Vaellusta Gran Canarialla

Gran Canaria tunnetaan upeista rannoistaan ​​ja aurinkoisesta ilmastostaan, mutta saarella on paljon muutakin nähtävää. Gran Canarian vaellusreitit ovat uskomattoman monipuolisia ja tarjoavat kaikkea dramaattisista vuorenhuipuista vihreisiin laaksoihin ja tulivuoren kukkuloihin. Saarelta löytyy vaellusreittejä jokaiselle vaeltajalle ja luontoa rakastavalle. 

Vaellusta Gran Canarialla

Tutustu saareen kävellen

Yksi suosituimmista vaellusreiteistä on Pico de las Nieves, vuorenhuippu korkealla pilvien yläpuolella. Ylhäältä näet koko saaren ja selkeällä säällä aina Teneriffalle asti. Jos et halua kiivetä huipulle asti, voit valita jonkin muista saarella olevista vaellusreiteistä.

Vaelluksella laaksojen läpi pääset kokemaan kaiken vehreistä maisemista vulkaanisiin kukkuloihin. Ja jos taas rakastat merta ja rantaa, voit kävellä rannikolla ja ihailla samalla kauniita merinäköaloja.

Gran Canarialla on niin monia vaellusreittejä, että voi olla vaikeaa valita, mihin lähteä. Suosittelemme myös lähtemään mukaan vaellusretkellemme.

Ennen vaelluksen aloittamista on tärkeää valmistautua kunnolla. Ota mukaan riittävästi vettä ja aurinkovoidetta, käytä mukavia kenkiä ja vaellukseen sopivia vaatteita. Voi myös olla hyvä idea ottaa mukaan kartta tai käyttää GPS:ää navigointiin.

Yksi vaeltamisen parhaista puolista on se, että pääset kokemaan Gran Canarian aivan uudella tavalla rantaelämän tai kaupungissa seikkailemisen sijaan. Vaeltamisesta saat takuulla onnistumisen tunteen ja lisää itseluottamusta samalla kun nautit raikkaasta ulkoilmasta. 

Joten jos olet valmis ottamaan vastaan ​​haasteen ja haluat päästä tutustumaan Gran Canarian kauniiseen luontoon, varaa matkasi ja lähde seikkailemaan Gran Canarian vaellusreiteille - matkasi on takuulla ikimuistoinen! 

Gran Canarian parhaat vaellusreitit

Gran Canarialta löytyy lukuisia eri tasoisia vaellusreittejä luonnon keskellä. Gran Canarian kolme parasta vaellusreittiä ovat: 

  1. Roque Nublo: Tämä vaellusreitti vie sinut yhteen Gran Canarian kuuluisimmista maamerkeistä, Roque Nublolle. Reitti alkaa La Goletasta Tejedassa ja kulkee kauniiden vuoristomaisemien ja mäntymetsien läpi. Reitin varrella saat nauttia upeista vuoristomaisemista, ja reitti huipentuu lopulta vaikuttavalle Roque Nublon kalliolle. Haastava mutta palkitseva vaellus kestää edestakaisin noin 3-4 tuntia.
  2. Barranco de Guayadeque: Tämä vaellusreitti vie sinut Barranco de Guayadequen upean rotkon läpi, jossa on vaikuttavia kalliomuodostelmia ja vehreitä laaksoja. Reitti alkaa Santa Lucía de Tirajanasta ja kulkee vanhaa pyhiinvaellusreittiä pitkin. Ohitat luolia, viehättäviä kyliä ja ehkä jopa näet joitain saaren harvinaisia eläin- ja kasvilajeja matkan varrella.
  3. Caldera de Bandama: Tällä reitillä kuljet Caldera de Bandamaan, vaikuttavaan tulivuoren kraatteriin, joka muodostui yli 4000 vuotta sitten. Reitti alkaa Bandama Golf Clubilta ja päätyy lopulta alas itse kraatterille. Pääset kokemaan alueen ainutlaatuisen geologian ja nauttimaan upeista panoraamanäkymistä saarelle ja merelle. Vaellus kestää noin 2-3 tuntia valitsemastasi reitistä riippuen.

Nämä kolme vaellusreittiä tarjoavat erilaisia ​​luontoelämyksiä ja antavat mahdollisuuden tutustua Gran Canarian upeisiin maisemiin läheltä.