Knossos

Itä-Kreetan nähtävyydet

Itä-Kreetalta löytyy upeita historiallisia nähtävyyksiä. Kiehtova Knossos on ehdottomasti tunnetuin, mutta löydät myös muita raunioita, palatseja ja kauniita maisemia jotka ovat näkemisen arvoisia.

Knossos

Heraklionin ulkopuolella sijaitseva Knossos on legendan mukaan kuningas Minosin palatsi, ja yksi Euroopan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Käy katsomassa vaikuttavaa palatsia, ja pronssikauden aikaisia raunioita, jotka tarjoavat katsauksen Euroopan vanhimpaan korkeakulttuuriin.

Spinalonga

Spinalonga, kaipuu saarelle

Kauniilla Miran lahdella sijaitsee Spinalongan saari, joka on tunnettu Euroopan vanhimpana spitaalisten siirtokuntana. Saarella on pitkä ja kiehtova historia, ja siellä on myös vanha venetsialainen linnoitus. Opastettua kierrosta saarella suositellaan. 

Gortysin rauniot

Gortys oli pitkään Kreetan tärkein kaupunki, ja sen historia ulottuu 6000 vuoden taakse. Tänä päivänä Gortys on raunioitunut kaupunki, jossa on hyvin säilynyt kirkkorakennus, amfiteatteri ja roomalaisen kuvernöörinpalatsin rauniot. Alue on suuri ja laajalle levittäytynyt, ja se sijaitsee Kreetan eteläosassa.

Lassithin lääni

Hersonissoksen ja Agios Nikolaoksen välissä sijaitsee Lassithin lääni. Alue on uskomatonta uniikin näköalansa ansiosta, josta löytyy kaunista luontoa ja perinteisiä tuulimyllyjä. Täällä käydessäsi vieraile Diktin luolassa, jossa jumala Zeusin sanotaan syntyneen salassa, jottei hänen isänsä Kronos söisi häntä. Kaivauksien aikana on löydetty alttari, keramiikkaa ja patsaita, ja luolan takana on myös maanalainen järvi. 

Historiallinen Faistos

Faistos sijaitsee vuorella Kreetan eteläpuolella, Agia Triadan ja Agia Galinin vieressä. Faistos on suuri arkeologinen kaivausalue, joka on lähes samaa tasoa kuin Knossos! Täältä löydät labyrintin ja sisäpihan, joista näkee missä antiikkinen palatsi oli. Täältä löydettiin myös Faistosin kiekko, jonka hieroglyfejä on tutkittu ympäri maailmaa. Avoinna joka päivä paitsi maanantaisin.

Linnoituksia ja palatseja

Heraklionissa sijaitseva arvokas Koulesin linnoitus toimi ennen portinvartijana venetsialaisessa satamassa. Se rakennettiin vuonna 1211 ja se on uudelleenrakennettu ja toimii kaupungin symbolina. Silloin tällöin voit käydä konserteissa ja näyttelyissä, joita pidetään linnoituksessa.

Koulesin linnoitus

Malian palatsi on yksi Kreetan neljästä minoalaisesta palatsista. Se on huomattavasti pienempi kuin Knossos, mutta silti näkemisen arvoinen. Palatsi sijaitsee Malian reunamilla.