Teneriffan karnevaalit

Teneriffan karnevaalit

Lähde aistimaan juhlatunnelmaa ja koe vuosittaiset Santa Cruzin karnevaalit Teneriffalla! Karnevaaleja juhlitaan yleensä helmi-maaliskuun vaihteessa - tätä kokemusta et haulua jättää väliin! 

Teneriffan karnevaalit

9. helmikuuta februari - 18. helmikuuta 2024

Teneriffan karnevaalit järjestetään 40 päivää ennen pääsiäistä ja kestävät useita päiviä, ja jotkut juhlallisuudet jopa kaksi kokonaista viikkoa. Karnevaaliviikko alkaa karnevaalikuningattaren kruunauksella ja kaupungin kadut ovat pullollaan upeita katujuhlia ja konsertteja. Teneriffan karnevaalit päättyvät suureen karnevaaliparaatiin ja "Sardiinien hautaamiseen", joka on symbolinen seremonia, jossa sanotaan hyvästit vanhalle ja tervehditään uusi. Karnevaaleille voivat osallistua kaikki, joten muista pakata mukaasi värikkäät karnevaaliasusi! 

Santa Cruzin karnevaalit

Santa Cruzin karnevaalit ovat Teneriffan suurimmat, ja karnevaaleilla vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Karnevaaliaikaan kaupungin kadut ja aukiot ovat pullollaan tapahtumia, ja useissa paikoissa voi nauttia spontaaneista katubileistä samban upeissa rytmeissä. Juhlat päättyvät karnevaalikuningattaren kruunaukseen.

Jo 1700-luvulla Santa Cruzissa pidettiin värikkäitä pukujuhlia. Alunperin juhliin osallistuivat lähinnä Teneriffan yläluokka, mutta ajan juhlaperinne levisi muuhunkin väestöön. Nykyisiä karnevaaleja on juhlittu jo 1800-luvulta lähtien, mutta useiden vuosien ajan karnevaalit olivat kiellettyjä, kunnes ne herätettiin henkiin taas 1980-luvulla.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Teneriffan lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Löydä oma Teneriffasi

Kanariansaarten suurin saari Teneriffa houkuttelee kaikenikäisiä matkailijoita. Tutustu ja löydä oma suosikkisikohteesi! 

Tutustu kohteisiin

Teneriffan matkavinkit

Ihania hiekkarantoja, upeita luonnonilmiöitä ja tuhansia asioita koettavaksi – kaiken tämän tarjoaa Teneriffa!

Teneriffan matkavinkit

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä