Teneriffan kylät ja kaupungit

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari, josta löydät niin isoja kuin pieniäkin kaupunkeja. Lue lisää ja löydä Teneriffan upeimmat 1700-luvulla rakennetut rakennukset, parhaimmat merinäköalat ja paikallisten suosimat paikat.

Tekemistä Santa Cruzissa

Vietä päivä Santa Cruzissa ja koe aitoa suurkaupungin elämää! Bussi numero 110 ajaa päivittäin Playa de las Americaksesta Santa Cruziin ja takaisin. Täältä löytyy hyvät ostosmahdollisuudet, ravintoloita, museoita ja nähtävyyksiä. Alta löydät muutamia vinkkejä ja nähtävyyksiä Santa Cruziin:

  • Auditoria de Tenerife, Teneriffan oma oopperatalo, joka sijaitsee kauniin sataman lähellä. 
  • Señora de la Concepción on kaupungin vanhin kirkko, ja käymisen arvoinen paikka. Parque Garcia Sanabria Municipal on puisto, joka on nimetty kuuluisan pormestarin mukaan, ja puistosta löytyy veistoksia kaupungin tunnetuimmista asukkaista. 
  • Plaza de la Candelariasta löydät marmorista tehdyn Kanariansaarten suojelupatsaan, jonka on tehnyt italialainen Antonia Cavona vuonna 1778. 
  • Plaza de España toimii muistomerkkinä Espanjan sisällissodassa kuolleille – huomaa, että tänne johtavat kadut muodostavat tähden muotoisen kuvion.
  • El Museo Arqueológicon arkeologisesta museosta löytyy vanhoja taloustarvikkeita, aseita ja muumioita, jotka ovat guanchernojen ajalta.

Tekemistä La Lagunassa

Teneriffan toisiksi suurin kaupunki sijaitsee lähellä Santa Cruzia, ja sitä pidetään saaren kulttuurikaupunkina. Täältä löydät monia kauniita rakennuksia kuten Santa Catalinan luostarin 1600-luvulta, ja kuuluisan kaksitornisen katedraalin. Katedraalin lähellä sijaitsee kaupungin vanhin kirkko, Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, jonka historia ulottuu 1400-luvulle, ja josta löytyy myös seitsemän kerroksinen kellotorni. Kaupungissa on myös toinen Kanariansaarten yliopistoista. Suurin osa museoista sijaitsee Santa Cruzissa ja La Lagunassa. Näistä kaupungeista löydät mm. luonnonhistoriallisen museon, Kanariansaarten museon, antropolisen museon, Teneriffan taidemuseon ja Teneriffan arkeologisen museon.

La Orotava

La Orotava on pieni kaupunki Puerto de la Cruzin lähellä, ja se sijaitsee kauniissa Orotavan laaksossa. Kaupunki kauniine taloineen ja vehreine puistoineen kannattaa kokea kävellen. Erityisesti San Francoscon kadulta löydät upeaa kanarialaista arkkitehtuuria. 

Samalta kadulta löydät Casa de los Balconesin museon, joka on perustettu vanhaan 1632-luvun taloon. Täältä löydät niin keramiikkaa kuin käsitöitäkin, sekä vanhoja valokuvia, joista näkee kuinka vauraammat ihmiset elivät ennen. Avoinna joka päivä klo. 8.30-18.30.

Vieraile Garachicossa

Pieni kaupunki saaren pohjoispuolella sijaitsee lähes 500 metrin korkeudessa. Garachico on hyvin säilynyt, ja vanhat rakennukset, mutkaiset tiet, kapeat kujat ja karut rannikkomaisemat luovat sinne ainutlaatuisen tunnelman. 

Tekemistä Puerto de Santiago

Puerto de Santiago on rauhallinen kaupunki saaren länsipuolella. Puerto de Santiagossa voit nauttia Teneriffan parhaasta säästä – täällä on enemmän auringonpaistetta kuin koko muulla saarella! Useilta hotelleilta on pääsy upealle mustalle tulivuorihiekkarannalle ja rantapromenadille. Meren rannalla sijaitsevalta torilta on näkymät vehreälle La Gomeran saarelle, ja voit vain nauttia hiljaisuudesta ja aaltojen äänistä. Nauti kylmä juoma hyvässä seurassa tai rentoudu hyvän kirjan äärellä. Kerran viikossa torilla järjestetään markkinat, joista voit ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. 

Päivä Adejessa, Arona Grandillassa ja Vilaflorissa

Tutustu paikalliseen elämään hyppäämällä bussiin, taksiin tai vuokraamalla auton. Nämä kaupungit eivät sijaitse kovinkaan kaukana Playa de las Americaksesta, ja ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia paikkoja, jos haluat kokea aitoa espanjalaista elämää. 

Lennä El Hierron saarelle

El Hierro on oma pieni saarensa, jonne voit lentoo Teneriffan pohjoispuolella olevalta lentokentältä. Saarelta löydät mm. Valverden kaupungin ja suuren 1700-luvulla rakennetun kirkon. Se on yksi monista kanarialaisista kirkoista, jonne paikalliset pakenivat merirosvojen hyökkäyksiltä.

Liikkuminen

Jotta voit tutkia saaren jokaisen kolkan, kannattaa harkita auton vuokraamista. Toinen ainutlaatuinen tapa tutkia Teneriffaa on pyörä. Saarelta löydät upeita reittejä ja teitä, jotka sopivat hyvin kävelyyn tai pyöräilyyn. Ympäri saarta löytyy monia pyörävuokraamoita, joista voit vuokrata kaikki tarvittavat välineet.