloissa. Aikuisten ja yli 4 -vuotiaiden lasten on kuitenkin käytettävä kasvomaskia sisätiloissa ja julkisissa kulkuvälineissä.
  Alle 4 -vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää kasvomaskia.
 • Baarit ja ravintolat ovat avoinna, mutta ruokailu on sallittua vain ulkotiloissa. Samassa pöytäseurueessa saa olla enintään 10 henkeä. 
 • Päästäkseen julkisiin sisätiloihin, kuten baareihin, ravintoloihin, teattereihin ja urheiluareenoille vaaditaan todistusta 2 rokoteannoksesta tai jo sairastetusta koronasta. Useimpien baarien ja ravintoloiden asiakaspaikat ovat kuitenkin ulkona, joten vaikutus palveluiden kuluttamiselle ei ole suuri. (Menettelyllä pyritään edistämään kreikkalaisten rokotekattavuutta.)
 • Taksissa voi olla enintään 3 henkilöä kuljettaja mukaan lukien. Lisämatkustajat sallittu vain siinä tapauksessa, mikäli he ovat pikkulapsia tai avustettavia henkilöitä.
 • Muissa ajoneuvoissa, kuten vuokra-autoissa, joissa on enintään 5 istumapaikkaa, voit olla enintään 3 henkilöä kuljettaja mukaan lukien. Lisämatkustajat sallittu vain siinä tapauksessa, mikäli he ovat pikkulapsia tai avustettavia henkilöitä. Suuremmissa vuokra-autoissa (kuten tila-auto) voi olla enintään 4 matkustajaa kuljettaja mukaan lukien. Lisämatkustajat sallittu vain siinä tapauksessa, mikäli he ovat pikkulapsia tai avustettavia henkilöitä. Rajoitukset eivät koske perheitä, joilla on alle 18-vuotiaita lapsia.
 • Kreikan saarten välisessä liikenteessa saatetaan vaatia negatiivista testitulosta. Saat tarvittaessa lisätietoa oppailtamme paikan päällä.

Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia. Hyödyllistä tietoa terveysturvallisesta matkustamisesta Kreikkaan löydät Kreikan terveysviranomaisten ylläpitämältä sivustolta täältä.

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Seuraamme Kreikassa paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat muuttua nopeastikin. Kreikka on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä hygieniaan ja terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Monet toimenpiteistä ovat käytössä myös hotelleissa, joten myös hotellien palvelut voivat vaihdella.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa tai yöaikaan. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden käyttää kertakäyttöisiä kyniä.
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.
 • Uloskirjautuminen tapahtuu viimeistään klo 11.00. Sisäänkirjautuminen tapahtuu aikaisintaan klo 15.00.
   

Siivous

 • Siivous tehdään ennen sisäänkirjautumista​
 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai käytetään kertakäyttöisiä tyynyjä.
 • Huoneissa / huoneistoissa oleskelevien ihmisten määrän rajoittamiseksi monet hotellit ovat vähentäneet siivouspäivien määrää. Siksi saatat joutua pyytämään esim. wc-paperin täyttöä erikseen. Sama koskee pyyhkeiden vaihtoa.
   

Hotellin henkilökunta

 • Hotellin henkilökunta saa erityisen hygieniakoulutuksen paikallisen terveysprotokollan mukaisesti.
 • Henkilökunnan lämpö mitataan joka aamu.
 • Henkilökunta on velvoitettu käyttämään kasvomaskia
 • Henkilökunnalle tehdään viikoittain pikakoronatestejä, jotta tartunnat saataisiin jäljitettyä tehokkaasti.

 

Aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys

 • Allasalueella ja rannalla on aurinkotuolien oltava 2-4 metrin etäisyydellä toisistaan

Ravintolat

 • Kesällä 2021 on buffet-ruokailu jälleen sallittu.
 • Ravintoloissa pöydät sijoitetaan 1,5-2 metrin päähän toisistaan. Henkilökunta on velvoitettu käyttämään kasvomaskeja.
   

Palvelu lomakohteissa

 • Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat vaihdella maittain sekä muuttua nopeastikin. 
 • ​Apollon henkilökunta on vastassa lentokentällä kun saavut kohteeseen, ja opastaa lentokenttäkuljetuksiin. 
 • Tartuntojen estämiseksi emme jaa paperista kohdemateriaalia kentällä, sen sijaan informoimme asiakkaita tekstiviestein sekä Apollo app -sovelluksen kautta.
  Palvelupuhelimesta tavoitat henkilökuntamme kohteessa vuorokauden ympäri. Osassa hotelleja tapaat myös oppaamme henkilökohtaisesti.
   

Liikunta hotellissa

 • Kaikki Apollo Mondo -ja Apollo Sports -hotellien ryhmäliikuntatunnit järjestetään ulkotiloissa
   

Club Polly & Mino

Tiedämme, että lasten lomakokemukset ovat monille asiakkaillemme yksi loman tärkeimmistä asiosta. Haluammekin tehdä parhaamme, jotta lapsille olisi edelleen tarjolla hauskaa tekemistä Apollo Mondo -hotelleissamme.

 • Aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleissamme voi edelleen osallistua Polly & Mino -lastenkerhoon
 • Toiminta sopeutetaan vastaamaan kunkin maan vaatimuksia

Kaikki lastenkerhojen tilat puhdistetaan perusteellisesti hotellin hygieniavaatimusten mukaisesti


 

Re-open EU -sivustolta löydät lisätietoja siitä, miten eri EU maissa toimitaan.

