Burj Khalifa i Dubai

Nouse Burj Khalifan korkeuksiin

Vierailu Burj Khalifassa on yksi Dubain loman kohokohdista. Betonista, lasista ja teräksestä rakennettu futuristinen torni kohoaa 828 metrin korkeuteen ja on maailman korkein rakennus. Edes kaksi päällekkäistä Eiffel-tornia eivät ylettyisi Burj Khalifan huipulle saakka. Maailman nopein hissi vie sinut hetkessä 124. kerrokseen, josta avautuu huikaisevat näkymät Dubain ylle. 

Dubaissa kaikki on suurta ja ennätyksiä rikotaan asiassa kuin asiassa. Voitto haluttiin luonnollisesti lunastaa myös maailman korkeimman rakennuksen osalta. Vuoden 2009 alussa Burj Khalifa saavutti lopullisen korkeutensa 828 metriä ja voitto oli taattu. Aikaisemmin titteliä kantanut Taipei 1 -rakennus Taiwanissa jäi 320 metriä matalampana rakennuksena selvästi kakkoseksi Burj Khalifalle.

163-kerroksinen Burj Khalifa on vaikuttava näky erityisesti illalla, kun koko torni on valaistu.

Maailman huipulla

Jopa hissimatka ylös 124. kerroksessa ja 452 metrin korkeudessa sijaitsevalle At the Top -näköalatasanteelle on elämys. Alhaalla näkyvät talot ovat kuin pieniä Lego-taloja, vaikka osa niistä on jopa 200-300 metriä korkeita.

Kirkkaalla säällä näet koko Dubain, sitä ympäröivän autiomaan ja Persianlahden. Voit myös käydä ihastelemassa Burj Khalifan juurella olevaa Dubai Fountain -suihkulähdettä, jossa järjestetään upeita näytöksiä.

Jos haluat tietää enemmän pilvenpiirtäjästä näkyvistä paikoista, voit ostaa englanninkielisen ääniopastuksen. Myös 148. kerrokseen on avattu näköalatasanne, joka sijaitsee 555 metriä maanpinnan yläpuolella.

Olemme keränneet tähän muutamia vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joista uskomme olevan hyötyä, kun haluat kokea tämän Dubain matkan huippuhetken:

Burj Khalifa by night

Burj Khalifa – hyvä tietää ennen vierailua

Missä Burj Khalifa sijaitsee?

Burj Khalifan sisäänkäynti sijaitsee Dubai Mallin pohjakerroksessa (Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus). Dubai Mall sijaitsee uudessa Downtown Dubain kaupunginosassa. 

Mistä voi ostaa lippuja?

Varaa liput ennakkoon Burj Khalifan nettisivuilta – se on edullisempaa kuin lippujen ostaminen paikan päältä. Kannattaa varata liput hyvissä ajoin, jopa pari viikkoa aiemmin.

Paljon lipput maksavat?

Etukäteen ostettaessa lippu maksaa noin 32 euroa (4-12-vuotiailta lapsilta noin 24 euroa). Paikan päältä ostettaessa lipun hinta voi olla jopa 86 euroa. Lippujen hinnat ovat korkeammat niin sanotun Prime Hoursin aikaan eli klo 17-19 välillä. Mikäli haluat vierailla 148. kerroksessa (At the Top Sky), maksaa se noin 125 euroa ennakkoon varattaessa (hinnat ovat edullisemmat klo 20-23 välillä).  

Kuinka paljon aikaa tulisi varata vierailuun?

Suosittelemme varaamaan vierailuun noin tunnin

Voiko Apollomatkoilta ostaa retken Burj Khalifaan? 

Kyllä, Moderni Dubai -retkeen kuuluu käynti Burj Khalifan 124. kerroksessa.