Sitian ranta Kreetalla

Itä-Kreetan ihanat rannat

Itä-Kreetalta löytyy koko saaren hienoimpia rantoja. Täältä löydät pitkiä, perheystävällisiä hiekkarantoja sekä piilossa olevia poukamia, joissa voit nauttia rannasta ja hiljaisuudesta. Esittelemme kahdeksan suosikkirantaamme itä-Kreetalla!

1. Lapsiystävällinen Stalis

Lapsiystävällisin ranta itä-Kreetalla on Stalisin ranta. Pitkä, hieno hiekkaranta ulottuu koko matkan Stalisista Maliaan. Pehmeä hiekka ja matala vesi sopivat täydellisesti perheen pienimmille.

Vain ranta

2. Viehättävä Vai

Vain palmuranta Hersonissosin itäpuolella on todella suosittu ja käymisen arvoinen paikka. Rantaa ympäröi Kreetan ainoat luonnonpalmut. Rentoudu ja nauti aaltojen äänistä ja kirkkaasta vedestä. Tie rannalle kulkee kauniin vuoriston läpi ja sitä ympäröi Kreetan kaunis luonto. 

3. Almyrosin ranta

Muutaman kilometrin päässä Agiois Nikolaosista sijaitsee Alymosin pitkä ranta ja hieno hiekkaranta. Täällä voit kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja, ja matalalla rannalla myös perheen pienimmät voivat uida. 

4. Viihtyisä Agia Pelagia

Agia Pelagiassa on ihana hiekkaranta joka on suosittu retkikohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Hienohiekkaisella rannalla on mahdollisuus kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja. Rannan vieressä on useita tavernoita ja ravintoloita, joiden joukosta löytyy muutama korkeatasoisempi ravintola. Alueella on myös kolme musiikkibaaria, jotka ovat auki sesonkiaikana. Agia Pelagia sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Heraklionista.

5. Hersonissosksen ranta

Creta Maris -hotellin länsipuolelta Hersonissoksesta löytyy useita ihania rantoja. Kallioiden ympäröimissä lahdissa hiekka on valkoista ja vesi kirkasta. Rannalla voit vuokrata vesiskootterin, kokeilla purjelautailua tai ottaa koko perheen mukaan banaaniveneeseen tai lentävälle matolle aaltojen ylle!

6. Anissaras ja Analipsi

Anissarasin ja Analipsin välissä sijaitsee ihana hiekkaranta, jota pitkin on mukava kävellä. Täälla voit kokeilla vesiaktiviteetteja, pelata rantalentopalloa, ja matala ranta on myös lapsiystävällinen. 

Hersonissosin ranta

7. Matala

Viihtyisä Matalan ranta sijaitsee Kreetan eteläpuolella. Rannan läheisellä vuorella on useita luolia, joissa hipit asuivat 60- ja 70-luvuilla. Sanotaan, että paikkaa on käytetty myös sotalaivojen piilopaikkana tuhansia vuosia sitten. Matala on yksi Kreetan kauneimmista rannoista – hiekkaranta jota ympäröi kalliot ja varjoisat havupuut. Vesi on kirkasta ja täällä voitkin kokeilla snorklausta. Ranta on suosittu retkikohde, mutta löydät silti oman paikkasi, jossa voit viettää aurinkoisen päivän. 

8. Rauhalliset rannat idässä

Jos haluat viettää päivän täysin omissa oloissasi, suuntaa kohti Kreetan itäosaa. Täältä löydät paljon pitkiä rantoja, joista löydät oman paikkasi auringosta. Vesi saattaa olla hieman viileämpää, mutta ilmasto on keskimäärin viisi astetta lämpimämpää subtrooppisen ilmaston vuoksi.