Lapset istuvat kadulla jäätelöllä

5 Kreikan parasta lomakohdetta lasten kanssa!

Kesälomien kynnyksellä moni miettii minne matkustaa Kreikassa lasten kanssa. Kreikka on ihanteellinen matkakohde lapsiperheille sen matalien rantojen, hyvien hotellien ja vesipuistojen takia. Lisäksi Kreikka tarjoaa myös huikeita, niin pieniä kuin suurempiakin luontoelämyksiä kaikenikäisille. Myös maan ruokakulttuuri sopii perheen pienemmille (ja vähän valikoivammille) lapsille. Olemme listanneet viisi omaa, hyväksi havaittua suosikkikohdettamme Kreikassa joihin matkustamme itse lasten kanssa.

Kardamenan ranta auringonlaskun aikaan Kardamenan ranta auringonlaskussa, Kos

1. Kos – bilesaaresta lapsiperheiden paratiisiksi 

Oletko käynyt Kosilla viimeksi joskus 90-luvulla? Silloin sinulla on luultavasti aivan eri käsitys saaresta kuin nyt ensimmäistä matkaansa saarelle suunnittelevilla, sillä Kos on eläköitynyt bilevuosistaan. Nykyään saari on sellainen helmi, joka se oikeastaan aina on ollutkin. Kosilta löydät upeita hiekkarantoja, rauhaa, viihtyisiä tavernoita ja hienoja pyöräilyreittejä. Kosin hotellivalikoimassamme on paljon laadukkaita vaihtoehtoja perhelomaan ja monessa hotellissa on myös pienten ykkössuosikkeja, vesiliukumäkiä.

2. Antiparos – pikkuinen saari Paroksen kyljessä

Pienen lahden ranta Antiparoksen sataman vieressä on varmaankin kreikkalaisten jumalten lahja pienille uimareille. Vesi on niin matalaa, ettei siinä pysty uimaan, ja siksi se on uskomattoman lämmintä. Täällä voit mainiosti kahlailla ja polskutella vaikka koko päivän lasten kanssa. Rannan nimi onkin osuvasti Baby Beach, ja se on vain yksi saaren monista ihanista, lapsiystävällisistä rannoista. Saaren yksi erikoisuus on myös se, että pääkylä on autoilta kielletty. Siitä huolimatta pikkuisella saarella on todella helppo liikkua. Pyöräilkää, patikoikaa ja snorklatkaa – Antiparos on kuin luotu yhteiselle tekemiselle!

Rantakatu Kreikassa Georgioupoliksen rantakatu Kreetalla

3. Naxos – Kykladien suurin saari

Naxos on todellinen rantaparatiisi. Kymmenien kilometrien pituiset, matalat rannat kutsuvat hiekkalinnojen tekoon, vesileikkeihin ja polskutteluun. Juuri sen takia useat perheet palaavat saarelle kesäisin vuosi toisensa jälkeen. Naxos on myös hyvä paikka aloittaa saarihyppely lasten kanssa, sillä siitä pääsee helposti tutkimaan lähisaaria.

4. Zakynthos – merikilpikonnien saari

Zakynthoksella on useita lapsiystävällisiä hiekkarantoja varsinkin saaren itä- ja etelärannikolla, jossa myös useimmat hotelleistamme sijaitsevat. Täällä kannattaa lähteä ehdottomasti koko perheen voimin hauskalle veneretkelle Laganasin lahdelle, voitte bongata Zakynthoksen rannoilla viihtyvän Caretta Carettan – valtavan merikilpikonnan, joka voi painaa jopa 100 kiloa.

5. Georgioupolis – Kreetan paras ranta lapsille

Georgioupolis on rauhallinen kylä Hanian ja Rethymnonin välissä. Ranta ja tavernat ovat kävelymatkan päässä, ja liikennettä on melko vähän. Matalan, suojaisan hiekkarannan sanotaan olevan yksi Kreetan lapsiystävällisimmistä rannoista.