Malagan ravintolat

Malagan ruokavinkit – kaikki mitä haluat tietää

Malagasta on viime vuosien aikana tullut nopeasti yksi Espanjan gourmee-pääkaupungeista. Tänä päivänä kaupungissa pääset nauttimaan ihanista kulinaristisista elämyksistä, ravintoloista sekä paikallisista herkuista.

Malagan ruokakulttuuri

Jos haluat päästä maistelemaan Malagan erikoisuuksia, voit etsiä ravintoloita jotka mainostavat konseptia ''Sabor a Malaga'', eli makuja Malagasta. Malagan kaupunki on panostanut siihen, että raaka-aineet tulevat nimenomaan Malagan alueelta, joten voit luottaa siihen että ruoka on takuulla paikallisesti kasvatettua. 

Toisen mielenkiintoisen ravintolaelämyksen saat ravintolassa nimeltä El Tintero II, joka sijaitsee kävelykadun päässä. Tarjoilijat tuovat saliin erilaisia kala-annoksia ja juomia, ja aina kun näet jotain mitä haluat, voit vain heilauttaa kättäsi. Maksu hoituu sen perusteella kuinka monta tyhjää lautasta ja lasia sinulla on. Erittäin espanjalaista, edullista ja hyvää!

Malagan ruokakulttuurissa korostuvat erityisesti kala- ja mereneläväannokset, ja näitä löytyy myös useista tapaksista. Niin kutsutut Chiringuitot ovat baareja tai ravintoloita, jotka keskittyvät usein juuri kala- ja mereneläväruokiin, ja ne sijaitsevat usein rannan tuntumassa.

Malagassa on myös useita ultramarinoita. Ne ovat pieniä ruokakauppoja, jotka ovat usein olleet saman perheen omistuksessa useiden sukupolvien ajan. Täältä voit ostaa ja maistella esimerkiksi herkullisia espanjalaisia leikkeleitä.

Ehdottomasti suosituin ja tunnetuin juoma Costa del Solilla on Tinto de Verano. Virkistävä juoma tehdään puoliksi punaviinistä ja puoliksi sitruuna Fantasta. Tässä on todellinen kesädrinkki!

Chiringuito

Malagan markkinat

Kuten monissa espanjalaisissa suurkaupungeissa, myöskään Malagassa ei ole pulaa ruokamarkkinoista. Kaksi parasta vaihtoehtoa ovat Atarazanas ja La Merced. Atarazanas sijaitsee osoitteessa Calle Atarazanas 10, joka on vanhassa vuonna 1879 rakennetussa rakennuksessa.

Aiemmin telakkana toiminut alue on nykyään kaunis markkinapaikka, jossa myydään lihaa, kalaa ja vihanneksia. Voit myös nauttia pienten baarien valikoimasta, jotka sijaitsevat markkina-alueella. Atarazanas on avoinna klo 08.00 – 14.00.

Mercado Merced sijaitsee Pablo Picasson talon lähettyvillä, ja näillä markkinoilla valikoima on hieman erilaisempi kuin Atarazanasissa. Paikalla on esimerkiksi kojuja, jotka ovat keskittyneet vain tiettyihin tuotteisiin kuten olueen, juustoihin, cocktaileihin ja pinxtoihin. Toisin sanoen – tule paikalle nälkäisenä ja janoisena! Mercado Merced on avoinna useimmiten klo 12.00-00.00.

Makumatka Pedregalejon kalastajakylään

Jos haluat päästä maistelemaan takuuvarman tuoreita kala- ja äyriäisannoksia, suosittelemme retkeä Pedregalejon kalastajakylään. Kylä sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Malagan keskustasta, ja on täynnä pieniä chiringuitoksia. Parhaat kala-annokset saat täältä!

Malagassa lomaillessasi kannattaa maistaa myös Ensalada Malagueñaa, joka on kaupungin mukaan nimetty salaatti. Se sisältää kuivattua turskaa, sipulia, kananmunaa, tomaattia, perunaa ja appelsiinia. Espetos on toinen tunnettu ruokalaji Malagassa ja Costa del Solilla. Malagan espetos koostuu kuudesta sardiinista, jotka on paistettu hiilloksessa. Sardiinit maustetaan kevyesti oliiviöljyllä ja merisuolalla – yksinkertaista ja hyvää!

Malagan makuja