Lefkas kohdetiedot

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 16 €/henkilö.

Lentokenttäkuljetus:

Mantereen puolella sijaitsevalta Prevezan lentokentältä (Aktion) matka linja-autolla Nidriin/Pergialiin kestää noin 1 tunnin ja Ligiaan/Nikianaan noin 45 minuuttia. Matka Agios Nikitakseen kestää noin 45 minuuttia. Vassilikiin 1,5 tuntia. Apollomatkojen opas ei ole yleensä mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Rannat:

Lefkasta reunustavat useat luonnonkauniit rannat, joista etenkin länsirannikolla monet voivat olla täysin autioita. Nämä rannat ovat Euroopan upeimpia, ja niiden mukavissa ravintoloissa voi syödä mutkattoman lounaan tai nauttia virkistävästä juomasta. Itärannikolla rantapalvelut ovat kehittyneempiä, ja etenkin Nidrin hiekka-kivirannalla on mahdollisuus vesiurheiluun. Lefkaksen rannoilla on kiviä, suosittelemme uimatossujen käyttöä.

Iltaelämä:

Nidrissä on kesän korkeasesongin aikaan saaren vilkkain ja ehkä parhain yöelämä. Lefkasin kaupungissa löydät kanavan länsipuolelta baarikadun täynnä vilinää. Myös Vassilikissa voit viettää hauskaa iltaa.

Julkinen liikenne:

Paikallisbussit liikennöivät saaren suurimpiin kyliin. Ligian kaupungissa ja Nidrissä auton, moottoripyörän, mopon tai polkupyörän vuokraaminen on helppoa. Koska Lefkakselta on linja-autoyhteys mantereelle, laivaliikenne ei ole yhtä kehittynyttä kuin muilla saarilla. Tarjolla on kuitenkin säännöllisiä laivayhteyksiä Ithakaan ja Kefaloniaan, ja monilla laivoilla pääsee päivittäin retkille läheisille pikkusaarille.

Aktiviteetit:

Sukellusmahdollisuuksia. Suurimmilla rannoilla on vesiurheilumahdollisuuksia.

Hyvä tietää:

Hotellien lisämaksulliset ilmastoinnit ja tallelokerot maksetaan perillä hotellissa.

Alkaen 1.1.2018 kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan. Vero peritään per huone/yö ja se maksetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Lue lisää »