Rethymnon

Löydä Kreetan kylät ja kaupungit

Kodikkaista pienistä kylistä historiallisiin kaupunkeihin – Kreetalla on paljon tarjottavaa niin rantaelämästä nauttiville kuin niillekin, jotka haluavat tutustua erilaisiin kaupunkeihin. Kävele pitkin persoonallisia katuja ja nauti ympäristöstä Kreetan lomalla!

Almyrida & Kalives

Almyrida ja Kalives ovat pieniä rantakyliä, jotka sijaitsevat parin kilometrin päässä Haniasta. Täällä voit nauttia rennosta elämästä baarien ja kahviloiden sekä meren ympäröimänä! Kalivesin suurin etu on hiekkaranta, joka on saanut EU:n sinisen lipun kirkkaasta ja puhtaasta vedestä. Almyridasta pääset mukavia polkuja pitkin naapurikyliin.

Hanian kaupunki

Nuoruuden lähde Spilissä

Vuoristokylä Spili sijaitsee kauniissa ympäristössä korkeiden kallioiden reunustamana. Kylän suosituin nähtävyys on lähde keskellä kylää, jonka veden on sanottu olevan puhtainta koko Kreikassa, ja että sen vedessä on myös nuorentavia vaikutuksia! Kylästä löytyy useita tavernoita ja kahviloita, sekä suuri valikoima erilaisia mausteita, hunajaa, ihania käsitöitä ja tuoksuvia saippuoita. 

Vietä yö paratiisissa

Loutro on kuin paratiisi rauhaa ja hiljaisuutta etsiville! Tästä kylästä ei löyty lainkaan autoja, ja saapuminen tapahtuu laivalla Sfakiasta. Varaa huone aidosta majatalosta, ja vietä päivä rannalla pienessä lahdessa. Lounasaikaan voit mennä mukavaan tavernaan ja nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta ja todella rauhallisesta ilmapiiristä!

Hania ja Rethymnon

Hania on Kreetan toisiksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee saaren luoteisosassa Akrotirin takana. Kaupungin satama, joka rakennettiin venetsialaisen aikakauden aikana, on sanottu olevan yksi Euroopan kauneimmista. Sataman takana on Hanian vanha kaupunki, jota ympäröi vanhan venetsialaisen linnoituksen muurit.

Rethymnonin kaupunki ulottuu lahtea pitkin hienoille hiekkarannoille saakka. Satamasta lähtee pieniä katuja, jotka johtavat kaupungin kauniiseen keskustaan. Fortezzan linnoitus, jota tänä päivänä käytetään esimerkiksi konserteissa, näkyy lähes joka puolelta kaupunkia.

Kaunis Agios Nikolaos

Kreetan kaunein kaupunki, Agios Nikolaos, on todella vierailemisen arvoinen paikka. Kaupunki on rakennettu vuorelle, johon pitkät portaat johdattavat kapeita katuja pitkin. Niille, jotka haluavat tehdä ostoksia, löytyy useita kauppoja ja liikkeitä. Voit myös nauttia kupillisen kahvia kauniin Volousmenin järven läheisyydessä. Noin kilometrin päässä Agiois Nikolaoksesta sijaitsee pieni Kritsan vuoristokylä. Sen on sanottu olevan Kreetan kaunein kylä, ja siellä voit kävellä pitkin ihania katuja ja ihastella kauniita taloja ja henkeäsalpaavia maisemia.

Mukavia lomakohteita etelässä ja idässä

Euroopan eteläisin saari Iepetra on mukava lomakohde, josta löytyy paljon pitkiä rantoja. Vesi täällä on hieman viileämpää kuin pohjoisrannikolla, mutta ilmasto on kuitenkin lämmintä.

Agios Nikolaos

Etelärannikolla sijaitsee kaunis Plakiasin kylä, josta löytyy rantoja, merta ja viihtyisiä ulkoilmakahviloita. Rannan lähellä on myös kaunis kävelykatu. Iltaisin voit nauttia upeasta auringonlaskusta!

Sitia on mukava kaupunki Kreetan itäkärjen rannikolla. Useiden kahviloiden lisäksi täältä löytyy myös loistavat ostosmahdollisuudet. Korkeilla kallioilla on venetsialaisen linnan rauniot, ja joka vuosi elokuun lopussa kaupungissa järjestetään viinifestivaalit. 

Sitia

Huimat vuoristokylät

Korkealla Lefka-Orin vuorella sijaitsee Argiroupolisin kylä. Vuoren huipulta sulanutta vettä virtaa alaspäin vuoren seinämiä pitkin. Argiroupolis on näkemisen arvoinen paikka kuumana kesäpäivänä, sillä täällä ilmasto on aina viileää ja mukavaa. Nauti lounasta tavernassa kuunnellen veden solinaa.

Anogia on pieni kylä noin viiden kilometrin päässä Rethymnonista, Psiloritisin vuoren läheisyydessä. Tätä vanhaa kreikkalaista kylää kutsutaan myös leskien kyläksi. Saksan miehityksen aikana kylän miehet osallistuivat Kenraali Kreipenin kidnappaukseen. Kylä täyttyi leskistä ja heidän palaneista ja tuhotuista taloistaan. Monien vuosien jälkeen saksalaiset palasivat kylään ja uudelleenrakensivat poltetut talot, mutta kreetalaisen ylpeyden takia uudelleenrakennetut talot pysyvät tyhjinä tänäkin päivänä. 

Itä-Kreetan pienet kylät

Krasin kylän torilla sijaitsee jättiläismäinen puu, joka on Kreetan vanhin plataanipuu. Puu tarjoaa varjoa kuumina kesäpäivinä ja sen lähellä on myös lähde. Torin ympärillä on useita pieniä kahviloita ja tavernoita, josta saa kylän erikoisuutta – grillattua lihaa.

Kotolofarin vanha kylä sijaitsee vuorella Hersonissosin lähellä. Täällä voit viettää mukavan iltapäivän, ja nauttia kupillisen kreikkalaista kahvia tai virkistävää jäätelöä kylän pienissä kahviloissa. 

Mocho, jota kutsutaan myös Olof Palmesin kyläksi, sijaitsee korkealla vuorella Diktimassivetissa. Viihtyisä kylä on loistava retkikohde skootterin vuokranneille. Matkalla kylään näet fantastisia maisemia ja kaunista luontoa.

Perinteisessä Archanesin kylässä on EU:n avulla jälleenrakennettu kylän vanhoja rakennuksia. Täällä voit ihastella kauniita taloja ja kävellä vanhoja mukulakivikatuja pitkin, ja nauttia vehreästä ympäristöstä.