Lefkas Cape

Lefkaksen nähtävyydet

Jos haluat kokea Lefkaksen upeat luonnonnähtävyydet, suosittelemme vuokraamaan auton, jotta saat kaiken irti lomastasi. Pittoreskit kylät ja hienot, vanhat kirkot, vesiputous ja upeat maisemat ovat esimerkkejä saaren nähtävyyksistä – lue lisää ja ihastu!

Vanhat kirkot ja luostarit

Pienessä Poroksen kaupungissa on kaunis Analipsin kirkko, josta löytyy 1500-luvulta peräisin olevia seinämaalauksia. Samassa kaupungissa on myös linna, joka on peräisin 300-luvulta, sekä pieni kalastajasatama Mikros Gialos, josta löytyy ihana ranta. 

Agia Mavra, Lefkas

Agios Kiriaki on pieni kirkko, joka sijaitsee niemimaalla Nidrin ulkopuolella. Pääset tänne pienellä kalastajaveneellä, joka lähtee Nidrin satamasta. Pääset kirkon lähelle myös pyörällä, ja voit kävellä loppumatkan. Voit pyöräillä Vlichoksen kylään ja kääntyä siitä vasemmalle kohti kirkkoa. 

Agia Mavran linnoitus, joka rakennettiin 1300-luvulla, on upea retkikohde Lefkaksella. Linnoituksen sisällä on kirkko, joka on omistettu Santa Mauralle. Kirkko on avoinna 8.30-15.00 joka päivä (poislukien maanantai). 

Lefkaksen kaupungin lähellä sijaitsee Faneromeriksen luostari, jonka harjoittelijat perustivat apostoli Paulukselle. Luostarissa asuu munkkeja yhä tänäkin päivänä, ja sen sisällä on pieni näyttely, josta löytyy kristillisiä kirjoja ja kauniita ikoneja.

Dimossarin vesiputous 

Upea Dimossarin vesiputous on täydellinen retkikohde. Matka Nidristä kestää noin tunnin, ja voit tehdä virkistävän pulahduksen kahdessa pienessä laguunissa. Vesiputouksille pääset kaiteellisia kiviportaita pitkin. Lounasaikaan aurinko paistaa kirkkaimmillaan, joten voit olla varma, että pulahdus viileään veteen tekee hyvää. Vesiputouksen vehreässä ympäristössä voit viettää täydellisen kesäpäivän, ja nälän yllättäessä aivan putouksille johtavien portaiden vieressä sijaitsee pieni ravintola. Putoukset sijaitsevat n. 3 kilometrin päässä Nidristä, ja sinne kulkevalla isolla tiellä on opasteita, joiden avulla löydät helposti paikalle. 

Vesiputous Lefkaksella

Henkeäsalpaavia maisemaia

Eglouvi on Lefkaksen korkeimmalla sijaitseva kylä, jossa viljellään erityisiä linssejä jotka tunnetaan kaikkialla Kreikassa. Joka vuosi elokuun alkupuolella  Eliaksen kirkolla järjestetään juhlat, jotka on omistettu näille kyseisille linsseille. Kirkko sijaitsee n. kilometrin päässä Eglouvista, ja täältä on upeat näkymät saaren ylitse ja sen lumoavaan saaristoon.

Lefkaksen eteläkärjessä sijaitsevaan Lefkas Capeen pääset kun lähdet kohti Athania, ja jatkat sen jälkeen etelään. Legendan mukaan vanha runoilija Sappho riisti henkensä hyppäämällä täältä epäonnisen rakkauden vuoksi. Merellä sijaitsevalta majakalta voit myös ihastella suorastaan henkeäsalpaavia maisemia.