10 ainutlaatuista ruokaelämystä Dubaissa

Miltä kuulostaisi illallinen 50 metrin korkeudessa tai tähtitaivaan alla Dubain autiomaassa? Täältä löydät 10 vinkkiämme Dubain ainutlaatuisimpiin ruokaelämyksiin! 

Haluaisitko nauttia illallisen 50 metrin korkeudessa?

1. Dinner in the sky

Haluatko kokeilla yhtä maailman ainutlaatuisimmista ravintolakokemuksista? Jos vastauksesi oli kyllä - tässä on ravintolavinkki makuusi! Dinner in the sky on ainutlaatuinen illalliskokemus, jossa illallinen tarjotaan 50 metrin korkeudessa. Loistavan ruoan lisäksi pääset nauttimaan upeista näkymistä Dubain ylitse. 

2. Illallinen aavikolla

Dubaissa lomaillessasi suosittelemme varaamaan illallisen maagisessa autiomaassa tähtitaivaan alla. Illallinen tarjoillaan keskellä eksoottisia hiekkadyynejä, ja ainut valonlähde on kynttilät - kodikas tunnelma on taattu. Voit varata yksityisen illallisen tai lähteä mukaan ''Sahara - illallinen aavikolla'' -retkellemme. 

3. Friday brunch

Perjantaibrunssi on ehdoton lomaillessasi Dubaissa! Lähes kaikki brunssipaikat löytyvät hotellien ravintoloiden yhteydestä, ja valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon. Perjantainbrunssit ovat usein todella suosittuja, joten muista varata pöytäsi hyvissä ajoin.

4. Afternoon tea

Myös iltapäivän teehetki on pakollinen osa lomaasi Dubaissa. Suosittelemme vierailemaan esimerkiksi At.Mospheressa, joka sijaitsee maailman korkeimmassa rakennuksessa - Burj Khalifassa. Täällä voit ihailla Dubain horisonttia 122. kerroksesta käsin samalla kun nautit herkullisista leivonnaisista, sconseista ja muista herkuista! Suosittelemme myös Burj Al Arabin iltapäiväteetä, jossa tarjolla on keksejä, pikkupurtavaa ja jäätelöä ylellisissä puitteissa. Vaihtoehtoja löytyy kaikista hintaluokista, joten löydät varmasti oman suosikkisi. 

5. Food trucks

Jos halut kokea muutakin kuin perinteisiä ravintoloita, kannattaa suunnata Dubain lukuisille ruoka-autoille. Näitä löydät ympäri kaupunkia, esimerkiksi trendikkäältä La Merin alueelta ja Kite Beachilta. Dubaissa järjestetään joka vuosi myös suosittu food truck -festivaali!

6. Kattobaarit

Dubai on pullollaan pilvenpiirtäjiä, ja lomasi aikana suosittelemme ehdottomasti suuntaamaan yhdelle hienoista kattobaareista! Nauti hyvästä ruoasta ja juomista ja samalla voit ihailla Dubain kaupungin siluetti taustalla. Käy vierailemassa esimerkiksi ZETA Seventy Sevenissä, joka sijaitsee 300 metriä merenpinnan yläpuolella Jumeirah Beachillä. Baarista on upeat näkymät Arabianlahdelle sekä Dubain pilvenpiirtäjille - ja myös todella hyvää ruokaa ja juomia. Jos etsit hieman rennompaa tunnelmaa, suosittelemme Monkey Bar -nimistä baaria. 6. kerroksessa sijaitseva kattobaari tarjoaa latinalaisamerikkalaisvaikutteisia ruokia ja hyviä juomia upeassa viidakon inspiroimassa ympäristössä.

Nauti vertaansa vailla olevista mauista Michelin-ravintola Ossianosissa

7. Fine diningia ja perinteisiä makuja

Erilaista makuelämystä kaipaavien kannattaa ehdottomasti suunnata ravintola Ossianosiin, joka on Michelin-tähdellä palkittu ravintola, ja jonka ruoka on saanut inspiraationsa merestä. Löydät ravintolan Atlantis The Palm -hotellista.

8. Perinteisiä makuja vanhassa kaupungissa

Haluaisitko kokeilla perinteisiä ruokia aidossa ympäristössä modernien luksusravintoloiden sijaan? Suuntaa silloin Al Fahidin vanhaan kaupunkiin! Täällä voit kokeilla perinteisiä arabialaisia herkkuja. Suosittelemme käymään Arabian Tea Housessa, jossa voit nauttia perinteisen arabialaisen aamiaisen, lounaan tai illallisen kodikkaalla sisäpihalla. Ravintolassa on tarjolla mm. jaettavia pieniä annoksia (mezejä), voileipiä, pääruokia ja leivonnaisia. Samalla alueella on lukuisia ravintoloita, jotka poikkeavat Dubain modernista ravintolamaailmasta. 

9. Street food

Jos etsit aitoa arabialaista katuruokaa, suuntaa yhdelle Dubain vanhimmista alueista, Bur Dubaille. Täältä löydät katuruokaa eri puolilta maailmaa - kokeilisitko kenties arabialaista, intialaista vai pakistanilaista ruokaa? Al Satwan alueelta löytyy myös runsaasti katuruokapaikkoja hyvään hintaan. Jos haluat maistaa kenties koko Dubain maukkainta shawarmia, suosittelemme käymään Al Mallahissa.

10. Michelin-ravintolat. 

Dubai on täynnä huippuluokan ravintoloita, jotka on palkittu yhdellä tai kahdella Michelin-tähdellä. 

Kahden Michelin-tähden ravintoloita:

 • Il Ristorante - Niko Romito

 • STAY by Yannick Alléno

Yhden Michelin-tähden ravintoloita:

 • 11 Woodfire

 • Al Muntaha

 • Armani Ristorante

 • Hakkasan Dubai

 • Hoseki

 • Ossiano

 • Tasca by Jose Avillez

 • Torno Subito

 • Tresind Studio