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteet: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatestaus matkakohteessa

 • Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta todistuksen koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.
 • Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista täältä.

 

Retket

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tuntisit olosi mahdollisimman turvalliseksi retkillämme. Olemme päivittäneet rektiohjelmamme ja tarjoamme nyt entistä enemmän retkiä ulkotiloissa. 

 • Kasvomaskin käyttö on pakollista bussikuljetusten aikana
 • Retkibussien henkilömäärän maksimikapasiteetti on rajoitettu 85 % normaalista

Sairastuminen

Kreikassa on otettu käyttöön terveyteen ja hygieniaan tähtääviä käytäntöjä/määräyksiä.

 • Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. 
 • Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.


Seuraamme ohjeistuksia kohdemaissa tarkasti ja päivitämme tietoja jatkuvasti. Katso myös Ulkoministeriön ohjeistukset.
Muista matkavakuutus! On erittäin tärkeää varmistaa, että matkavakuutuksesi on riittävän kattava. Lue lisää matkavakuutuksistamme »Matkustatko toiseen kohteeseen?

Katso kaikki matkakohteet


Tärkeää tietoa terveysturvallista matkustamista koskien

 

EU:n digitaalinen koronatodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä. Saat ladattua matkustamista varten vaadittavan koronatodistuksen Omakanta-palvelusta.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2You Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta.

 

Matkustaminen toisesta EU- ja Schengen-maasta on vapautunut. Mikäli jokin alla olevista toteutuu, vältyt testaukselta ja karanteenilta palatessasi Suomeen:

 • Olet saanut täyden koronarokotesarjan vähintään 14 vuorokautta ennen paluuta Suomeen. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Sinulla on todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta, mutta jo parantuneesta laboratoriovarmistetusta koronavirustaudista. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Olet syntynyt vuonna 2006 tai sen jälkeen
 • Jos sinulla on todistus koronarokotussarjan ensimmäisestä rokoteannoksesta, joka on saatu vähintään 14 vuorokautta ennen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden eli aikaisintaan 72 ja viimeistään 120 tunnin aikana Suomeen saapumisesta.
 • Jos sinulla on todistus negatiivisesta koronavirustestituloksesta, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.
 • Kun tulet Suomeen muusta kuin matalan koronariskin maasta eikä sinulla ole mitään yllä mainituista todistuksista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin sekä maahantulopisteellä että 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. 
 • Saavut Suomeen matalan koronariskin maasta. Listauksen maista löydät THL:n sivuilta


Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana aikavälillä 20.9.-10.10.2021 Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.                  

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

Tarkista toimintaohjeet kotiinpaluuta varten FINENTRY-palvelusta

FINENTRY-palvelusta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet kotiinpaluuta varten. Palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana ja nopeuttaa ilmaiseen koronavirustestaamiseen pääsemistä Suomessa, mikäli se on tarpeellista. Palvelun käyttö on maksutonta.

 

Matkustaminen toisesta EU- ja Schengen-maasta on vapautunut. Mikäli jokin alla olevista toteutuu, vältyt testaukselta ja karanteenilta palatessasi Suomeen:

 • Olet saanut täyden koronarokotesarjan vähintään 14 vuorokautta ennen paluuta Suomeen. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Sinulla on todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta, mutta jo parantuneesta laboratoriovarmistetusta koronavirustaudista. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta. 
 • Olet syntynyt vuonna 2006 tai sen jälkeen
 • Jos sinulla on todistus koronarokotussarjan ensimmäisestä rokoteannoksesta, joka on saatu vähintään 14 vuorokautta ennen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden eli aikaisintaan 72 ja viimeistään 120 tunnin aikana Suomeen saapumisesta.
 • Jos sinulla on todistus negatiivisesta koronavirustestituloksesta, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.
 • Kun tulet Suomeen muusta kuin matalan koronariskin maasta eikä sinulla ole mitään yllä mainituista todistuksista, sinun pitää osallistua koronavirustestiin sekä maahantulopisteellä että 3-5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta. 
 • Saavut Suomeen matalan koronariskin maasta. Listauksen maista löydät THL:n sivuilta


Lisätietoa rajanylityksestä koronapandemian aikana aikavälillä 20.9.-10.10.2021 Rajavartiolaitoksen sivuilta.
Rajavartiolaitos neuvoo rajanylitysliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16, puhelimitse 0295 420 100 ja sähköpostitse rajavartiolaitos(at)raja.fi. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleiset matkustamiseen ja koronaviruspandemiaan liittyvät suositukset löydät THL:n sivuilta.                  

Finnairin lennot Suomeen

Finnair lentoyhtiönä ei enää edellytä koronatodistusta lennoilla Suomeen 12.7.2021 alkaen. Tarkista ajantasaiset tiedot Finnairin lennoilla matkustamisesta täältä.

Mikäli haluat ottaa koronatestin kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi. 

 

Koronavirustestipaikat matkakohteissa

Olemme listanneet koronavirustestipaikat matkakohteissamme tänne.

Huomioithan, että matkustaja on itse vastuussa testiajan varaamisesta, sen kustannuksista ja siitä, että saat tulokset ajoissa.

Hyödyllisiä linkkejä terveysturvallista matkustamista koskien

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa