Näkymät Santorinille

Viisi syytä valita Santorini

- nappaa parhaat vinkkimme!

Mietinnässä matka Santorinille tänä kesänä? Sitten olet löytänyt tiesi oikeaan paikkaan! Santorini on ehdoton matkakohde niille, jotka haluavat lomansa aikana kokea ikimuistoisia auringonlaskuja, maistuvia makuelämyksiä, kauniita laavahiekkarantoja ja paljon muuta. Täältä löydät meidän viisi vinkkiämme Santorinille!

Auringonlasku Santorinilla Nauti upeista auringonlaskuista Santorinilla

1. Auringonlaskut

Santorini tunnetaan maailmanlaajuisesti upeista auringonlaskuistaan, ja nämä ovatkin yksi niistä syistä, miksi kaikkien tulisi matkustaa Santorinille edes kerran elämässään. Täällä pääset nauttimaan täydellisistä postikorttimaisemista, kun aurinko laskee Aigeianmerelle, värjäten Santorinin valkeat, sinikupoliset kalkkikivitalot lämpimin sävyin. Santorinin auringonlaskut täytyy kokea paikan päältä käsin, ja niitä muistelet varmasti koko loppuelämäsi ajan. 

2. Ruokaelämyksiä

Santorini on loistava kohde myös ruokaa rakastaville, ja saarelta löytyy laaja valikoima maistuvia makuelämyksiä. Täältä löydät kaikkea perinteisistä tavernoista ja pienistä gyros-kojuista trendikkäisiin ravintoloihin. Useissa ravintoloissa saat ruoan lisäksi kaupan päälle nauttia myös kauniista näkymistä. 

3. Yhdistelmämatkat

Kiinnostaisiko sinua kokea vuoden kiinnostavin matkailutrendi? Yhdistelmämatkan aikana pääset kokemaan useita kohteita yhden loman aikana. Valikoimastamme löytyy useita yhdistelmämatkoja Santorinille - mitä jos viettäisitkin toisen lomaviikkosi sympaattisella Paroksen saarella, tai yhdistäisit kolme Kykladien suosituinta saarta, eli Santorinin, Naxoksen ja Mykonoksen? Yhdistelmämatkan aikana saat lomasta irti vielä vähän enemmän! 

Kulje Pyrgosin kylän kauniilla kujilla

4. Kylät

Santorinin tunnetuimmat kylät ovat nimeltään Fira ja Oia, mutta saarelta löytyy myös monia muita kyliä tutkittavaksi. Kenties yksi kauneimmista kylistä on keskiaikainen ja koskematon Pyrgos, joka on yksi saaren korkeimmalla sijaitsevista kylistä. Lähde tutkimaan viehättäviä mukulakivikatuja, joita reunustavat perinteiset valkoiset talot sinisine ovineen ja ikkunoineen. Vieraile myös kauniissa kirkossa, nauti kauniista maisemista ja pysähdy yhteen kylän tavernoista nauttimaan kreikkalaisia herkkuja. Toinen mainitsemisen arvoinen kylä on nimeltään Imerovigli, joka sijaitsee Calderassa, Firan pohjoispuolella. Jos etsit saaren kauneimpia auringonlaskupaikkoja, kannattaa suunnata tänne! 

5. Laavarannat

Kreikka yhdistetään useimmiten valkeisiin hiekkarantoihin, mutta Santorinilta löydätkin punertavia ja mustia laavarantoja. Yksi Santorinin suosituimmista rannoista on Perissa Beach, jossa musta hiekka ja kristallinkirkas meri muodostavat mielenkiintoisen kontrastin. Täällä pääset nauttimaan ihanista lomapäivistä rannalla. Suosittelemme käymään myös Red Beachilla, jonka punertava vulkaaninen ranta on ainutlaatuinen, ja se sijaitsee upeassa ympäristössä kivimuodostelmien keskellä.


Löydä suosikkihotellisi Santorinilta

Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Santorini on yksi Kreikan suosituimmista kohteista. Jotta saat varmasti haluamasi hotellin, kannattaa ne varata hyvissä ajoin, sillä saaren parhaat hotellit viedään käsistä.