Purjehdusvene Lefkaksella

Lefkaksen aktiviteetit

Aitoja kreikkalaiskyliä viihtyisine tavernoineen, kauniita saaria ja paikallisia viinitarhoja – Lefkaksella ja sen ympäristössä löytyy monia paikkoja tutkittavaksi. Saarella on myös mahdollista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja kuten sukellusta, surffausta ja varjoliitoa. 

Koe Sivota ja Vlichos

Noin 15 kilometrin päässä Nidristä sijaitsee pieni, eristyksissä oleva Sivotan kylä. Kesäisin mukavassa satamassa on myös monia purjeveneitä. Satamakadulla on useita tavernoita, joiden erikoisuutena on tuoreet kala-annokset. 

Lyhyen kävelymatkan matkan päässä Nidristä pienessä lahdessa sijaitsee viehättävä Vlichoksen kylä. Kylän mukavilla ulkoilmaterasseilla voit nauttia hyvästä lounaasta, tai pysähtyä esimerkiksi kahvikupposelle. 

Leijalautailua

Snorklaa ja surfaa Lefkaksella

Joonianmeren vesi on täysin kristallinkirkasta, joten se sopii täydellisesti snorklaamiseen, ja voit huoletta tutustua saaren kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan. Nidrin satamakadulla sijaitsee Dive Shop, jonka kautta voit osallistua snorklaussafareille ja sukelluskursseille. 

Vassiliki on Lefkaksen suurin matkailualue Nidrin jälkeen, ja se sijaitsee Lefkaksen eteläpuolella. Vassilikin rannalla voit harrastaa monia vesiurheilulajeja. Kaupungissa on suuri surffikeskus, joka on suosittu esimerkiksi purjelautailijoiden keskuudessa – kun tuuli on erityisen hyvä, sadat surffarit saapuvat lahdelle samanaikaisesti. 

Miliksen rannalla Lefkaksen kaupungin pohjoispuolella sijaitsee myös toinen surffikeskus, joka tarjoaa kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin surffareillekin. 

Lefkaksen kaupungissa on ammattitaitoisia ohjaajia, jotka pitävät leijalautailukursseja. Ohjaajat pitävät myös tekniikkakursseja, ja kurssit järjestetään Ai Gianniksen rannalla, joka sijaitsee Lefkaksen kaupungissa.

Karyan kylä, Lefkas

Jos et pelkää korkeita paikkoja, kannattaa kokeilla varjoliitoa. Nidrin rannalla on kaksi eri vesiurheilukeskusta, joissa voit kokeilla kyseistä lajia joko yksin tai jonkun kanssa. Moottoriveneen perässä vedettävä varjo kohoaa korkeally yläilmoihin, josta on upeat näkymät Nidriksen satamaan ja saaren ympäristöön. 

Karia

Karia on pittoreski pikkukaupunki, joka on tunnettu kirjailuistaan. Maria Koutsochero aloitti täällä aikoinaan kirjailukoulun, ja teki upeita kirjailutöitä vain yhdellä kädellä. Vain kymmenen vuotiaana hän joutui onnettomuuteen, jonka vuoksi hänen toinen kätensä jouduttiin amputoimaan ja myös toinen vaurioitui pysyvästi, mutta hän aloitti silti kirjailujen tekemisen. Kariassa on myös mukava tosi tavernoineen ja kahviloineen, ja kaupungissa on myös pieni museio, josta voit ostaa kauniita kirjailtuja töitä. 

Käy viinitarhassa

Kreikassa viinillä on ollut aina suuri merkitys, ja jopa kreikkalaisessa mytologiassa oli viinin jumala Dionysos. Lefkaksella tuotetaan kahta erimerkkistä viiniä, Vertzsamoan puna- ja roséviiniä sekä Taolin valkoviiniä. Sivotan ulkopuolella, Nidrin ja Vassilikin välisellä pääkadulla, sijaitsee kaunis viinitila, joka on avoinna vierailijoille. Täällä voit oppia lisää viininvalmistuksesta, ja voit tietysti myös maistaa eri viinilaatuja. Viinitila sijaitsee 8 kilometrin päässä Nidristä, noin 500 metrin päässä Sivroksen risteyksestä.