Matkojemme terveysturvallisuuskäytännöt

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi loman aikana. Teemmekin tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten sekä yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta voimme kartoittaa kunkin maan voimassa olevia sääntöjä ja menettelyjä. Tältä sivulta löydät lisätietoa siitä, kuinka valmistaudumme matkojen alkamiseen ja miten voit varmistaa matkan sujumisen turvallisesti sekä lennoilla, matkakohteissa kuin hotellissakin.

Huomioithan, että tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin. 

Sivu päivitetty 18.6.2021

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä.

f

Avoin kauppa
Maksuton muutosoikeus
Joustavampi maksuaika
Rahanpalautus 7 päivän sisällä

Kreikka

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa Kreikkaan matkustamista koskien.
Alta löydät tietoa mm. maahanpääsyvaatimuksista, kuinka toimia ennen matkaa, lentomatkan aikana sekä matkakohteessa. 

Pohditko, millaista kohteessa on tällä hetkellä? Lue tilannekatsaus Kreetalta täällä.


Ennen matkaa

Kreikkaan matkustavien tulee täyttää matkustuslomake ennen maahan saapumista. Lisäturvaa lomaasi saat ostamalla Goudan Maxi-vakuutuksen lomallesi. Olemme koonneet tänne tärkeää tietoa Kreikkaan matkustettaessa.

Matkustuslomake Kreikkaan

Kreikka – maahanpääsyn edellytyksenä on, että lomake on täytetty viimeistään klo 23:59 lähtöä edeltävänä päivänä.

Matkustuslomake PLF (Passenger Locator Form) tulee täyttää viimeistään klo 23:59 lähtöä edeltävänä päivänä. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Tarkista vahvistussähköpostista että tiedot ovat täytetty oikein, ja että kaikki rekisteröimäsi henkilöt on varmasti rekisteröity. Lähtöä edeltävänä yönä saat sähköpostitse QR-koodin, joka tulee ladata puhelimeen tai tulostaa mukaan matkalle. Ota matkalle mukaan myös vahvistus matkustuslomakkeen täyttämisestä. Vahvistusviesti on todiste siitä, että olet täyttänyt lomakkeen.

QR-koodi tulee esittää lentokentällä. Kaikilla matkaseurueen jäsenillä tulee olla oma QR-koodi. Ilman QR-koodia koneeseennousu lähtökentällä voidaan evätä.

Matkustuslomake on otettu käyttöön Kreikan viranomaisten määräyksestä ja virallisia ohjeita voit tiedustella Kreikan viranomaisten tätä tarkoitusta varten perustamasta palvelusta puhelimitse: +30 215 560 5151

Täytä matkustuslomake Kreikkaan tästä

Ohje matkustuslomakkeen täyttöön

Maahantuloa koskevat säännöt

Tällä hetkellä kaikilta Kreikkaan matkustavilta ulkomaalaisilta vaaditaan seuraavat dokumentit:

 • Negatiivinen PCR-testitulos yli 6-vuotiailta. Testi tulee olla otettuna korkeintaan 72 tuntia ennen Kreikkaan saapumista. Todistus on oltava englanninkielinen ja nimen tulee olla sama kuin passissa/henkilökortissa.
  tai
 • Englanninkielinen todistus, että olet saanut kaikki vaadittavat rokoteannokset vähintään 14 vuorokautta ennen maahantuloa (mikäli rokote sisältää kaksi annosta, tulee molemmat olla otettuna). Todistuksen on oltava englanninkielinen ja siitä tulee käydä ilmi matkustajan nimi (sama kuin passissa/henkilökortissa), annettu rokote, rokoteannosten lukumäärä, rokotuspäivämäärä ja sen tulee olla viranomaisen myöntämä. Huomioithan, että vain European Medicines Agency (EMA) hyväksymät rokotteet sallittu rokotetodistuksessa: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Lähde: Travel.gov.gr
 • Negatiivista testitulosta ei vaadita, mikäli olet sairastanut covid-19 -taudin vähintään 2 kuukautta ja enintään 9 kuukautta ennen matkaa. Toipumisesta vaadittu englanninkielinen todistus on oltava terveysviranomaisen hyväksymä.


Maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla.

Tulemme päivittämään lisätietoja mahdollisimman pian. Ajankohtaiset tiedot voit käydä tarkistamassa sivustolta Re-Open EU sekä Travel.gov.gr

Lentomatkalla

Täältä löydät lisätietoa, kuinka toimia lentokentällä sekä lennon aikana.

