Barcelonan retket

Barcelonan retket

Barcelonan rannat täyttyvät nopeasti kesäkuukausina, ja kun olet nähnyt kaikki tunnetuimmat nähtävyydet kuten La Rambla ja La Sagrada Familia, voi pieni päiväretki olla paikallaan. Täältä löydät vinkkejä Barcelonan lähellä oleviin retkikohteisiin, jotka sopivat niin ystävien kuin perheen kesken matkustaville. 

Montserrat

Montserratin luonnonsuojelualue sijaitsee lähellä Barcelonaa, ja sieltä löytyy jännittäviä vuoristomaisemia, 800-luvulta peräisin oleva luostari, ja kirkkaimpina päivinä voit nähdä jopa Mallorcalle asti. Nimi Montserrat on katalaania ja tarkoittaa ''sahahampainen vuori”, ja sillä viitataan vuoren moniin rotkoihin. On myös sanottu, että vuoren jännittävän muotoiset kivet inspiroivat Gaudía hänen rakennustöissään. 

Santa Maria de Montserrat on benediktiluostari, jossa asuu lähemmäs 80 munkkia, ja täällä sijaitsee myös kuuluisa musiikkikoulu ja sen kuuluisa savupiippu. Joka päivä luostarin kirkossa kuoro laulaa Marian hymnin, paitsi sunnuntaisin, jolloin lauluvuoro on munkeilla. Luostarissa on myös musta Madonna, katalaanien pyhimys, joka istuu kirkossa lapsensa kanssa. Legendan mukaan Madonna oli tällä paikalla jo ennen, kuin munkit päättivät rakentaa luostarinsa, ja koska Madonnaa ei voitu siirtää, päätettiin luostari rakentaa hänen ympärilleen. Barcelonasta pääset tänne linjalla R5 kohti Manresaa. Jää pois Aeri Montserrat tai Monistrol Montserrat -nimisillä pysäkeillä. Aeri Montserratista pääset ylös luostarille köysiradalla, ja Monistrol Montserratista kiskoköysiradalla. 

Montserrat Barcelonassa

Retket Barcelonan ulkopuolella sijaitseville rannoille

Onko etsinnässäsi ranta, joka on hieman rauhallisempi kuin Barcelonan päärannat? Monet suuntaavat Sitgesiin tai Badalonaan, mutta Barcelonan pohjoispuolella satamakaupunki El Masnoussa on myös erinomaisia rantoja. Kaupungissa on kaksi rantaa, pienempi on nimeltään Platja del Masnou ja suurempi Ocata, joka on todella leveä. Vesi on kirkkaampaa kuin Barcelonassa, ja vaikka tälläkin rannalla on kauppiaita, niitä on huomattavasti vähemmän kuin muilla rannoilla. 

Rantojen välissä sijaitsee El Masousin satama, joissa lukuisat ravintolat tarjoavat tapaksia tai tuoretta kalaa suoraan grillistä. El Masnouhin pääset junalla Placa Catalunyasta tai Estacion del Nordilta. Matka kestää n. 20 min ja vaatii kahden alueen lipun.

Haluatko lukea lisää vinkkejä rannoista, jotka sijaitsevat Barcelonan ulkopuolella?

Girona

Girona on pohjois-Katalonian suurin kaupunki, ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Noin 1,5 tunnin junamatkan päässä Barcelonasta odottavat keskiaikainen kaupungin keskusta, monet historialliset nähtävyydet ja kaunis joki, jonka varrella on helppo unelmoida. Vanha kaupunki on nimeltään Barri Vell, ja suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee täällä.

Tv-sarja Game of Thronesin faneille Gironasta löytyy paljon nähtävää. Monet tv-sarjan kohtauksista on kuvattu täällä, esimerkiksi Gironan katedraalin portailla. Katedraali on Gironan suosituin nähtävyys. Sen rakennustyöt aloitettiin 1000-luvulla, ja sitä kuvaillaan usein täydellisenä esimerkkinä espanjalaisesta, goottilaisesta arkkitehtuurista. Katedraalin sisällä on myös maailman suurin goottilaiseen tyyliin rakennettu kaari, joka on 23 metriä leveä ja 34 metriä korkea. 

Toinen tunnettu nähtävyys Gironassa on vanha juutalainen kortteli – El Call. 1200-luvulta 1492-luvulle Girona oli tärkeä paikka juutalaisille, ja siitä on yhä tänäkin päivänä jäljellä useita jälkiä. 

Girona Barcelonassa