Ras Al Khaimah kohdetiedot

Passi ja viisumi:

Lue lisää Passi ja viisumi Arabiemiraatit.

Ruoka ja juoma:

Keskihinta illalliselle on noin 20 € per henkilö. Alkoholijuomat ovat erittäin kalliita.

Lentokenttäkuljetus:

Kuljetus Dubain lentoasemalta Ras Al Khaimahin hotelleihin kestää noin 1,5-2 tuntia. Huomioithan, että lentokenttäkuljetusten kesto voi vaihdella liikenneolosuhteista riippuen ja odotusaika lentokentällä voi olla 30-60 minuuttia ennen kuin bussi lähtee kohti hotelleja. Uutena vuotena (31.12-1.1) lentokenttäkuljetus voi kestää 1,5 tuntia normaalia pidempään eri tapahtumien vuoksi.

Apollomatkojen opas ei ole yleensä mukana lentokenttäkuljetuksissa.

Iltaelämä:

Yöelämä on rauhallista ja hiljaista Ras Al Khaimahissa. Alkoholia myydään vain harvoissa paikoissa ja se on erittäin kallista.

Julkinen liikenne:

Taksilla matkustaminen on Suomeen verrattuna edullista. Taksi Ras Al Khaimahin ja Dubain välillä maksaa yhteen suuntaan noin 50 euroa.

Hyvä tietää:

Sisäänkirjautuminen

Sisäänkirjautumisen yhteydessä useimpiin hotelleihin tulee jättää noin 200 USD:n pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä. Summa varataan luottokortilta.

Internet

Internet toimii usein hitaasti koko maassa.

Alkoholi

Alkoholi on hyvin kallista ja saatavilla pääosin vain hotelleista. Mikäli hotelleissa ei myydä alkoholia, on tästä mainittu hotellin esittelysivulla. Huomioi kuitenkin että paikallinen laki kieltää alkoholin tarjoilun tiettyinä päivinä vuodesta. Tullivapaita tuotteita voi ostaa lentoasemalta saavuttaessa sekä kotiinlähdön yhteydessä. Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Sharjahin emiraatissa alkoholi on kielletty kokonaan.

Vaatetus

Pukeutumisessa suosittelemme vaatteita, jotka peittävät olkapäät ja polvet. Paljastavia ja läpinäkyviä vaatteita tulisi välttää. Moskeijoissa vieraillessa naisien tulee peittää hiukset esimerkiksi huivilla. Sharjahissa ja Ajmanissa pukeutumisen suhteen ollaan tiukempia, ja naisien tulisi peittää myös olkavarret ja pohkeet, ja miesten käyttää pitkiä housuja. Auringonotto yläosattomissa on kielletty.

Alle 21-vuotiaat

Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Alle 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Tällöin ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se.