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentät Suomessa – Katso Finavian ohjeistus lentokentällä asioimisesta tästä »

Monet lentokentät velvoittavat käyttämään kasvomaskia. Tarkista ajakohtainen tilanne matkakohteesi lentokentillä tästä: 

Huomiothan että monilla lentokentillä myymälät ja kahvilat/ravintolat saattavat olla suljettuina, eikä syötävää tai juotavaa välttämättä ole saatavilla.

Lennon aikana

Lennolla

Kaikki lentoyhtiöt, joiden kanssa teemme yhteistyötä noudattavat EASAn (Euroopan lentoturvallisuusviraston) ohjeistuksia koskien esimerkiksi hygieniaa ja turvavälejä niin lentokentillä kuin lennoilla. Lennon palveluissa/tarjoilussa voi olla poikkeuksia.

Lentoyhtiökohtaiset tiedot:

Tärkeää! Muista hankkia kasvomaskeja matkaa varten

Useimmilla lentoasemilla sekä lennoilla edellytetään kasvomaskin käyttöä. Sinulla tulee olla mukana oma kasvomaski. Huolehdi että sinulla on riittävästi maskeja mukanasi, sillä niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla saatavilla. 


Matkakohteessa

Kreikka on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä hygieniaan ja terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Monet toimenpiteistä ovat käytössä myös hotelleissa, joten myös hotellien palvelut voivat vaihdella. Joidenkin tilojen, esimerkiksi uima-altaan, kuntosalin, span tai leikkihuoneiden, käytössä voi olla rajoituksia. Uima-altaalla tai rannalla saattaa olla normaalia vähemmän aurinkotuoleja riittävien etäisyyksien takaamiseksi.

Kuljetukset kohteessa

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, mitkä voivat tarkoittaa esimerkiksi rajoituksia matkustajamäärissä sekä vaatimuksen käyttää kasvomaskia kuljetusten aikana. Päivitämme lisätietoja mahdollisimman pian.

 • Lentokenttäkuljetuksissa matkustajamäärän maksimikapasiteetti on rajoitettu 85 % normaalista
 • Lentokenttäkuljetusten aikana pakollista käyttää kasvomaskia

Muut Kreikan hygieniatoimet

 • Kasvomaskin käyttäminen on pakollista aikuisille ja yli 3 -vuotiaille lapsille kaikissa julkisissa paikoissa sisä- ja ulkotiloissa sekä julkisissa kulkuneuvoissa. Alle 3 -vuotiaiden lasten ei ole pakollista käyttää kasvomaskia.
 • Kasvomaskia ei ole pakollista käyttää rannalla, allasalueella, omalla parvekkeella/terassilla tai ulkotiloissa harjoitellessa.
 • Baarit ja ravintolat ovat avoinna, mutta ruokailu on sallittua vain ulkotiloissa klo klo 05:00–22:45. Hotellien ravintolat, kahvilat ja baarit voivat tarjoilla myös sisätiloissa, mutta vain hotellin omille asiakkaille.
 • Ulkona liikkuminen ei ole sallittua klo 00:30-05:00.
 • Taksissa voi olla enintään 3 henkilöä kuljettaja mukaan lukien. Lisämatkustajat sallittu vain siinä tapauksessa, mikäli he ovat pikkulapsia tai avustettavia henkilöitä.
 • Muissa ajoneuvoissa, kuten vuokra-autoissa, joissa on enintään 5 istumapaikkaa, voit olla enintään 3 henkilöä kuljettaja mukaan lukien. Lisämatkustajat sallittu vain siinä tapauksessa, mikäli he ovat pikkulapsia tai avustettavia henkilöitä. Suuremmissa vuokra-autoissa (kuten tila-auto) voi olla enintään 4 matkustajaa kuljettaja mukaan lukien. Lisämatkustajat sallittu vain siinä tapauksessa, mikäli he ovat pikkulapsia tai avustettavia henkilöitä.

Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia. Suosittelemme lukemaan ajantasaiset ohjeistukset Suomi ulkomailla -sivustolta.

Hygieniakäytännöt hotelleilla

Seuraamme Kreikassa paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat muuttua nopeastikin. Kreikka on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä hygieniaan ja terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Monet toimenpiteistä ovat käytössä myös hotelleissa, joten myös hotellien palvelut voivat vaihdella.

Sisäänkirjautuminen

 • Hotelleilla on erilaisia ​​ratkaisuja, joiden ansiosta sisäänkirjautuminen sujuisi paremmin ja jonoilta vältyttäisiin. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa tai yöaikaan. Osa hotelleista tarjoaa mahdollisuuden käyttää kertakäyttöisiä kyniä.
 • Pyydämme huomioimaan, että huoneeseen/huoneistoon pääsyä voi joutua odottamaan tavallista pidempään. Asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi huoneiden/huoneistojen on oltava tyhjillään vähintään 4 tuntia tuuletuksen ja siivouksen vuoksi. Tästä syystä hotellin uloskirjautumista saatetaan aikaistaa ja sisäänkirjautumista myöhäistää.
 • Uloskirjautuminen tapahtuu viimeistään klo 11.00. Sisäänkirjautuminen tapahtuu aikaisintaan klo 15.00.
   

Siivous

 • Siivous tehdään ennen sisäänkirjautumista​
 • Aurinkotuolit ja -varjot desinfioidaan päivittäin tai käytetään kertakäyttöisiä tyynyjä.
 • Huoneissa / huoneistoissa yöpyvien ihmisten määrän rajoittamiseksi monet hotellit ovat vähentäneet siivouspäivien määrää. Siksi saatat joutua pyytämään esim. wc-paperin täyttöä erikseen. Sama koskee pyyhkeiden vaihtoa.
   

Hotellin henkilökunta

 • Hotellin henkilökunta saa erityisen hygieniakoulutuksen paikallisen terveysprotokollan mukaisesti.
 • Henkilökunnan lämpö mitataan joka aamu.
 • Henkilökunta on velvoitettu käyttämään kasvomaskia
 • Henkilökunnalle tehdään viikoittain pikakoronatestejä, jotta tartunnat saataisiin jäljitettyä tehokkaasti.

 

Aurinkotuolien ja -varjojen etäisyys

 • Allasalueella ja rannalla on aurinkotuolien oltava 2-4 metrin etäisyydellä toisistaan

Ravintolat

 • Kesällä 2021 on buffet-ruokailu jälleen sallittu.
 • Ravintoloissa pöydät sijoitetaan 1,5-2 metrin päähän toisistaan. Henkilökunta on velvoitettu käyttämään kasvomaskeja.
   

Palvelu lomakohteissa

 • Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka saattavat vaihdella maittain sekä muuttua nopeastikin. 
 • ​Apollon henkilökunta on vastassa lentokentällä kun saavut kohteeseen, ja opastaa lentokenttäkuljetuksiin. 
 • Tartuntojen estämiseksi emme jaa paperista kohdemateriaalia kentällä, sen sijaan informoimme asiakkaita tekstiviestein sekä Apollo app -sovelluksen kautta.
  Palvelupuhelimesta tavoitat henkilökuntamme kohteessa vuorokauden ympäri. Osassa hotelleja tapaat myös oppaamme henkilökohtaisesti.
   

Liikunta hotellissa

 • Kaikki Apollo Mondo -ja Apollo Sports -hotellien ryhmäliikuntatunnit järjestetään sisätiloissa
   

Club Polly & Mino

Tiedämme, että lasten lomakokemukset ovat monille asiakkaillemme yksi loman tärkeimmistä asiosta. Haluammekin tehdä parhaamme, jotta lapsille olisi edelleen tarjolla hauskaa tekemistä Apollo Mondo -hotelleissamme.

 • Aktiviteetit järjestetään pienissä ryhmissä ja ilman lähikontaktia. 
 • Mondo-hotelleissamme voi edelleen osallistua Polly & Mino -lastenkerhoon
 • Toiminta sopeutetaan vastaamaan kunkin maan vaatimuksia

Kaikki lastenkerhojen tilat puhdistetaan perusteellisesti hotellin hygieniavaatimusten mukaisesti


 

Re-open EU -sivustolta löydät lisätietoja siitä, miten eri EU maissa toimitaan.

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteet: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatestaus matkakohteessa

 • Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta todistuksen koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.
 • Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.

 

Retket

Seuraamme paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tuntisit olosi mahdollisimman turvalliseksi retkillämme. Olemme päivittäneet rektiohjelmamme ja tarjoamme nyt entistä enemmän retkiä ulkotiloissa. 

 • Kasvomaskin käyttö on pakollista bussikuljetusten aikana
 • Retkibussien henkilömäärän maksimikapasiteetti on rajoitettu 85 % normaalista

Sairastuminen

Kreikassa on otettu käyttöön terveyteen ja hygieniaan tähtääviä käytäntöjä/määräyksiä.

