Malagan nähtävyydet

Malagan nähtävyydet

Malagasta löydät uskomattomia taideteoksia, antiikin helmia ja upeaa arkkitehtuuria. Täältä voit lukea lisää Malagan kaupungin nähtävyyksistä!

Malagan katedraali

Malagan katedraali on upea 1500-1700 -luvulla rakennettu rakennus. Katedraalia kutsutaan myös lempinimellä La Manquita, joka tarkoittaa yksikätistä daamia. Lempinimi on tullut siitä kun tornissa on vain yksi torni kahden sijaan. Katedraali on rakennettu renessanssityyliin, josta löytyy myös hitunen barokkityyliä. 

Parque de Málaga

Keskellä Malagaa sijaitsee kaupungin vehreä keidas – Parque de Málaga. Puistossa on trooppisia kasveja, kauniita patsaita ja vaikuttavia suihkulähteitä. Jo vuonna 1897 rakennettu puisto sopii erinomaisesti rauhalliseen ajanviettoon ja lomapäivistä nauttimiseen.

Malagan Picassomuseo

Tiesitkö, että taiteilija Pablo Picasso on syntynyt Malagassa? Kaupungissa on useita museoita ja instituutioita, jotka kunnioittavat kyseistä taiteilijaa. Picasso itsekin halusi, että hänen työnsä jäisi elämään nimenomaan Malagan kaupunkiin. Yksi Malagan tunnetuimmista museoista on Museo Picasso Málaga. Museossa on yli 200 Picasson taideteosta kaikista taidetyyleistä. Normaalin näyttelyn lisäksi paikalla järjestetään myös erityistapahtumia sekä muitakin näyttelyitä. Lue lisää museon kotisivuilta.

Roomalainen amfiteatteri

Malagan vanhin nähtävyys on sen roomalainen teatteri. Teatterin juuret ulottuvat jo 100-luvulle jaa., ja se on itseasiassa koko Iberian niemimaan vanhin teatteri. Roomalainen teatteri oli piilotettuna useiden satojen vuosien ajan. Vasta 1950-luvulla se paikallistettiin maan alta, ja päätettiin kaivaa esiin. Nykyään se on yksi Malagan suosituimmista ja upeimmista nähtävyyksistä. 

Käy myös katsomassa Alcazaban linnoitusta, joka sijatisee aivan amfiteatterin lähettyvillä. Alcazaba, jota voisi kuvailla ennemmin palatsiksi kuin linnoitukseksi, on rakennettu n. 700-1000-luvulla.

Malagan nähtävyydet