Hvar matkavinkkejä

Bracin ja Hvarin nähtävyydet

Lomailetko Bracilla? Tai onko suunnitelmissasi päiväretki Hvarin saarelle? Kuten muuallakin Kroatiassa, molemmilla saarilla on hienoja rantoja ja erinomaiset mahdollisuudet rantalomailusta nauttimiseen. Ja kun kaipaat tekemistä rannalla lekottelun lomaan, löytyy molemmilta saarilta nähtävää ja koettavaa. Sekä Brac että Hvar ovat suosittuja retkikohteita Makarskan rivieralta.

Nähtävyyksiä Hvarilla

Sveta Nedjelja

Pieneen Hvarin etelärannikolla sijaitsevaan kaupunkiin ei kovinkaan moni matkailija löydä – perille pääsee autolla tai veneellä. Sveta Nedjeljan ympäristö tunnetaan hyvistä viineistään, ja kannattaakin ehdottomasti käydä tutustumassa satamassa sijaitsevan ravintolan viinikellariin..

Vidova Gora Brac

Biševon siniset luolat

Venematkan päässä Hvarilta sijaitsevat tunnetut siniset luolat, jotka ovat saanet nimensä kauniista sinisestä väristään. Väri syntyy kun aurinko paistaa luolaan katon kautta. Myös entisellä armeijan saarella, Villä, sijaitseva luonnonpuisto on vierailun arvoinen..

Napoleonin linnoitus

Jos kunto antaa myöden, voit kiivetä ylös 1800-luvulta peräisin olevalle Napoleonin linnoitukselle. Ylös saakka kiivennyt palkitaan huikealla näkymällä yli Hvarin ja sitä ympäröivien saarten. Kannattaa pakata mukaan opaskirja, ja lukea kaupungin jännittävästä historiasta samalla kun ihailee maisemia yli kaupungin.

Nähtävyyksiä Bracilla

Bolska Kruna

Sekä Bolista että Supetarista pääsee vuoriketju Bolska Krunan korkeimmalle kohdalle –Vidova Gora sijaitsee 778 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Paikka on yksi suosituimmista vierailukohteista Bracilla, eikä ihme sillä maisemat ovat huimaavat – kirkkaalla säällä voi nähdä jopa Italiaan saakka!

Kalkkikiviluolat

Tee retki pieneen Pucišcan kylään Bracilla. Täällä näet miten kalkkikiveä tänä päivänä louhitaan, ja miten kasityöläiset työstävät sitä perinteisin metodein. Mukava retkikohde koko perheelle!

Blacan luostari

Etelärannikolla sijaitseva Blaca tarjoaa upean luontoelämyksen rauhallisessa ympäristössä. Patikointi 1500-luvulta peräisin olevalle luostarille kestää noin puoli tuntia.