Ruokaa La Gomeralla

Syö ja juo La Gomeralla

Aivan kuten muillakin Kanariansaarilla, on La Gomeralla luvassa herkullisia makuelämyksiä. Täällä sinua odottavat espanjalaiset suosikit paella ja tapakset, jotka nautitaan yhdessä sangrian kera. Mikäli mielesi tekee makeaa, suosittelemme palmuhunajaa miel de palmaa.

Ruoka La Gomeralla

Suurin osa La Gomeran ravintoloista on melko yksinkertaisia, mutta viihtyisiä. Atlantin rannalla sijaitsevalla saarella on useita hyviä kalaravintoloita, jossa tarjoillaan päivän kalaa. Myös porsaanlihaa ja kania tarjoillaan yleisesti. Kalan ja lihan kanssa nautitaan useimmiten papas arrugadas, herkkuperunat suolan ja mojo-kastikkeen kera. Kuten muillakin Kanariansaarilla, myös La Gomeralla on useita tapasravintoloita, joissa sinä ja seuralaisesi voitte jaksaa useita pieniä annoksia.

Miel de palma – palmuhunaja

Yksi La Gomeran erikoisuuksista on makea hunaja miel de palma, eli palmuhunaja. Miel de palma valmistetaan palmuista peräisin olevasta mehusta, joka muistuttaa maultaan siirappia.

Almogrote

Almogrote on toinen paikallinen erikoisuus. Se on hieman vahvempi kermajuusto, joka on valmistettu vuohen- tai lampaanmaidosta, paprikasta, chilistä, valkosipulista ja oliiviöljystä. Kermainen sekoitus sopii hyvin erilaisten grillattujen liha-annosten tai leivän kanssa.

Grillattua kalaa
Eri tapasannoksia

Espanjalainen tapas

Tapas on yksi espanjalaisen ruokakulttuurin kulmakivistä. Voit valita muutaman alkupalaksi tai tilata 3-4 erilaista pääruoaksi. Olemme koonneet suosikkitapaksiamme tälle sivulle:

  • Cordero valitse tämä, mikäli mielesi tekee lammasta. Espanjassa kutsutaan annosta nimellä "cordero", joka on oikea makujen ilotulitus.
  • Gambas al ajillo katkarapuja, jotka paistetaan öljyssä valkosipulin, sherryn tai konjakin kanssa.
  • Jamón serrano ilmakuivattua kinkkua Pohjois-Espanjasta, joka on valmista nautittavaksi vuoden roikotuksen jälkeen. Kyseessä on suosittu herkku, jota näkee usein tapasbaareissa roikotettavan katosta.
  • Papas arrugadas con mojo pieniä perunoita, jotka tarjoillaan kera valkosipulikastikkeen.
  • Pimientos de padrón pieniä, paahdettuja vihreitä paprikoita, jotka paistetaan öljyssä ja tarjoillaan suolan kera.
  • Tortilla tunnettu espanjalainen omeletti, joista löytyy lukemattomia variaatioita. Mikäli mielesi tekee tavallista omelettia, voit tilata "tortilla francesan".

Espanjalainen klassikko paella

Toinen espanjalainen klassikko on paella! Kyseessä on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista, joka valmistetaan yleensä riisistä, lihasta, kalasta, simpukoista ja ravuista maustettuna sahramilla. Paellaa tarjoillaan myös chorizon, vihreiden herneiden ja paprikan kera.

Papas arrugadas ja mojo

Useimpien aterioiden yhteydessä tarjoillaan papas arrugadas eli merisuolan kanssa keitetyt perunat, mitkä antavat perunoille herkullisen maun. Makuelämyksen lisäksi valmistustapa saa perunoiden ulkomuodon näyttämään hauskalta, kun suolan imeytyessä kuoren läpi muuttuvat perunat ryppyisiksi.

Useimmiten tarjoillaan papas arrugadas kanarialaisen mojo-kastikkeen kanssa. Punainen kastike on valmistettu paprikasta ja chilistä ollen hieman vahvempaa, kuin vihreä, korianterilla maustettu versio.


Maistuvia juomia

Sangriaa

Sangría

Sangría on Espanjan kansallisjuoma, jota sinun on maistettava La Gomeralla! Kaikilla ravintoloilla on tästä oma, salainen reseptinsä. Tavallisimmat ainesosat ovat punaviini, brandy, mineraalivesi, sitruuna, appelsiini, jäät ja sokeri. 

Café con leche condensada ja muut kahvit

Löytyykö hotellilta suomalaista kahvia? Yleensä ei. Tämän sijaan voit nautiskella kanarialaista kahvijuomaa café con leche condensadaa. Juoma koostuu pienessä lasissa tarjoiltavasta espressosta, jonka pohjalla on makean ja kermaisen maun antavaa kondensoitua maitoa.

Maista myös espanjalaista cortadoa, joka on paikallisten suosikkikahvi. Se on kuin espressoa, johon on lisätty hieman maitoa. Mikäli suosit mustaa kahvia, tilaa café sólo. Maitokahvin ystävälle suosittelemme café con lecheä.

Varaa matka La Gomeralle