Vastuullisuustyö
Playitas Resortissa

Playitas Resort työskentelee jatkuvasti kestävän matkailun edistämiseksi. Hotellilla on kokonaisvaltainen ja jatkuva kestävän kehityksen toimintasuunnitelma, ja heiltä löytyy myös Travelife Gold -ympäristösertifikaatti. Paikallisuus ja paikallisten tukeminen on Playitaksen toiminnan keskiössä, ja vastuullisuustyötä tehdään niin henkilökunnan kuin vapaaehtoisten voimin.

Paikalliset lapset vierailulla Paikalliset koululaiset vierailulla Playitaksessa

Ympäristön puolesta

Playitas Resort työskentelee jatkuvasti kestävän matkailun edistämiseksi. Hotellilla on kokonaisvaltainen ja jatkuva kestävän kehityksen toimintasuunnitelma, ja sillä on myös Travelife Gold -ympäristösertifikaatti. Playitas Resortissa keskitytään vahvasti energian ja veden säästämiseen sekä kierrätykseen. Hotellista löytyy kattava kierrätysjärjestelmä, ja muoville, lasille, paperille, pahville ja biojätteille on omat kierrätysastiansa. Vuonna 2022 hotellin henkilökunta osallistui World Clean Up -päivään, jonka aikana kerättiin yhteensä 160 kg jätteitä ja roskia hotellilta, sen lähialueilta ja rannalta.

Paikallisten tukena

Playitas Resortin henkilökunta on aktiivista, ja tiimin voimin tehdään paljon erilaisia projekteja ja toimenpiteitä kestävän matkailun puolesta. Playitas Resort on mukana koulujen toiminnassa, ja järjestää vierailuja ja kierroksia paikallisille lapsille, tarkoituksenaan opettaa lapsille vastuullisuustekojen ja ympäristön tärkeydestä. Hotellin alueella järjestetään myös viikoittain opastettuja, ympäristönsuojeluun keskitettyjä Nature Walk -kierroksia.

Playitas on mukana monissa paikallisissa kulttuuri- ja urheilutapahtumissa, ja esimerkiksi vuonna 2022 hotelli osallistui hyväntekeväisyyspäivään, jossa lahjoitettiin vaatteita, vettä ja ruokatuotteita paikallisille perheille. Playitas Resort tarjoaa myös tiloja paikallisille käsityöläisille, jotka tulevat hotellille esittelemään omia tuotteitaan, ja edistää paikallista kauppaa kerran viikossa järjestettävillä yömarkkinoilla.

Eco Garden

Playitas Resortissa on oma Eco Garden, jossa tuotetaan hotellin ravintoloissa käytetyt yrtit, hedelmät sekä vihannekset. Kaikki 100m2 kokoisella alueella tuotetut raaka-aineet ovat luomutuotteita, sillä viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia lannotteita, tuholaismyrkkyjä tai torjunta-aineita. Fuerteventuran lämpimän ilmaston vuoksi Eco Gardenissa on mahdollista viljellä koko vuoden ympäri. Vuonna 2022 Eco Gardenista saatiin yli viisi tonnia tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä, ja esimerkiksi 321 kg perunoita. Hotellin alueelle istutettiin myös 150 hedelmäpuuta.

Myös luonnon monimuotoisuudesta pyritään huolehtimaan monin tavoin. Eco Gardenissa on kuusi mehiläispesää, joiden avulla pyritään suojelemaan mehiläisiä ja niiden tärkeyttä ekosysteemissämme, sillä mehiläisillä on tärkeä tehtävä kasvien ja hedelmäpuiden pölyttämisessä. Eco Gardeniin on rakennettu myös hyönteishotelleja, ja hotellin puutarhassa pidetään erityisen hyvää huolta alueen alkuperäiskasvillisuudesta.

Hyönteishotelli Playitaksen uusin hotelli: hyönteishotelli!

Tiesitko että...

  • Playitaksen Eco Gardenissa tuotetaan noin 283 kiloa hedelmiä, yrttejä ja vihanneksiä kuukausittain
  • Playitas Resortin alueella on ainutlaatuinen hotelli, johon ihmisillä ei ole asiaa... nimittäin hyönteishotelli!
  • Hotellilla kerätään muovisia pullonkorkkeja, jotka myydään kierrätettäväksi, ja tuotto tästä lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2022 hotelli keräsi 58 kiloa pullonkorkkeja!
  • Playitas Resortin alueelle istutettiin 150 hedelmäpuuta vuonna 2022. 
  • Vuodesta 2018 alkaen Playitas Resortissa on onnistuttu vähentämään yli 1 155128 muovituotetta, kuten pillejä, muovipusseja ja muovikuppeja.