Santorinin rannat
- 7 parasta vinkkiämme!

Jos haluat tutustua hieman erilaisiin, perinteisistä kreikkalaisista rannoista poikkeaviin rantoihin, löytyy Santorinilta hyviä vaihtoehtoja siihen. Täällä sinua odottavat upeat mustat ja punaiset rannat, joita reunustavat dramaattiset kalliot – valmistaudu henkeäsalpaaviin maisemiin!

Santorinin Red Beach

1. Red Beach

Red Beach on erityinen ranta saaren lounaisosassa, sillä se on täysin täysin eristyksissä. Rannalle et pääse autolla, vaan loppumatka tulee kävellä pitkin kaunista kivitietä. Erityisesti tieltä avautuva merinäköala on todella upea. Kun lähdet poispäin Akrotirista, näet kyltin jossa lukee ''Red Beach''.

2. Monolithos beach

Monolithos on pitkä hiekkaranta, joka sijaitsee Kamarin pohjoispuolella. Rennolla rannalla viihtyy koko perhe! Voit nauttia myös maukkaan lounaan yhdessä rannan pienistä tavernoista. Käy katsomassa myös pientä satamaa ja kalastusveneitä, jotka sijaitsevat pienen matkan päässä rannasta.

3. Kamari Beach

Kamarin mustaa ja kivistä laavarantaa reunustavat lukuisat ulkoilmakahvilat ja ravintolat. Ravintoloiden asiakkaiden käytössä on usein aurinkotuoleja ja -varjoja. Kirkkaansininen meri antaa ihanan kontrastin mustana hohtavalle rannalle. 

4. Koloumbos beach

Koloumbosin ranta sijaitsee Santorinin koillispuolella, ja täällä voit todella viettää rauhallisen rantapäivän. Rannalle pääset helposti kävellen, ja täältä löydät myös aurinkotuoleja ja kioskin. Ota mukaan picknic kori ja nauti ihanasta kesäpäivästä! 

5. White Beach

Red Beachiltä pääset veneellä pienelle White Beach -nimiselle rannalle. Tänne pääset ainoastaan veneellä, ja matkalla voit ihastella upeita, valkoisena hohtavia kallioita. White Beach sopii sinulle, joka nautit snorklaamisesta, ja suosittelemme myös ottamaan mukaan kameran jolla voit ikuistaa upeat vedenalaiset maisemat! 

6. Vlychada Beach

Vlychada Beach Vlychadassa on todella kaunis ja rauhallinen ranta, jossa viihdyt vaikka koko päivän. Rannan vieressä on pieni viehättävä satama, jonne kalastajat saapuvat päivittäisten saaliidensa kanssa. Jos haluat majoittua lähellä Vlychadan rantaa, suosittelemme esimerkiksi hotelli Notos Therme & Spa:ta, joka sijaitsee vain 60 metrin päässä kyseisestä rannasta.

7. Perissa Beach

Perissa Black Sand Beach, joka sijaitsee Perivolos Beachin vieressä, sijaitsee samannimisessä kylässä. Täällä olevia rantoja kuvataan yleensä Santorinin parhaiksi rannoiksi, joiden yhteydestä löytyy myös paljon ravintoloita ja baareja. Rannalta löytyy myös vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja, joita läheisten tavernoiden asiakkaat voivat myös käyttää maksutta. Ranta kuumenee nopeasti, joten muista ottaa rantasandaalit mukaan! Lähes kaikki hotellimme Perissa & Perivolosissa sijaitsevat vain muutaman metrin päässä rannasta.