 • Jos sairastut matkan aikana, ota puhelimitse yhteyttä Apollon henkilökuntaan, joka informoi hotellia. 
 • Tästä eteenpäin seurataan paikallisten viranomaisten määräyksiä sekä sairastuneen henkilön että hänen matkaseurueensa osalta.


Seuraamme ohjeistuksia kohdemaissa tarkasti ja päivitämme tietoja jatkuvasti. Katso myös Ulkoministeriön ohjeistukset.
Muista matkavakuutus! On erittäin tärkeää varmistaa, että matkavakuutuksesi on riittävän kattava. Lue lisää matkavakuutuksistamme »

 


Hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta

Täältä löydät hyödyllistä tietoa turvallisesta matkustamisesta.

Rokotustodistus

Katso ajankohtaiset tiedot korona-/rokotetodistuksesta THL:n virallisilta sivuilta täältä.

Muista tarkistaa kohdemaan hyväksymät rokotus-/koronatodistukset kohdemaasi viranomaiselta.

 

Apollomatkat on turvallinen valinta

Me Apollomatkoilla olemme tehneet kaikkemme, jotta voisit varata ja suunnitella kesälomasi nyt mahdollisimman helposti ja riskittömästi. Kun varaat loman Apollomatkoilta, sinua suojaa matkapakettilaki. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että matkan hinta palautetaan 7 vuorokauden sisällä jos joudumme perumaan matkasi. Haluamme turvata lomasi onnistumisen myös tulevaisuudessa, joten olemme tehneet varaamisesta erityisen joustavaa. Joustavat varausehdot ovat nyt voimassa kaikkiin lomalennoin toteutettaviin rantalomiin, joiden lähtöpäivä on viimeistään 10.4.2022.

Täältä voit lukea lisää aiheesta

Matkustustiedotteet

Katso ajankohtaiset matkustustiedotteet Suomen Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Koronatesti edullisemmin Apollomatkojen asiakkaille

Apollomatkat tarjoaa yhteistyökumppanimme PR2 Oy:n kautta asiakkailleen mahdollisuuden PCR-testiin hintaan 99 €/matkustaja tai antigeenitestiin hintaan 29 €/matkustaja. Hinta sisältää kaikki testin kulut sekä englanninkielisen todistuksen. Saat alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen noin kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Saat testituloksen sähköpostiisi turvaposti.fi-palvelun kautta. Voit maksaa testin joko etukäteen laskulla, tai pääkaupunkiseudulla näytteenoton yhteydessä maksukortilla.

Ajankohtaiset tiedot testauspaikoista löydät yrityksen nettisivuilta täältä.

Tärkeää! Matkustajan velvollisuus on itse huolehtia vaadittavan testitodistuksen ja muiden dokumenttien hankkimisesta sekä niiden kustannuksista. Tarkista kohdemaasi maahantulosäädökset aina ennen matkaa esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta. EU-maiden maahantulosäännöksiä löydät sivulta Re-open EU. Huomioi myös mahdollisten kauttakulkumaiden rajoitukset.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja maahantulovaatimuksista ja rajoituksista

Hyvä tietää kotiinpaluusta

Finnairin lennot Suomeen

Finnairin lennoilla Suomeen palaavilta matkustajilta vaaditaan todistus koronavirusrokotteesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta. Yksi rokoteannos riittää todistusta varten, ensimmäinen rokoteannos tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Lue lisää Finnairin käytännöistä täältä.

Mikäli tarvitset negatiivisen koronatestituloksen kotiinpaluuta varten, saat tarkempaa lisätietoa koronatestipaikoista Apollo-oppaalta matkakohteessasi.

Kotimaassa

THL suosittelee vahvasti omaehtoista karanteenia palattaessa Suomeen ns. riskimaista (riskimaan määritelmän voit tarkistaa THL:n sivuilta)

Omaehtoisen karanteenin voi lyhentää 3 vuorokauteen käymällä koronatestissä 3 päivää Suomeen palaamisen jälkeen.

Huomaathan, että suositukset voivat kuitenkin muuttua, joten kannattaa tarkistaa ajakohtainen tilanne THL: sivuilta  

Tarkista ajankohtaiset tiedot

Tarkista ajankohtaiset tiedot kohdemaatasi koskien ennen matkaa ja matkakohteessa